Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Zawiasy meblowe :][
Autor Wiadomość
Danyxm 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Ducato 1991 Knaus Traveller
Piwa: 5/8
Wysłany: 2024-07-05, 13:30   Zawiasy meblowe :][

Przypuszczam ze temat wszystkim remontującym stare kampery znany - a dopadł i mnie. Mam pieknego łosia z 1991 roku marki Knaus i poprzedni własciciel - Pomysłowy Dobromir - robił jakieś cuda wianki z zawiazami w drzwiach, szafach i polkach. Wymienial, przemienial, przewiercał .. Postanowiłem wrócić do oryginału i poszukuje zawiasów puszkowych fi 35mm i glebokości 12mm , z krótką @rączką@ czy jak to nazwya się co przykręca się do @framugi@.
Znalazłem kilka różnych na allegro, ale może ktoś z Was zna jakieś dedykowane kamperom miejsce gdzie mozna nabyć rózne rodzaje takich zawiazów? Bo rozmairach frezów w drzwiach i drzwiczkach wnosze ze potrzebuje dwoch rodzajow zawiasow - 26 i 35mm. Wdzięczny będe za pomoc :)
Postaw piwo autorowi tego posta

Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Piwa: 321/84
Wysłany: 2024-07-05, 15:19   

Zwykle meblowki nie będą pasowały bo głębokość freza to 15 mm. Musisz mieć dedykowane do zabudowy kamperowej. Chyba że dorobisz jakas podkładkę pod puszkę i wywiercisz otwór. W meblowych znajdziesz pod otwory fi 35 i 26 na pewno ma blum i gtv ale nie powiem tego bo katalog mam w biurze a jestem na urlopie. Szukaj w necie. :spoko
Poszukałem i znalazłem coś takiego.
https://allegro.pl/oferta/ads-zawias-meblowy-nakladany-clip-blum-71m2550-15803257860?bi_s=ads&bi_m=productlisting:mobile:query&bi_c=MGRmN2UxZDgtNDQ1Ny00OWYzLThlMTUtMjUzZDg4N2I2Y2YxAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=677532c0-dfd9-4312-90a9-c8ddeddc7071
Głębokość frezowania 10,5 mm. Może sie nada

adaml61 
weteran

Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Piwa: 167/131
Wysłany: 2024-07-05, 19:18   

Przeszukaj allegro , ostatnio kupowałem 11mm puszki i 4cm ramie puszka 35 , linka nie podrzucę i były za jakieś śmieszne pieniądze .

Odpowiedz do tematu