|
|
Mechanizm korbowy okna dachowego |
Autor |
Wiadomość |
yahoda
weteran

Twój sprzęt: HYMERMOBIL 522 FORD
Nazwa załogi: brave sir Robin
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Paź 2015 Piwa: 69/61 Skąd: Starogard Gd.
|
Wysłany: 2023-08-25, 12:01 Mechanizm korbowy okna dachowego
|
|
|
Cześć.
Czy ktoś z Was wie jak zdemontować mechanizm korbowy otwierający okno dachowe? Moje okno (80x50cm) ma mechanizm korbowy montowany osobno, obok ramy okna.
Wkładam szpachelkę pod listwę na całej długości oprócz miejsca, w którym korba przechodzi przez dach. Całą listwą mogę lekko poruszać, a miejsce z mechanizmem trzyma tak, że cały dach podnoszę, kiedy chcę oderwać tą listwę. Patrząc od strony korby (od dołu) widzę, że element wewnątrz pracuje, kiedy ruszam listwą. Ten element jest wpuszczony w dach na jakiś 1 centymetr. Oczywiście korba zdjęta i bolec od korby jest luźny, trzyma gniazdo bolca. Boję się to rwać.
Może trzeba całą listwę obrócić o 90 stopni i wtedy wyjdzie? Nie mogę tego sprawdzić, bo krawędź okna jest szczelna i dookoła nitowana. Wolałbym tego nie ruszać.
3.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 6 raz(y) 806,89 KB |
4.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 1 raz(y) 966,24 KB |
zdjęcie2.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 3 raz(y) 542,66 KB |
zdjęcie1.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 3 raz(y) 296,8 KB |
zdjęcie1a1.jpg To ta powierzchnia pracuje razem z listwą i jest wpuszczona w dach na około 1 cm. |
 |
Plik ściągnięto 1 raz(y) 63,37 KB |
|
_________________ kamperki z lego: http://www.camperteam.pl/...hlight=lego+kam
nasze autko: http://www.camperteam.pl/...ight=hymermobil
 |
|
|
|
|
 |
yahoda
weteran

Twój sprzęt: HYMERMOBIL 522 FORD
Nazwa załogi: brave sir Robin
Pomógł: 4 razy Dołączył: 13 Paź 2015 Piwa: 69/61 Skąd: Starogard Gd.
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|