|
|
Wyspa Rab Chorwacja |
Autor |
Wiadomość |
Darek o
trochę już popisał
Twój sprzęt: VW T4 Euro Mobil Euro Sky 550 96 r
|
Wysłany: 2009-07-22, 00:04 Wyspa Rab Chorwacja
|
|
|
Koleżanki i Koledzy
czy znacie jakieś fajne campingi na wspie RAB w Chorwacji, w necie znalazłem
tylko pokoje
Pozd
Darek O |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 89/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 2009-07-22, 11:52
|
|
|
Są dwa, z czego jeden w miejscowości Lopar o nazwie San Marino ma piaszczystą plażę. |
|
|
|
 |
andreas p
Kombatant

Twój sprzęt: Bürstner Nexxo t690G
Nazwa załogi: ARKA:
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Sie 2008 Piwa: 15/43 Skąd: Bad Driburg
|
Wysłany: 2009-07-22, 11:59
|
|
|
www.imperial.hr namiar na Autocamp SAn Marino wyspa Rab Pozdrawiamy |
_________________ Nadszedl czas .
zabawy i wypoczynku
 |
|
|
|
 |
Romek
zaawansowany

Twój sprzęt: Mc Louis SEA Joint E33
Pomógł: 1 raz Dołączył: 09 Lis 2007 Piwa: 2/2 Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |
Darek o
trochę już popisał
|
Wysłany: 2009-07-25, 00:59
|
|
|
Dziękuje
Sedzę aktualnie w Miedzyzdrojach i nie miałem okazji przeczytać
Bardzo fajne info
pozd'
Darek O |
|
|
|
 |
Darek o
trochę już popisał
|
Wysłany: 2009-07-25, 01:13
|
|
|
Koledzy
Jakie są wasze opinie na temat tych campingów
pojawiają sie opisy niepochlebne, wiec jeżeli byliście to jakie są wasze odczucia,
będę wdzięczny za info
pozd
Darek O |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 519/31 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2018-08-24, 02:24
|
|
|
W starym temacie, aby nie otwierać nowego.
W przyszłym tygodniu planuję jeszcze krótki wypad do Chorwacji , a ponieważ będzie to już mój n-ty raz do tego kraju i coraz mniej jest miejsc, których jeszcze nie odwiedziłem, dlatego coraz mniej jest ewentualnych opcji wyboru.
Upatrzyłem sobie tym razem wyspę Rab (nie byłem tam jeszcze( i kemping SanMarino.
Mam pytanie, czy warto się tam pchać, oraz czy może ktoś był tam ostatnimi czasy i może podać jakieś wskazówki.
Na stronie kempingu brak miejsc do rezerwacji od dawna, więc mam lekkie obawy , czy w ogóle będzie gdzie się ustawić.
Może poza tym kempingiem (chyba jedynym w rejonie piaszczystych plaż na półwyspie) dało by radę znaleźć tam jakąś dziką miejscówkę. W Chorwacji na dzikusa ciężko w sezonie, o tym dobrze wiem, ale bywa że takie się trafiają, zwłaszcza na wyspach.
Wszelkie rady w kwestii wyspy Rab i miejscowości Lopar, oraz kempingu SanMarino, będą pomocne.
Ewentualnie gdyby ten Rab nie wypalił to potrzebuję jakiś plan B w tamtym rejonie, więc jak ktoś ma coś do zaproponowania na podstawie własnych doświadczeń, to również proszę o jakieś sugestie.
Dzięki z góry i Pozdrawiam |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

|
Wysłany: 2018-08-24, 08:15
|
|
|
Pooglądałem sobie zdjęcia z satelitki i teren wygląda obiecująco, sporo dróg na rowerek , a to dla mnie ważne. Zastanawiam się tylko, czy piasek na plaży w Chorwacji to dobry pomysł, bo to raczej w tym rejonie chyba sztuczny twór ...... chyba że się mylę. |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 241/606 Skąd: z głębokiego buszu
|
Wysłany: 2018-08-24, 08:28
|
|
|
Kemping "San Marino" jest kempingiem bardzo piasczystym i trzeba uważać gdzie się staje. Bliżej plaży potrzebne będzie wyposażenie jak na rajd po pustyni /trapy, wyciągarki itp/. Dalej od plaży 300-400m można znależć twardy grunt. Tak że plaża i teren wokół jest z naturalnego piasku.
Polecam kamp "Padowa 3" w miejscowości Banjol też na Rabie. |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
|
 |
majsterus
zaawansowany

Twój sprzęt: T5, Hymer S700
|
Wysłany: 2018-08-24, 08:53
|
|
|
Na San Marino wytrzymałem 1 dzień... z powodu cykad, jest tam i najwięcej...nigdzie tyle ich nie było co w tym miejscu. Kemping pośród wysokich drzew liściastych i to jest raj dla cykad.
Plaża piaszczysta i bardzo płytko ,trzeba iść 300 metrów od plaży i jest po kolana wody.
Idealne miejsce dla rodzin z małymi dziećmi.
Parcele są wydzielone i dość wąskie uliczki na tym kempingu. |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

|
Wysłany: 2018-08-24, 09:32
|
|
|
Dzięki Panowie za odpowiedź . Czyli troszkę kiszka z tym Rab'em. Szkoda, bo myślałem, że znalazłem sobie fajne miejsce. Na całej wyspie tylko dwa kampy i ten drugi co Sławku polecasz, to tak mi lokalizacyjnie i plażowo nie za bardzo wygląda (chyba, że w rzeczywistości jest lepiej)
A generalnie wyspa Rab jest warta obejrzenia , czy można sobie darować ?
Chciałem w tym roku jeszcze tę Chorwację zaliczyć, bo w zeszłym byłem tam ze znajomymi osobówkami i mam niedosyt, ale z racji tego, że we wcześniejszych latach byłem tam kamperem wiele razy, to coraz mniej mam opcji miejscówek (nie lubię jeździć dwa razy w to samo miejsce).
Nie napinam się na Rab, ale nie widzę w okolicy nic innego . Wszystkie Zadary,Sibeniki,Trogiry iSplity, mam objechane kamperem,osobówką i rowerem, a ponieważ mam na ten wyjazd 7-10 dni, dlatego nie chcę się pchać niżej. Istrię od Umag do Puli też znam, byłem też na Cres, w Mali Lośnij, byłem na Pag'u. Na Krk byłem tylko przejazdem w drodze z Cres'u, więc może Baska ?
Niemożliwe, aby w kraju z tak długą linią brzegową i tyloma wyspami nie znalazło się jeszcze coś fajnego do obejrzenia ..... Pomocy !!
Generalnie potrzebuję miejscówkę/ki z fajną plażą (moja żona preferuje czytanie książek na plaży, na leżaku pod parasolem), i możliwością jazdy wzdłuż wybrzeża na rowerze (ja lubię zwiedzać okolicę na rowerku i tereny w których można w ten sposób poruszać się kilometrami wzdłuż linii brzegowej są dla mnie najbardziej poszukiwane) |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2018-08-24, 12:06
|
|
|
Jak Slawek, polecam Padova3 a samo miasto Rab jest cudowne.
Plaza na PadovaIII dosyc waska ale w wodzie raj, 100m i woda po szyje, sam piasek i 3 kamyki.
A jesli juz tam zawitasz, to sa2 wjazdy, jeden stromy dosyc ale da sie no i radze
poszukac sobie miejsca w sektorze nie parcelowanym, jest bardziej po ludzku
i pod reka lux sanitaariaty.
Odszukaj tu na forum moj tytul: Chorwacja Rab i co nieco o kempingu.
Fotki tam sa.
.
.
.
Pisane ze srayfona. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
|
 |
koko
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINE 4.8 I
Pomógł: 9 razy Dołączył: 19 Sty 2007 Piwa: 71/31 Skąd: Radom
|
Wysłany: 2018-08-24, 12:15
|
|
|
Baśka jest O.K Super jest też camp Krk w Krk na wyspie Krk oraz Nijwice na tej wyspie Krk |
_________________ KoKo
Piszę tylko merytorycznie.
Mądrzy ludzie wiedzą przed a nie po |
|
|
|
 |
pasza
weteran
Twój sprzęt: ADRIA - Adriatik 360
Pomógł: 1 raz Dołączył: 08 Lis 2017 Piwa: 21/2 Skąd: Trieste
|
Wysłany: 2018-08-24, 12:42
|
|
|
joko napisał/a: | Na całej wyspie tylko dwa kampy |
Są z 4 kempingi albo i więcej masz np. taki maleńki luksusowy o którym tu nie było
http://www.lando.hr/hr/pages/kamping-mjesta
Sama wyspa rab świetna mi się lepiej podobało niż na Cres czy Krk znajdziesz tam dużo miejsc do stania na dziko a z tych tu wyżej omawianych to lepiej "Padova Camping Resort Valamar" |
|
|
|
 |
OMEGA
weteran
Twój sprzęt: CARTHAGO C-LINIE 4,9
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Lip 2007 Piwa: 40/52 Skąd: Górny Śląsk
|
Wysłany: 2018-08-24, 13:11
|
|
|
Jeśli nie byłeś na wyspie KRK to polecam tam zaglądnąć , kempingi po generalnym remoncie to Kemping Zablocie w Baśce dopiero co tej wiosnę uruchomiony po przejęciu przez dużego Inwestora ,
polecam również Kemping Resort KRK , jest trochę z boku miasta ale rowerkami to cała przyjemność do centrum się wybrać.
Tak jak pisze koko Najvice sa godne polecenia , po remoncie i zaraz przy deptaku , rowerkiem można tam pojeździć tylko są górki ale masz wypasionego elektryka to żadne górki ci nie straszne. . |
_________________ Marian
za stary by pracować , za młody by umierać , za to akurat do podróży bliskich i dalekich.
http://www.camperteam.pl/...pic.php?t=10387 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|