|
|
Wskaźnik poziomu lpg w zbiorniku |
Autor |
Wiadomość |
pawel-van
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Kamper an na bazie Mastera L2H2
|
Wysłany: 2022-04-26, 01:20 Wskaźnik poziomu lpg w zbiorniku
|
|
|
Zainstalowałem pod spodem zbiornik toroidalny na lpg i poszukuje rozwiązania wskazania poziomu gazu tzn tak żebym nie musiał nurkować pod podwoziem w celu sprawdzenia wskazań na wielozawór e. Może ktoś ma jakieś rozwiązania lub sugestiel |
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 65/69 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2022-04-26, 06:57
|
|
|
Cześć, dzień dobry, dobry wieczór... społeczność CT również Cię pozdrawia 🤗 |
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r.
 |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2022-04-26, 09:05 Re: Wskaźnik poziomu lpg w zbiorniku
|
|
|
pawel-van napisał/a: | Zainstalowałem pod spodem zbiornik toroidalny na lpg i poszukuje rozwiązania wskazania poziomu gazu tzn tak żebym nie musiał nurkować pod podwoziem w celu sprawdzenia wskazań na wielozawór e. Może ktoś ma jakieś rozwiązania lub sugestiel | Takie rozwiązanie istnieje. Jest właśnie przy wielozaworze i pokazuje zdalnie ilość gazu w zbiorniku za pośrednictwem kolorowych diod led zainstalowanych w miejscu wygodnym dla obserwatora. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
pawel-van
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2022-04-26, 14:40
|
|
|
Wiem że istnieją, a masz coś konkretnego na myśli bo do tej pory poza dość drogimi rozwiazaniami( 360 zł) to nic nie znalazłem3 |
|
|
|
 |
lepciak
weteran
Twój sprzęt: FIAT Ducato 2,5TD Burstner
Nazwa załogi: lepciaki
Pomógł: 9 razy Dołączył: 14 Wrz 2008 Piwa: 61/39 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: 2022-04-27, 19:39
|
|
|
Dwa lata temu wymieniałem w moim kamperze zbiornik do LPG na nowy z uwagi na skończenie się ważności atestu. Od sprzedawcy dostałem również nowy wielozawór ponieważ nie było osobnej nowej uszczelki do uszczelnienia przejścia ze zbiornika do wielozaworu. Dodatkowo wielozawór był wyposażony we wskaźnik ilości gazu w zbiorniku. Wskaźnika nie potrzebowałem i zamontowałem go kumplowi. Kumpel swojego kampera sprzedał i wskaźnik też poszedł do nowego właściciela. Nawet nie pamiętam danych wskaźnika bo mnie nie interesował. Pamiętam tylko, że wskazania poziomu gazu oparte byłu na czterech diodach led. Ja zawsze tankuję LPG do pełna czyli momentu wybicia presu i wyłączenia pompy. |
_________________ lepciak
''A najwięcej do powiedzenia mają Ci, którzy przeważnie nic nie mają do powiedzenia''
 |
|
|
|
 |
pawel-van
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2022-04-29, 22:52
|
|
|
Zakupiłem taki mały wskaźnik diodowy, nie kosztował majątku bo tylko 36 zł ale nie współpracuje z wskaźnikiem na wielozaworze. Będę jeszcze coś kombinował. |
|
|
|
 |
adaml61
weteran

Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Sty 2017 Piwa: 157/125 Skąd: LUBUSKIE- FSD
|
Wysłany: 2022-04-30, 07:50
|
|
|
Wojtek ,, Socale " opisał jak to zrobić , poszukaj w jego postach . |
|
|
|
 |
pawel-van
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2022-04-30, 07:55
|
|
|
Dzięki za wskazanie. Pogrzebię po forum |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|