Twój sprzęt: Dethleffs Esprit RT na auto s pici na kapotou Pomógł: 14 razy Dołączył: 18 Wrz 2007 Piwa: 140/44 Skąd: Opoczno
Wysłany: 2022-10-12, 18:08
Żeby był "kamperowy" to na przewód gazowy musi być do niego przykręcony
_________________ Pozdrawiam.
Polak gorszego sortu
Wódka z lodem szkodzi na nerki.Rum z lodem niszczy wątrobę.Whisky z lodem atakuje serce.Gin z lodem rozwala mózg.Cola z lodem demoluje zęby.
Oznacza to,że lód szkodzi w zasadzie na wszystko.
Twój sprzęt: MCLOUIS 252
Nazwa załogi: Załoga G. Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 56/12 Skąd: Jaworzno/Oslo
Wysłany: 2022-10-14, 10:59
ja mam taki, jak z linka Banana. Też jest "klik". I nie mam połączeń skręcanych.
Z niego idzie wąż do rozdzielacza z zaworami pod zlewem i stamtąd do ogrzewania, kuchenki, trumy itd.
Nie mam żadnego innego reduktora w kamperze !
Na tym "polskim" też jest napisane " reduktor" , więc pomyślałem, że będzie pasował.
I tak jeżdżą w całej Norwegii.
Może te najnowsze kampery mają inaczej, ale nie widziałem najnowszych
_________________ THX za wszystkie postawione browary.
Pozdro.
Darson ®
Wątpię, moze nie dopatrzyłeś. Wystarczy zwykły kamperowy reduktor za 5 dych do tego klik z gwintem jak napisał kimtop. Reduktor zintegrowany z klikiem to do kuchenek Oczywiscie , mówimy jak powinno być .
Twój sprzęt: MCLOUIS 252
Nazwa załogi: Załoga G. Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 56/12 Skąd: Jaworzno/Oslo
Wysłany: 2024-08-19, 23:23
Dopatrzyłem. NIE MA INNEGO REDUKTORA !
Żadnego Duo albo Single Kontrola Sprawdziłem w 4 kamperach.
Instalacja gazowa jest podłączona z tegoż reduktora, który jest założony bezpośrednio na butlę.
Wąż pomarańczowy podłączony do miedzianej albo mosiężnej rurki, biegnie do typowego rozdzielacza. Kuchenka, lodówka, ogrzewanie.
Niekiedy połączenia są skręcane na gwint, ale częściej są na zacisk, skręcany śrubokrętem.
_________________ THX za wszystkie postawione browary.
Pozdro.
Darson ®
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum