|
|
Nowe wymagania we Włoszech |
Autor |
Wiadomość |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2022-11-06, 22:07
|
|
|
Dyskusja idzie na noże
Wy się po prostu nie rozumiecie
.
Sławek zapodał kolejny idiotyzm, fejk jakiś bo przecież sensu to żadnego nie ma, ale nogonkę na zakupy płynów na zapas w jakimś stopniu udało się zrobić, niczym cukier który miał być drożdzy od litra benzyny...
Czyż nie jest to również marketingowym zidioceniem?
Wszystkie te zabiegi są... dla idiotów. Kto w to idzie to wiadomo kim jest.
Teraz się zastanawiam lekko niechętnie, kim są inteligentni inaczej prawie ludzie wyprodukowani na wydziałach uczelni i kierunkach 'marketing i zarządzanie' oraz owym podobnym zarządzanym przez... ups... chodzi mi o tych z pejnisami?
A może to zwykła parszywość panów w krawatach i przepoconych koszulach którzy teraz wrzeszczą mordę że świat jest im zły |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
Ostatnio zmieniony przez Socale 2022-11-06, 22:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 28 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 240/601 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2022-11-06, 22:15
|
|
|
Socale napisał/a: | Wy się po prostu nie rozumiecie |
Wojtuś czy Ty wszystko rozumiesz
Socale napisał/a: | Sławek zapodał kolejny idiotyzm, fejk jakiś bo |
Raczej zapodałem sprostowanie fejka, ale do naszych "dyskutantów" jakoś to nie dociera |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 313/16 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2022-11-06, 22:26
|
|
|
tutaj muszę trochę przyznać rację, bo jest parę takich kwiatków, że to trudno pojąć, przykład:
PoRD
"Art. 42. Niewidomy podczas samodzielnego poruszania się po drodze jest obowiązany nieść białą laskę w sposób widoczny dla innych uczestników ruchu."
jeżeli tworzy się jakiś przepis, to po to, aby był on egzekwowany, a nie sobie a muzom.
1. skąd niewidomy może wiedziec jakiego koloru laskę niesie?
lub inaczej: jakie w sądzie ma szanse policjant, który ukarze niewidomego za to, że ma laskę w innym kolorze niż biały?
2. skąd niewidomy może wiedzieć w jaki nieść laskę, aby była widoczna dla innych uczestników ruchu?
analogicznie: jakie szanse...?
jednym słowem stworzono przepis, którego nie ma możliwości ekzekwowania, czyli przepis martwy.
co do koloru, można to wymusić na producentach dopuszczając do handlu tylko w jednym kolorze, ale narzucanie na niewidomego pilnowanie koloru, jest nieporozumieniem. |
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2022-11-06, 22:27
|
|
|
SlawekEwa napisał/a: | Socale napisał/a: | Wy się po prostu nie rozumiecie |
Wojtuś czy Ty wszystko rozumiesz
Socale napisał/a: | Sławek zapodał kolejny idiotyzm, fejk jakiś bo |
Raczej zapodałem sprostowanie fejka, ale do naszych "dyskutantów" jakoś to nie dociera |
Aaa, nooo, eeee, bo... acha... hmmm, idę już spać, tak będzie dla mnie najlepiej.
Gwiaździstej spokojnej nocy Wam życzę.
.
Biała laska, dziś wśród idiotyzmu powszechnego kojarzy się... no??? co widzisz oczami wyobraźni na hasło "Biała laska".
Ja widzę to samo, obraz marzeń nie spełnionych na dziś w naszym wieku, ale i skojarzenia zachowań na widok prawdziwej symbolicznej białej laski oprócz zabawnych scen na tiktoku czy YT, mam dobrze wyregulowane, w przeciwieństwie wobec lódźi zidiociałych. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
Ostatnio zmieniony przez Socale 2022-11-06, 22:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 500/29 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2022-11-06, 22:34
|
|
|
Socale napisał/a: |
Aaa, nooo, eeee, bo... acha... hmmm, idę już spać, tak będzie dla mnie najlepiej.
Gwiaździstej spokojnej nocy Wam życzę. |
No chyba , prawdopodobnie , raczej , na pewno tak
Śpij dobrze |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 500/29 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2022-11-06, 23:01
|
|
|
Cyryl napisał/a: | tutaj muszę trochę przyznać rację, bo jest parę takich kwiatków, że to trudno pojąć.........
jednym słowem stworzono przepis, którego nie ma możliwości ekzekwowania, czyli przepis martwy.
|
Obowiązkowe (pod karą grzywny) posiadanie podkładki pod fotelik , która wyślę informację na telefon jak stary zapomni wyjąć z niego młodego, jest debilny i bezużyteczny , bo :
- nie ma obowiązku posiadania i noszenia przy sobie telefonu
- telefon może być rozładowany, albo w trybie samolotowym
- samochód z malcem w środku , albo wyrodny tatuś mogą być poza zasięgiem sieci
- sieć może być tymczasowo nieczynna z powodu np. lokalnej awarii zasilania
-etc.etc.etc.
Nadal twierdzisz , że w tym przepisie chodzi o czyjeś bezpieczeństwo , czy cokolwiek innego od próby masowej sprzedaży mało użytecznego i słabo przemyślanego gadżetu ?
Czyżby jakiś kompromis ?
Rozwiązaniem bardziej sensownym wydaje się być to jakie zaproponuje Volvo w nowym elektrycznym SUV'ie EX90.
Zainstalowany wewnętrzny radar wykryje obecność w kabinie i bagażniku nie tylko dzieci, ale psów, kotów i innych żywych istot i nie dopuści do zamknięcia zamków informując o tym fakcie światłem i dźwiękiem . Jeśli rodzic czy właściciel zwierzaka i tego nie zauważy to samochód włączy klimatyzację lub grzanie i wentylację aby zapobiec uduszeniu , udarowi cieplnemu lub hipotermii. Rodzic po powrocie może co najwyżej mieć wyładowaną baterię , ale żywego dzieciaka. Samochód nie zablokuje zamków , więc jak ktoś zauważy że w środku jest dziecko czy pies, to nie będzie musiał rozbijać szyby.
Jeśli to rozwiązanie się sprawdzi i inne marki wprowadzą go do swoich samochodów , to wtedy można myśleć o tym aby zmieniać przepisy i uznać to jako wyposażenie niezbędne w nowych samochodach (choćby do uzyskania homologacji ). Odpowiedzialność za wyposażenie będzie spoczywała na producencie , a niezgodność z przepisami nie będzie obciążała nabywcę .
P.S.
Odnośnie tego płynu do spryskiwaczy to nigdzie nie napisałem że jest to obowiązujący już w Polsce przepis (ta podkładka pod fotelik też jeszcze w Polsce nie obowiązuje) Bardziej chodziło mi o kolejny debilny pomysł o którym zaczyna się mówić .
Post niżej Sławek podlinkował artykuł , który wszystko wyjaśnił . |
|
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 313/16 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2022-11-07, 10:43
|
|
|
joko napisał/a: | ...Zainstalowany wewnętrzny radar wykryje obecność w kabinie i bagażniku nie tylko dzieci, ale psów, kotów i innych żywych istot i nie dopuści do zamknięcia zamków informując o tym fakcie światłem i dźwiękiem... |
nie bardzo rozumiem.
dlaczego według Ciebie posiadacz nowego elektrycznego Volvo zaponinając bachora w aucie jest mniej debilny od tego, który zapomni ale stosuje podkładkę w foteliku?
czy uważasz, że kupując owe Volvo nie zpałacisz za to dodatkowe wyposażenie, czy wydaje Ci się, że firma Volvo dorzuci to gratis na swój koszt? |
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 330/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2022-11-07, 14:03
|
|
|
W ducato np. jak nie zapniesz pasów to pika do czasu az zapniesz.To akurat rozumiem. Ale w osobowce aby przestal wyć musze zatrzymac i zgasić silnik i po zapięciu pasów znów uruchomić. Prze walone. |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 28 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 240/601 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2022-11-07, 17:51
|
|
|
zbyszekwoj napisał/a: | Ale w osobowce aby przestal wyć musze zatrzymac i zgasić silnik i po zapięciu pasów znów uruchomić. Prze walone. |
Zbysiu czego nie rozumiesz?
Osobówka jest szybsza niż leciwy kamper i jak zaczniesz manipulować pasami do zapięcia to jeszcze do rowu wjedziesz |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 330/226 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2022-11-08, 09:49
|
|
|
SlawekEwa napisał/a: | zbyszekwoj napisał/a: | Ale w osobowce aby przestal wyć musze zatrzymac i zgasić silnik i po zapięciu pasów znów uruchomić. Prze walone. |
Zbysiu czego nie rozumiesz?
Osobówka jest szybsza niż leciwy kamper i jak zaczniesz manipulować pasami do zapięcia to jeszcze do rowu wjedziesz |
Mam automat jedną reka prowadzę, teraz mógłbym jęździć z młodszą partnerką nawet. |
|
|
|
 |
TOSIEK77
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2022-11-09, 23:17
|
|
|
może i byś mógł ,ale żeby z dużo młodszą jeżdzić musiał byś 6 w Lotto pyknąć |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|