Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Laika Kreos 4009
Autor Wiadomość
Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy


Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy
Dołączył: 22 Maj 2009
Piwa: 217/62
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2022-03-04, 20:53   Laika Kreos 4009

Zastanawiam się gdzie w moim kamperze mam przełącznik określający ładowanie akumulatora zabudowy siarkowy/AGM/Gel.
Przeczytałem przejrzałem instrukcją obsługi i nie znalazłem takiej informacji.
Czy w tym kamperze jest taki przełącznik? Może ładowanie jest inteligentne?
:spoko
_________________
Przyłącz się do akcji pomocy w walce z korona wirusem https://www.youtube.com/watch?v=QxclxghLJFU
Pozdrawiam Andrzej
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Gewehr 
weteran


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 30 Paź 2013
Piwa: 209/113
Skąd: AmWarsztat.pl
Wysłany: 2022-03-04, 20:56   

Wszystko zależy od tego, jaki jest użyty elektroblok. Jest albo w nim, a jak jest bez bloku ładującego, to w oddzielnej ładowarce.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy


Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy
Dołączył: 22 Maj 2009
Piwa: 217/62
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2022-03-04, 21:18   

Od nowości miałem AGM-a , więc pewnie tak był ustawiony , ale czy jest jakiś przełącznik to nie wiem.
Muszę odkręcić kilka wkrętów i otworzyć ukryty tam elektroblok.
Może ktoś już robił to w Laice?
_________________
Przyłącz się do akcji pomocy w walce z korona wirusem https://www.youtube.com/watch?v=QxclxghLJFU
Pozdrawiam Andrzej
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Gewehr 
weteran


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 30 Paź 2013
Piwa: 209/113
Skąd: AmWarsztat.pl
Wysłany: 2022-03-04, 21:31   

Laika jest specyficzna i co model, to inne rozwiązanie. W większości korzystają z rozwiązań CBE. Ty masz u siebie pewnie masz panel PC-320 i z tego co pamiętam, tam w nim jest "setup" akumulatora.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
marcincin 
zaawansowany


Twój sprzęt: Benimar Tessoro 442 NK - 2019
Nazwa załogi: MIK
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 03 Sty 2013
Piwa: 44/24
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2022-03-04, 22:03   

Gewehr napisał/a:
Laika jest specyficzna i co model, to inne rozwiązanie. W większości korzystają z rozwiązań CBE. Ty masz u siebie pewnie masz panel PC-320 i z tego co pamiętam, tam w nim jest "setup" akumulatora.


Jeśli masz ładowarkę CBE to przełącznik jest na płycie ładowarki. Trzeba odkręcić jej pokrywę.
_________________
Marcincin
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy


Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy
Dołączył: 22 Maj 2009
Piwa: 217/62
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2022-03-04, 22:04   

Gewehr napisał/a:
panel PC-320

Dokładnie PC320-LK
Instrukcję mam jeszcze oryginalnie zapakowaną w worku który jest hermetycznie zamknięty :ok
Otworzę i sprawdzę co jest napisane.
_________________
Przyłącz się do akcji pomocy w walce z korona wirusem https://www.youtube.com/watch?v=QxclxghLJFU
Pozdrawiam Andrzej
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Gewehr 
weteran


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 30 Paź 2013
Piwa: 209/113
Skąd: AmWarsztat.pl
Wysłany: 2022-03-04, 22:20   

marcincin napisał/a:
Gewehr napisał/a:
Laika jest specyficzna i co model, to inne rozwiązanie. W większości korzystają z rozwiązań CBE. Ty masz u siebie pewnie masz panel PC-320 i z tego co pamiętam, tam w nim jest "setup" akumulatora.


Jeśli masz ładowarkę CBE to przełącznik jest na płycie ładowarki. Trzeba odkręcić jej pokrywę.


Dokładnie tak. Trzy pozycyjny przy wentylatorze.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy


Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy
Dołączył: 22 Maj 2009
Piwa: 217/62
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2022-03-04, 23:07   

Gewehr napisał/a:
Dokładnie tak. Trzy pozycyjny przy wentylatorze.

Z tego co doczytałem w instrukcji to ma dwie pozycję SI/Gel odpowiednio 13,5 i 13,8 V
Jak będę na chodzie to sprawdzę. Na razie dzięki Panowie. :spoko
_________________
Przyłącz się do akcji pomocy w walce z korona wirusem https://www.youtube.com/watch?v=QxclxghLJFU
Pozdrawiam Andrzej
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum

Dodaj temat do ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
*** Facebook/CamperTeam ***