|
|
Ruszt do kuchenki HymerVan522 |
Autor |
Wiadomość |
markoni7
trochę już popisał
Twój sprzęt: Dethleffs
Nazwa załogi: Marki
|
Wysłany: 2022-06-08, 12:57 Ruszt do kuchenki HymerVan522
|
|
|
Witam serdecznie.
Jako nowy użytkownik potrzebuję pomocy od "kamperowych wyjadaczy"
Czy może ktoś ma do sprzedania lub zna osobe która może wykonać ruszt do kuchenki 3 palnikowej mojego kamperka.
Drugi temat może zalega komuś niepotrzebna drabinka.
Mam jeszcze pytanie techniczne.
Na pokładzie jest EBL99 akumulator części kamperowej i akumulator samochodowy oraz solar.
Jesli wszystko jest podpięte do elektrobloka to z solara ładuje się akumulator kamperowy czy też samochodowy. A jesli podpinamy do słupka to ładują się oba czy nie.
Jeśli chciałbym podpiąć przetwornicę to powinienem ją zapiąć bezpośrednio do akumulatora ale chciałbym do "kamperowego". Czy to będzie ok?
ruszt-kuchenki.jpeg
|
 |
Plik ściągnięto 7 raz(y) 95,95 KB |
|
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2022-06-08, 20:43 Re: Ruszt do kuchenki HymerVan522
|
|
|
markoni7 napisał/a: | ...
Jesli wszystko jest podpięte do elektrobloka to z solara ładuje się akumulator kamperowy czy też samochodowy. A jesli podpinamy do słupka to ładują się oba czy nie.
Jeśli chciałbym podpiąć przetwornicę to powinienem ją zapiąć bezpośrednio do akumulatora ale chciałbym do "kamperowego". Czy to będzie ok? |
Solar najcześciej zasila obwód akumulatora mieszkalnego, jeśli podłączał go ktoś inaczej, to skorzystał z możliwości doładowania rozruchowego.
Ze słupka ładują się obydwa ale są różne priorytety podobnie jak podczas jazdy ładowanie z alternatora.
Przetwornica w różnych celach potrafi pożerać gigantyczne ilości energii, nie zasilałbym jej z aku rozruchowego tylko wyłącznie z mieszkalnego i tak właśnie mam zrobione.
.
O ruszcie nie napiszę nic, natomiast drabinki pierwsze wylatują z każdego mojego kampera w zamian za: https://www.camperteam.pl...pic.php?t=24896 |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
|
 |
markoni7
trochę już popisał
Twój sprzęt: Dethleffs
Nazwa załogi: Marki
|
Wysłany: 2022-06-09, 08:32
|
|
|
Faktycznie płaskie stopnie to wygoda w użytkowaniu. Zasiałeś mi pewna ideę i chyba zrobię własną drabinkę. |
|
|
|
 |
Socale
Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
Nazwa załogi: Sokale
Pomógł: 72 razy Dołączył: 07 Sty 2012 Piwa: 524/637 Skąd: Gubin
|
Wysłany: 2022-06-09, 21:48
|
|
|
markoni7 napisał/a: | ... chyba zrobię własną drabinkę. |
Naprawdę warto. Tylko nie na śrubki a na kołki i klej. To zespoli w jedno ciało wszystkie elementy. Komfort, bezpieczeństwo i radość. |
_________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale
 |
|
|
|
 |
Stukan Arkadiusz
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: HYMER VAN 512
|
Wysłany: 2023-12-27, 19:37
|
|
|
markoni7, dzień dobry nie wiem jak zacząć kupiłem hamera 512 walczę z instrukcją której nie mam i z całą obsługą kamerą czy możesz pomóc
Arek Szczecin mój nr tel 502224338 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|