Międzybrodzie żywieckie |
Autor |
Wiadomość |
Grzegorz881
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2022-05-31, 15:05 Międzybrodzie żywieckie
|
|
|
Cześć Czy ktoś z Was może mi polecić jakie pole kempingowe, namiotowe w Międzybrodziu Żywieckim albo gdzieś w Tresnej ? |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 22 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 160/115 Skąd: Gliwice w przelocie
|
|
|
|
 |
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 41/6 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2022-05-31, 23:30
|
|
|
Jeśli już, to najprzyjemniejszy pobyt w tym rejonie rzeczywiście na ww. kampingu. Warunki bez rewelacji, ale ujdzie. Za to piękny widok z całego kampingu na zalew w dzień i w nocy. Polecam rano kawkę z automatu na ławeczce obok z widoczkiem porannym na jezioro |
|
|
|
 |
prusiak
trochę już popisał

Twój sprzęt: Adria Sport A 660 SP
|
Wysłany: 2022-06-01, 10:50
|
|
|
Masz jeszcze Kemping "Rodzinny" w Międzybrodziu Bialskim
A przy okazji polecam pstrąga w knajpce pod nazwą "Jak dawniej", która niestety musiała ostatnio zmienić bardzo rozpoznawalną nazwę "U Putina" |
|
|
|
|
 |
OlszarKa
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2022-06-22, 15:26
|
|
|
ja nocowałam jak jeszcze jeździłam pod namiot właśnie na pole Sokół. Bardzo fajne miejsce, piękne widoki na jezioro. jak się dobrze udało znalexć miejsce to można było mieć widok z okna czy z namiotu prosto właśnie na jezioro. Jedyna rzecz, która mnie torche stresuje tutaj to to, że w tej części oddalonej od " recepcji na upartego każdy sobie może wejść na to pole. Pole jest odgrodzone tylko wielkimi kamieniami... |
|
|
|
 |
HENRYCZEK
weteran
Pomógł: 6 razy Dołączył: 17 Lis 2011 Piwa: 82/131 Skąd: Południe
|
Wysłany: 2022-06-22, 16:52
|
|
|
Droga główna w Międzybrodziu Bialskim jest remontowana, 3 wahadła,przejazd w sobotę i niedziele dramat, zarówno od strony Żywca jak i od Kęty-Porąbka.
W miarę sensowny dojazd-wyjazd jest od Bielsko-Biała-Straconka-Przegibek. |
|
|
|
|
 |
Kazik II
weteran
|
Wysłany: 2022-06-22, 19:42
|
|
|
HENRYCZEK napisał/a: | W miarę sensowny dojazd-wyjazd jest od Bielsko-Biała-Straconka-Przegibek. |
Tak na mapie trasa ta rzeczywiście wygląda na niezły "przegibek". Być może będę się kręcić po tych okolicach i martwię się jak wygląda tam przejazd dużym kamperem. |
|
|
|
 |
SZEJK
weteran

Twój sprzęt: Fiat Dukato 2,4D Hobby 600 1985 r.
Nazwa załogi: Grab Klan
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2016 Piwa: 149/178 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2022-06-22, 20:54
|
|
|
Kazik II, jechałem tydzień temu na spotkanie do Brennej( zaproszenie Janka Wodnika) droga super ale wymagająca uwagi. Jak wiesz teraz jeżdzę duża integrą i nie było problemu.
Zastanawiałem się czy nie zawrócić i jeszcze raz przejechać. |
_________________ Pozdrawiam SZEJK
Ten co zna swoją wartość, nigdy nie będzie niszczył innych, by budować siebie.
Dr. Mateusz Grzesiak
Moja poprzednia i aktualna karawana:
 |
|
|
|
 |
yamah
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus
Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 109/60 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2022-06-22, 21:15
|
|
|
SZEJK napisał/a: |
Zastanawiałem się czy nie zawrócić . |
Andrzejku, nie zawracaj a jedż do przodu w...daleki świat takim sprzętem ? to zobowiązuje |
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
 |
|
|
|
 |
Kazik II
weteran
|
Wysłany: 2022-06-23, 11:18
|
|
|
SZEJK napisał/a: | Zastanawiałem się czy nie zawrócić i jeszcze raz przejechać. |
Jakbyś tam tak jeździł w te i z powrotem, to może się w końcu spotkamy |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 83/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
|
|
|
 |
Kazik II
weteran
|
Wysłany: 2022-06-23, 19:17
|
|
|
To nie ta droga. Mówimy o jez. Międzybrodzkim a ta jest wzdłuż jez.Zywieckiego. Słuchaj się starego górala ze Szczecina - bo widać w Czechowicach same cepry |
|
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: Niesmann & Bischoff Ismove
Pomógł: 9 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 336/18 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2022-06-23, 22:47
|
|
|
Kazik II napisał/a: | To nie ta droga. Mówimy o jez. Międzybrodzkim a ta jest wzdłuż jez.Zywieckiego. Słuchaj się starego górala ze Szczecina - bo widać w Czechowicach same cepry |
Masz rację Kazik, ten zamknięty odcinek jest za zaporą w Tresnej w kierunku na Żywiec , aż do zjazdu na Suchą Beskidzką.
To jest generalnie ta sam droga, tylko jeśli mówimy o dojeździe do tego kempingu pod Żarem od strony Bielska to ten zamkniety odcinek w tym nie przeszkadza.
Tak jak już pisali Koledzy cała ta droga jest w remoncie i kilka wahadełek trzeba przejechać.
Od Bielska można przez Przegibek , albo jeśli macie obawy co do drogi, to dwupasmówką na Zywiec, zjechać w kierunku na Łodygowice na ul.Żywiecką, a potem przez Zarzecze i Tresną do Zapory drugą stroną jeziora , omijając zamknięty odcinek, prosto przez Czernichów , potem w prawo na most w kierunku Żaru, a za mostem zaraz w lewo , kawałek i jesteście na kempingu ...... trochę na około , ale bardziej płasko
Gdyby ktoś próbował atakować od strony Kobiernic to zaraz za rondem w Kobiernicach jest zakaz wjazdu (przy samym komisariacie Polcji ) i wjazd tylko dla mieszkańców. Jeżdżę tamtędy jeśli potrzebuję , ale na lokalnych blachach , na obcych może się ktoś doczepić .
Sam kemping żadna rewelacja, w sumie trochę trawy przy drodze i faktycznie nie ogrodzone. Taka można rzec miejscówka na dziko .... tylko płacić trzeba |
|
|
|
|
 |
Grzegorz881
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2022-06-28, 15:34
|
|
|
Hejka, dzięki bardzo za odpowiedzi. Mam się tam zamiar wybrać z żoną w lipcu tak gdzies w połowie. Zobaczymy co będzie, mam nadzieję, ze nie będzie utrudnień z dojazdem. A powiedzcie jak ze sklepami tam ? Czy z jakimiś knajpami gdybyśmy chcieli się zatrzymać i po prostu coś zjeść ? |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 22 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 160/115 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2022-06-28, 17:22
|
|
|
Grzegorz881 napisał/a: | ... A powiedzcie jak ze sklepami tam ? Czy z jakimiś knajpami gdybyśmy chcieli się zatrzymać i po prostu coś zjeść ? |
Zobacz na Street View |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
|