| 

|  | 
 |  

| Ruszt do kuchenki HymerVan522 |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | markoni7   trochę już popisał

Twój sprzęt: Dethleffs 7055DBL
 Nazwa załogi: Marki
 Piwa: 3/5

| 

|  Wysłany: 2022-06-08, 11:57   Ruszt do kuchenki HymerVan522 |   
 |  
               | 
 |  
               | Witam serdecznie. Jako nowy użytkownik potrzebuję pomocy od "kamperowych wyjadaczy"
 Czy może ktoś ma do sprzedania lub zna osobe która może wykonać ruszt do kuchenki 3 palnikowej mojego kamperka.
 Drugi temat może zalega komuś niepotrzebna drabinka.

Mam jeszcze pytanie techniczne.
 Na pokładzie jest EBL99 akumulator części kamperowej i akumulator samochodowy oraz solar.
 Jesli wszystko jest podpięte do elektrobloka to z solara ładuje się akumulator kamperowy czy też samochodowy. A jesli podpinamy do słupka to ładują się oba czy nie.
 Jeśli chciałbym podpiąć przetwornicę to powinienem ją zapiąć bezpośrednio do akumulatora ale chciałbym do "kamperowego". Czy to będzie ok?

| ruszt-kuchenki.jpeg 
 |  
		|  |  
		| Plik ściągnięto 7 raz(y) 95,95 KB |  
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Socale   Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
 Nazwa załogi: Sokale
 Piwa: 524/636

| 

|  Wysłany: 2022-06-08, 19:43   Re: Ruszt do kuchenki HymerVan522 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | markoni7 napisał/a: |  	  | ... Jesli wszystko jest podpięte do elektrobloka to z solara ładuje się akumulator kamperowy czy też samochodowy. A jesli podpinamy do słupka to ładują się oba czy nie.
 Jeśli chciałbym podpiąć przetwornicę to powinienem ją zapiąć bezpośrednio do akumulatora ale chciałbym do "kamperowego". Czy to będzie ok?
 | 
 Solar najcześciej zasila obwód akumulatora mieszkalnego, jeśli podłączał go ktoś inaczej, to skorzystał z możliwości doładowania rozruchowego.
 Ze słupka ładują się obydwa ale są różne priorytety podobnie jak podczas jazdy ładowanie z alternatora.
 Przetwornica w różnych celach potrafi pożerać gigantyczne ilości energii, nie zasilałbym jej z aku rozruchowego tylko wyłącznie z mieszkalnego i tak właśnie mam zrobione.
 .
 O ruszcie nie napiszę nic, natomiast drabinki pierwsze wylatują z każdego mojego kampera w zamian za: https://www.camperteam.pl...pic.php?t=24896
 |  
				| _________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
 Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale

|  
				|  |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | markoni7   trochę już popisał

Twój sprzęt: Dethleffs 7055DBL
 Nazwa załogi: Marki
 Piwa: 3/5

| 

|  Wysłany: 2022-06-09, 07:32 |   
 |  
               | 
 |  
               | Faktycznie płaskie stopnie to wygoda w użytkowaniu. Zasiałeś mi pewna ideę i chyba zrobię własną drabinkę. |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Socale   Kombatant

Twój sprzęt: W szwagrowej stoi stodole.
 Nazwa załogi: Sokale
 Piwa: 524/636

| 

|  Wysłany: 2022-06-09, 20:48 |   
 |  
               | 
 |  
               |  	  | markoni7 napisał/a: |  	  | ... chyba zrobię własną drabinkę. | 
 Naprawdę warto. Tylko nie na śrubki a na kołki i klej. To zespoli w jedno ciało wszystkie elementy. Komfort, bezpieczeństwo i radość.
 |  
				| _________________ Staram się pisać poprawnie i zrozumiale.
 Do zobaczenia Wojtek i Ewa / Sokale

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Stukan Arkadiusz   początkujący forumowicz

Twój sprzęt: HYMER VAN 512

| 

|  Wysłany: 2023-12-27, 19:37 |   
 |  
               | 
 |  
               | markoni7, dzień dobry nie wiem jak zacząć kupiłem hamera 512 walczę z instrukcją której nie mam i z całą obsługą kamerą czy możesz pomóc Arek Szczecin mój nr tel 502224338
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach