|
|
Dźwignia ręcznego Master |
Autor |
Wiadomość |
WALDZIOR
trochę już popisał
Twój sprzęt: HYMER BR599 Renault Master
Nazwa załogi: Delfiny
|
Wysłany: 2023-01-18, 17:18 Dźwignia ręcznego Master
|
|
|
Witam szanowne grono. Przed zakupem obecnego kampera oglądałem też inne i między nimi była alkowa na Renault Master z 2008r. Miał on hamulec ręczny, którego dźwignia po zaciągnięciu opadała "na dół" po czym trzeba było ją podnieść nacisnąć przycisk zwalniający i znowu opuścić na dół i hamulec był zwolniony. Teraz pytanie do posiadaczy takiego rozwiązania. Czy można to zastosować w Reni z 1999r i czy wystarczy sama dźwignia ręcznego, i od jakiego roku to było stosowane i czy tylko w kamperach? W mojej integrze ułatwiło by to obracanie fotela kierowcy, zwłaszcza jak przód auta stoi na klinach i ręczny jest wysoko. |
|
|
Socale
Kombatant
Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2023-01-18, 20:10
|
|
|
Jasno określiłeś cel i masz już rozwiązanie, brnąłbym w to.
Na moją techniczną wyobraźnię, jeśli modele 1999r nie miały takiego rozwiązania, to z pewnością zaadoptowałbym oczekiwany mechanizm, wszak hamulec postojowy działa za pomocą linek |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|