Witam wszystkich .
Szukam bezpiecznego kraju i ciekawego . Na pewno spełnia te warunki Australia która otworzyła swoje granice i wydaje wizy .Na początku chciałem wypożyczyć kampera ale część wypożyczalni się zamknęła i obecnie wypożyczenie kampera to bardzo duże pieniądze . Pierwsza podróż planuje na 50 dni i koszt wypożyczenia porządnego kampera to przynajmniej 10.000 aus czyli cos ok 30.000 zl
Zastanawiam sie nad przewozem swojego sprzętu do Australii i widzę ze cena mogła by mocno spaść gdyby nas było więcej . Czy sa zainteresowani ?
Może jakieś podpowiedzi ?
Ja myślałem o przeslanie samochodu na 10 miesięcy .
Film bardzo fajny , jednak autor na co dzień zawodowy kierowca zupełnie inaczej woli spędzać czas do typowego kamperowca . Byłem w Australii i znam ja. Nigdy natomiast nie ciągłem tam samochodu z kraju . Jeśli ktoś wie gdzie i jak będę bardzo wdzięczny . Dodaje ze samochód na pewno nie zmieści się do kontenera .
Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 344/148 Skąd: Francja
Wysłany: 2022-04-11, 00:24
Kolega chciał wysłać motocykl do Australii i zrezygnował z tego pomysłu ze względu na surowe przepisy sanitarne. Powiedział że, że dezynfekcja kampera mogłaby kosztować więcej niż jego transport.
Twój sprzęt: Grand California 4motion 680 Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Kwi 2020 Piwa: 20/6 Skąd: Mazowsze
Wysłany: 2023-11-19, 15:09
Kolega który był w Australii 9 razy i za pierwszym razem wysyłał swoją super wyprawówkę statkiem, powiedział że nigdy więcej. Na kolejne wycieczki brał auto z wypożyczalni nawet jeśli pobyt wynosił kilka miesięcy. Posłuchałem go i zarezerwowałem dla siebie hiluxa z zabudową kempingową
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum