|
|
Włam do Sprintera |
Autor |
Wiadomość |
RadekNet
weteran
Twój sprzęt: Opel Vivaro
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2009 Piwa: 25/73 Skąd: Sligo IE
|
Wysłany: 2024-09-02, 11:57 Włam do Sprintera
|
|
|
Cześć!
Mam głupie pytanie Jak się włamać do Sprintera W903, zeby mozliwie mało szkód zrobić?
Oczywiście chodzi o moje auto - został zgubiony kluczyk do tylnych drzwi, a nie ma do nich dostępu od środka. Czy jeśli wbije śrubokęt w bębenek zamka to będę mógł go przekrecić siłowo i wtedy klamką otworzyć drzwi? |
|
|
|
|
Speedo
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2024-09-02, 12:14
|
|
|
lepiej chyba odwiert zrobic w bębenku, strzał z młotka żeby bolce opadły i wtedy wkrętakiem przekręcić, bo tak na siłę bez wiercenia to klamkę połamiesz |
|
|
|
|
RadekNet
weteran
Twój sprzęt: Opel Vivaro
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Sty 2009 Piwa: 25/73 Skąd: Sligo IE
|
Wysłany: 2024-09-02, 13:20
|
|
|
Dzięki! Poszło całkiem szybko, a że będę zakładać blokadę od środka, to nawet klamki zmieniać nie będę musiał. |
|
|
|
|
orkaaa
weteran
Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Otrzymał 50 piw(a) Skąd: kielce
|
Wysłany: 2024-09-02, 13:25
|
|
|
Najprostsza metoda stosowana przez włamywaczy / oficjalnych / sam też stosowałem gdy zamknąłem sobie kluczyki w mégane - odciąga się górą przednie drzwi / przy słupku / i za pomocą drutu wędki odciąga klamkę. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|