|
|
1/2 EU + MA |
Autor |
Wiadomość |
bonawen
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Na razie van
|
|
|
|
 |
zeza
trochę już popisał

Twój sprzęt: F6C bez zabudowy
|
Wysłany: 2019-08-04, 22:31
|
|
|
Tu jest stronka o świętach w Andaluzji
http://extenda.pl/swieta-w-andaluzji/
Foty moje nie są z procesji Bożego Ciała. Sprawdziłem, Boże Ciało w 2015 r. było 4 czerwca, a fota jest z 15 maja, to chyba by pasowało na obchody święta św Izydora!?? Z tego wynika, ze w tym roku już nie skorzystasz.
Widziałem sporo ludzi w strojach, nie wiem czy wszyscy to mieszkańcy? Są sklepy gdzie można takie nabyć. Czy drogie, nie wiem??
. |
|
|
|
 |
zeza
trochę już popisał

|
Wysłany: 2021-08-22, 16:13
|
|
|
W tym roku udało się pośmigać po słonecznej Hiszpanii. Drogi dobre i puste, ludzie życzliwi i gościnni. Według nawigacji jeździłem skrótami, i aż się włosy jeżą, ile tam zakrętów i przewyższeń. Kamperkiem nie wiem czy dałoby radę. Miałem jechać w maju, ale wiadomo jaka sytuacja z tą zarazą. Zdecydowałem się w najmniej komfortowym miesiącu ze względu na temperatury, ale daliśmy radę Jestem zadowolony, pojechałbym znowu.
Moto/Vuelta/Hiszpania 2021
gdzie i co (mniej więcej) w info zdjęć
miejsca z fotek, raczej dokładne
. |
Ostatnio zmieniony przez zeza 2021-08-24, 08:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
grzegorz_wol
weteran
Twój sprzęt: Knaus 595 '98
Nazwa załogi: powolniaki
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2015 Piwa: 76/61 Skąd: Piła
|
Wysłany: 2021-08-22, 18:05
|
|
|
Kurcze czemu to tak daleko...
Super zdjęcia. Z tego co przyuważyłem silnik motocykla miał zawsze w około 1200 1500 obrotów bez znaczenia czy pod górkę czy z ... . Fajny sprzęt
|
|
|
|
 |
zeza
trochę już popisał

|
Wysłany: 2021-10-26, 11:54
|
|
|
grzegorz_wol napisał/a: | ....... 1200 1500 obrotów bez znaczenia czy pod górkę czy z ... . Fajny sprzęt
|
No rzeczywiście jest moc, a raczej moment
Dzielę się mapką i fotami fajnych(subiektywnie ) miejsc na Śląsku. Bo nawet od ziomków czasem można usłyszeć, że nie ma gdzie i po co jechać. Może nie trzeba od razu kamperem, ale jak tak na rowerze, moto, autem...
Fotki i mapka
. |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 9 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 302/217 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2021-10-26, 13:53
|
|
|
zeza,
Witam sąsiada z Wodzisławia. Hiszpania jest cudowna. Byłem zimą 2019/2020. Nie wiem kiedy wrócę a chcę już. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
JanusS
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Lagan na Ducato Multi 100
|
Wysłany: 2021-12-20, 18:34
|
|
|
Fajnie, że wśród kamperowców są jeszcze tacy co to podzielili pasję na dwa... kółka. Ja świeży kamperowicz też tak mam i w dodatku bardzo to lubię. Ktoś tu wspomniał o Cinque Tierre więc daję link do filmiku gdzie razem z wnukami na moto pojeździliśmy tam przez tydzień. Przecudne miejsce i jest gdzie pojeździć! Kto by chciał obejrzeć inne moje motocyklowe wycieczki to niektóre mniej rodzinne filmiki wstawiam na YT. Zapraszam na mój kanał.
https://youtu.be/aKQhuLtWJtc
i
https://youtu.be/9EfnJbiy4J8 |
|
|
|
|
 |
K125
trochę już popisał
Twój sprzęt: Ducato
|
Wysłany: 2022-02-07, 22:41
|
|
|
Kamper + moto to jest dopiero pełen zestaw dla nas |
|
|
|
 |
JanusS
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Lagan na Ducato Multi 100
|
Wysłany: 2022-02-12, 13:19
|
|
|
K125 napisał/a: | Kamper + moto to jest dopiero pełen zestaw dla nas |
Noooo - oczywiście pełna zgoda! Ale samotna, daleka wyprawa na moto to jest jednak zupełnie inna jakość!!! Kamper przysparza sporo ograniczeń, których się pozbywasz kiedy wrzucasz parę jensów i koszulek i ruszasz w nieznane!!! Z kolei kamper oprócz przypisanych do niego niedogodności rozwiązuje inne problemy w podróży. Wszystko ma swoje "zady i walety"!!!
Tu fragment/odcinek mojej motocyklowej podróży do Turcji we wrześniu 2021.
https://youtu.be/UzrWWBYx-EM
Kamper+przyczepa+motocykl w zasadzie uniemożliwia swobodne przemieszczanie się bo musisz zawsze wrócić do tego samego miejsca postoju co już samo w sobie jest dużym ograniczeniem, którego nie ma podróż na samym moto!
Tu np. fragment mojego szwędania sie raz w PL raz na Słowacji. Z kamperem nie było by tak fajnie!
https://youtu.be/Js0tfWe44H8 |
|
|
|
|
 |
zeza
trochę już popisał

|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|