|
|
Przesunięty przez: Świstak 2020-06-17, 06:25 |
Opony wielozezonowe |
Autor |
Wiadomość |
jb
zaawansowany

Twój sprzęt: Globe - Traveller Active Z
|
Wysłany: 2021-02-16, 21:24
|
|
|
Jeszcze w grudniu założyłem do kampera Matadora. Wyważyły się ładnie, zachowują się przyzwoicie, co prawda w górach nie byłem a i kilometrów na razie wiele nie zrobiłem. Czy głośne? Wcześniej były letnie i chyba nie widać różnicy. |
_________________ jb
https://www.znamiotemikamperem.pl/ |
|
|
|
 |
suzu4x4
zaawansowany

Twój sprzęt: Dethleffs T 7057
|
Wysłany: 2021-02-17, 11:45
|
|
|
chris_66 napisał/a: |
macie jakieś własne odczucia na temat hałasu z tych opon
bo będę na dniach potrzebował coś do nowego serwisbusa a na jesieni do kamperka
nie ukrywam, ze hałas jest dosyć istotnym dla mnie czynnikiem |
nie zaobserwowałem żadnej różnicy w głośności po zmianie z fabrycznych na Nokiany |
|
|
|
 |
chris_66
stary wyga
Twój sprzęt: kamper
Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Cze 2007 Piwa: 9/22 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2021-02-17, 20:58
|
|
|
suzu4x4 napisał/a: | nie zaobserwowałem żadnej różnicy w głośności po zmianie z fabrycznych na Nokiany |
mam typowe zimowe WR D4 - sa ciche, jeżdzę cały rok i poza znikającym bieżnikiem jest super, do serwisbus wystarczają, do kampera za mała nośność
niestety " made in USSR" weatherproof właśnie dziś u kolegi dokonały żywota po miesiącu - kord puścił w dwóch sztukach
chyba nie bedę ich brał po uwagę |
_________________ Yossarian ani razu nie przyszedł pomóc przy budowie, za to później, gdy klub już ukończono, przychodził bardzo często, i Yossariana przepełniało uczucie niekłamanej dumy, ilekroć spojrzał na nią i pomyślał, że nawet nie kiwnął palcem przy jej wznoszeniu. |
|
|
|
|
 |
moskit
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-C LINE
Nazwa załogi: moskit
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2014 Piwa: 109/38 Skąd: Ożarów Maz.
|
Wysłany: 2021-02-17, 21:23
|
|
|
Mam prośbę aby wątku nie zaśmiecać opowieściami o oponach nie spełniających wymagań dla kamperów. Zakres opon winien być : nośność < 102 , średnica 15-16 , jest jeszcze wiele innych parametrów ale te dwa dość mocno ukierunkują oponę do naszych pojazdów |
_________________ Wielkie rzeczy nie powstają w wyniku impulsu, a w wyniku poskładania małych rzeczy w jedną całość
Vincent Van Gogh |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|