|
|
Garmin CamperVan |
Autor |
Wiadomość |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 141/164 Skąd: Bawaria
|
|
|
|
 |
szkl
zaawansowany

Twój sprzęt: Carthago
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Mar 2020 Piwa: 12/2 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2023-02-09, 08:45
|
|
|
mischka, będzie ciężko bo to nowość. Na oficjalnej www i allegro analogiczne ceny |
|
|
|
 |
drwoy
zaawansowany Woytek
Nazwa załogi: Kamperik
|
Wysłany: 2023-02-10, 20:21
|
|
|
Właśnie zamówiłem to urządzonko, ale 795 MT-D z kamerą. W przypadku 895 obawiam się dużych rozmiarów nie mówiąc o jeszcze większym modelu. Przewaga to podstawa magnetyczna i rozdzielczość 1280.
Czy model 795 ma DAB + do lokalizacji korków drogowych.
Andrzeju i pozostali użytkownicy doradźcie. |
_________________ Pozdrawiam Woytek
------------------------------------------------
Wyższe wykształcenie może mieć każdy, podstawowe niekoniecznie. |
|
|
|
 |
andrzej627
Kombatant

Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 350/162 Skąd: Francja
|
Wysłany: 2023-02-10, 20:35
|
|
|
Widzę tu: Cytat: | RUCH DROGOWY I POGODA
Po sparowaniu z aplikacją Garmin Drive funkcja Informacje o ruchu drogowym pomoże uniknąć opóźnień i odnajdzie objazdy. Możesz również m.in. wyświetlić szczegółowe prognozy pogody, bieżące warunki oraz animowany radar. |
Trzeba tylko pamiętać, aby przed wyruszeniem w drogę włączyć na telefonie aplikację Garmin Drive. |
_________________ Andrzej
Filmy z moich podróży
Mój profil na Facebooku
|
|
|
|
 |
szkl
zaawansowany

|
Wysłany: 2023-05-23, 22:52
|
|
|
andrzej627, kupiłem 795 finalnie i dziś otrzymałem i... się załamałem. Dotychczas na telefonie P4N i Sygic i ładnie współgrało a tu ... ZONG. Jak tu się ustawia trasę. Mam problem ze znalezieniem miejsc na trasie, POI w P4N zamówiłem/opłaciłem ale pliku nie dostałem jeszcze aby go wgrać. Miałem nadzieję ze jakoś przez drive bede dodawał P4N ale nie wychodzi mi to. Generalnie jestem zdegustowany. Szukam na YouTube jakiś instrukcji aby to ogarnąc |
|
|
|
 |
andrzej627
Kombatant

Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 350/162 Skąd: Francja
|
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 65/69 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2023-05-30, 18:42
|
|
|
szkl napisał/a: | ze jakoś przez drive bede dodawał P4N ale nie wychodzi mi to |
u mnie "wchodzi" bez problemu... sprawdź czy Garmin nawiązuje podłączenie przez bluetootha🤔 |
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r. |
|
|
|
 |
szkl
zaawansowany

|
Wysłany: 2023-05-30, 20:11
|
|
|
Ok. Zawodowo jestem Zosia samosia więc już ogarnąłem temat trochę samemu. Połączenie jest i różne atesty przez drive wchodzą a inne nie - nie wiem czemu. Sam Garmin też sztuka słabiej niż aplikacja drive. Oba oczywiście on-line. Trochę już nawet pokochałem mojego Garmina choć początkowo szybko szykował się rozwód. Uważam że idealnie dopełnia mojego kampera obok Google maps i Sigic Truck |
|
|
|
 |
Dzordzi2000
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Garmin 890
|
Wysłany: 2023-06-18, 10:14
|
|
|
Karpie napisał/a: | andrzej627 napisał/a: | Ciekaw jestem, czy ktoś używa jakiejś nawigacji z tej serii dla kamperów:
samochodową
|
Ja mam tą:
Camper 890
8-calowa nawigacja dla kamperów z cyfrowymi komunikatami drogowymi
Bardzo wygodna w obsłudze, duża więc wszystko widać i łatwo trafiać palcem w ikonki.
Ma dane o miejscach obsługi, parkingach dla kamperów, itp.
Niestety Trip Advisor jest jakiś ubogi, w komórce znajduje mi dużo więcej atrakcji niż w nawigacji. Może to dotyczy tylko Polski, jeszcze nie wypróbowałem jej za granicą.
Po wpisaniu gabarytów kampera faktycznie nie wpuścił mnie jeszcze w maliny. To co mi się podoba, to gdy np. gdy źle skręcę i każe mi zawracać, nie prowadzi mnie w pierwszą dostępną uliczkę, tylko wybiera łatwiejsze możliwości, np na rondzie, albo skręcając na tych większych skrzyżowaniach, a omijając te węższe i trudniejsze.
Dobrze działa informacja o ruchu, gdy jest korek lub wypadek - informuje o tym i zmienia trasę. Na początku jej nie wierzyłem i jechałem na Google Maps, ale się naciąłem na korki, których Google nie pokazywał. Potem już Googla nie odpalałem. Dobrze działa wyznaczanie trasy drogami bezpłatnymi, można też wybrać na które kraje ma się wykupioną winietę, a na które nie i wyznaczy trasę omijając autostrady, na które nie wykupiliśmy winiety.
Ostrzega też przed niebezpiecznymi łukami, trudnymi podjazdami i zjazdami, chociaż czasem się myli - kilka razy dostałem ostrzeżenie o ostrym łuku na prostej drodze. Prawidłowo pokazuje za to ograniczenia prędkości i fotoradary. |
A jakiej dokładnie mapy używasz w swojej 890? |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|