|
|
Czym płacić w Holandii? |
Autor |
Wiadomość |
CORONAVIRUS
Kombatant fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Sie 2011 Piwa: 565/756 Skąd: z Rumi przez jedno i
|
Wysłany: 2020-03-15, 10:38
|
|
|
Nie wiadomo już czym płacić w Holandii bo tego juz nie ma .... więc niczym . |
|
|
|
 |
JanusS
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2021-04-17, 17:58
|
|
|
Jakieś pierdoły tu się pojawiły, że kartą Visa nie można płacić w Niderlandach! Można płacić każdą kartą którą można sieciowo identyfikować. Dawno już nie byłem (chyba ze dwa lata) ale ostatnio jak szukałem kampera w ub roku jesienią to byłem dwa razy po kilka dni i płaciłem tylko Visą bo mi tak pasowało. Nie wierzcie we wszystko co w internecie!!! |
|
|
|
 |
orys
zaawansowany

Twój sprzęt: Baza już jest ;-)
Pomógł: 2 razy Dołączył: 27 Sty 2017 Piwa: 57/10 Skąd: Glasgow
|
Wysłany: 2021-04-17, 21:26
|
|
|
JanusS napisał/a: | Jakieś pierdoły tu się pojawiły, że kartą Visa nie można płacić w Niderlandach! Można płacić każdą kartą którą można sieciowo identyfikować. Dawno już nie byłem (chyba ze dwa lata) ale ostatnio jak szukałem kampera w ub roku jesienią to byłem dwa razy po kilka dni i płaciłem tylko Visą bo mi tak pasowało. Nie wierzcie we wszystko co w internecie!!! |
A w to czego się samemu doświadczyło można wierzyć?
Od lat jest problem z płaceniem zagranicznymi Visami w Holandii (I w Belgii). Ostatnio doświadczyłem tego w sierpniu zeszłego roku.
Oczywiście na stacji przy autostradzie zapłacisz wszystkim, ale już we wioskowym sklepiku jakimś mogą być problemy. Nie wiem, co to jest "karta którą można sieciowo identyfikować", ale mam z HSBC, to jeden z większych banków na świecie, więc zakładam że można. I Holandia i Belgia to jedyne kraje, w którym miałem z nią problemy. |
|
 |
Piasek1
weteran
Twój sprzęt: W638 V230TD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lis 2020 Piwa: 27/19 Skąd: Piotrków Kujawski
|
Wysłany: 2021-04-17, 21:39
|
|
|
Byłem w ub. roku, fakt, płaciłem kartą tylko na stacjach ale bez żadnych problemów. Zwykła visa.
Nie zabierać ze sobą tylko wysokich nominałów euro bo tego nie przyjmują. |
_________________ https://www.camperteam.pl...pic.php?t=36109 |
|
|
|
 |
Banan
Kombatant LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 20 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 230/297 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2021-04-18, 14:35
|
|
|
JanusS napisał/a: | Nie wierzcie we wszystko co w internecie!!! |
Ja opisałem tylko swoje doświadczenia z czteroletniego zamieszkiwania w Królestwie Niderlandów
orys napisał/a: | Od lat jest problem z płaceniem zagranicznymi Visami w Holandii (I w Belgii). | Potwierdzam i powtórzę: tamtejszy rynek opanowany jest przez system Maestro.
orys napisał/a: | Oczywiście na stacji przy autostradzie zapłacisz wszystkim, ale już we wioskowym sklepiku jakimś mogą być problemy. |
Orys ma rację, jak pisałem wcześniej: tylko duże sieciówki mają system Visa, nie trzeba wioskowego sklepiku, by się zdziwić W dużych miastach jest dokładnie tak samo, zapłacisz, ale tylko Maestro.
Tak dla informacji - nie zatankujecie paliwa na automatycznych stacjach benzynowych posiadając kartę Visa! Większość sklepów na stacjach paliw czynna jest do 22.00, (część takich sklepów jest również przy autostradach) później można zatankować, ale tylko korzystając z dystrybutorów automatycznych, które obsługują tylko system Maestro. |
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
Piasek1
weteran
Twój sprzęt: W638 V230TD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 07 Lis 2020 Piwa: 27/19 Skąd: Piotrków Kujawski
|
Wysłany: 2021-04-18, 14:44
|
|
|
Jedno z tankowań które robiłem w lipcu ub roku było właśnie na samoobsługowej w Almere i płaciłem zwykłą visą, najtańsza darmocha z mBanku. Płatność odbyła się bez problemu.
O tu dokładnie
Dukdalfweg 11, 1332 BH Almere, Holandia
Stacja Supertank |
_________________ https://www.camperteam.pl...pic.php?t=36109 |
|
|
|
|
 |
Banan
Kombatant LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE

Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 20 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 230/297 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2021-04-18, 14:52
|
|
|
Piasek1 napisał/a: | Płatność odbyła się bez problemu. |
To się nazywa mieć farta |
_________________ Pozdrawiam - Darek
 |
|
|
|
 |
ZbigStan
Kombatant

Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Gru 2013 Piwa: 444/168 Skąd: Opole
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|