Pożar kampera |
Autor |
Wiadomość |
voice
weteran Nie licz dni, spraw by to dni się liczyły
Twój sprzęt: Pilote G650 Essentiel
Nazwa załogi: Voice_Band
Pomógł: 5 razy Dołączył: 02 Gru 2012 Piwa: 20/21 Skąd: Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 2022-07-14, 08:11
|
|
|
Banan napisał/a: | Ze łzami w oczach ogląda się takie obrazki |
Masakra ciekawe co było przyczyną pożaru. W sobotę mieli wyjechać a tu masz ci los. |
_________________ Wczoraj to historia, jutro to tajemnica, a dzisiaj to dar, datego mówi się o tym the present. – Alan Alexander Milne
|
|
|
|
|
Brodacz77
stary wyga
Twój sprzęt: Challenger Mageo 163, 2.8JTD
Pomógł: 2 razy Dołączył: 26 Sie 2016 Piwa: 47/285 Skąd: Snochowice
|
Wysłany: 2022-07-14, 14:03
|
|
|
voice napisał/a: | Banan napisał/a: | Ze łzami w oczach ogląda się takie obrazki |
Masakra ciekawe co było przyczyną pożaru. W sobotę mieli wyjechać a tu masz ci los. |
W artykule jest, że wracał od mechanika po wymianie rozrządu. |
_________________ Odkupię każdą ilość używanych / zużytych / uszkodzonych baterii do laptopa / elektronarzędzi. |
|
|
|
|
mirek67
trochę już popisał
Twój sprzęt: KNAUS
|
Wysłany: 2022-07-14, 19:30
|
|
|
Z doświadczenia zawodowego.. jeżeli nie zadziałasz skutecznie w pierwszej minucie, to kolejne 3-4 minuty i nie masz już do czego wsiadać .. samochód przyczepa ... nowy ,stary bez znaczenia. . Ja wożę 6 -tkę proszkową. Jak koledzy wcześniej pisali w przypadku instalacji elektrycznej i w ogóle zauważenia dymu pod maską..... założenie wyłącznika prądu 80% sukcesu ..... to tylko jedna butelka ballantines |
|
|
|
|
Gewehr
weteran
Pomógł: 38 razy Dołączył: 30 Paź 2013 Piwa: 222/114 Skąd: AmWarsztat.pl
|
Wysłany: 2022-07-14, 20:02
|
|
|
Patrząc na to z pozycji mechanika, to moim zdaniem zapalił się od alternatora. Myślę że został napiety pasek i zgnity stojan zrobił swoje. Tam nie ma nic innego, co może zrobić pożar po wymianie rozrządu.
Ciekawe tylko czy warsztat miał OC? |
|
|
|
|
Wyświetl szczegóły |
|
Socale
Kombatant
Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2022-07-14, 22:07
|
|
|
voice napisał/a: | ...
ciekawe co było przyczyną pożaru... |
Zawsze jest to jakaś świadomie zbagatelizowana pierdoła lub pierdoła nie dostrzeżona. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
|
|
|
|
|
Banan
Administrator LIVE TO RIDE - RIDE TO LIVE
Twój sprzęt: Rapido 972M MB 2.9 TD
Nazwa załogi: Bananki
Pomógł: 30 razy Dołączył: 09 Lis 2010 Piwa: 357/492 Skąd: Bolesławiec
|
Wysłany: 2022-07-15, 08:19
|
|
|
mirek67 napisał/a: | Ja wożę 6 -tkę proszkową. |
To ją wymień na śniegową, bo jak zajdzie potrzeba jej użyć, to tego proszku przez 100 lat nie pozbędziesz się z budki...
Gewehr napisał/a: | Ciekawe tylko czy warsztat miał OC? |
To ja Ci odpowiem ze swojego doświadczenia: prowadzimy księgi rachunkowe w 15 warsztatach samochodowych - żaden nie ma OC, pomimo, że każdego namawiałem na taką polisę. Słyszałem jedynie, że to wyrzucanie pieniędzy w błoto
Obstawiam, że ten też nie miał. |
_________________ Pozdrawiam - Darek
|
|
|
|
|
Gewehr
weteran
|
Wysłany: 2022-07-15, 08:38
|
|
|
Ja u siebie mam pełne ubezpieczenie. Jakoś sobie nie wyobrażam bez. Na szczęście nigdy nie musiałem korzystać |
|
|
|
|
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 77/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2022-07-15, 10:19
|
|
|
Gewehr napisał/a: | Ciekawe tylko czy warsztat miał OC? |
W tym stanie rzeczy udowodnienie, że akurat za bardzo napięty pasek na alternatorze był przyczyną będzie trudne a w zasadzie nie możliwe. A to przecież tylko hipoteza. |
|
|
|
|
Gewehr
weteran
|
Wysłany: 2022-07-15, 10:26
|
|
|
Aby zadziałało OC, musi być potwierdzona wina warsztatu. Bez tego nic nie wypłacą. Samo to że coś było robione, nie oznacza że mechanik jest winny temu zdarzeniu. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|