|
|
Projektor w kamperze |
Autor |
Wiadomość |
peja76
zaawansowany
Twój sprzęt: Roller team
|
Wysłany: 2024-06-11, 12:24
|
|
|
Jak się ogląda na zewnątrz stojąc na dziko , albo na kempingu w taki sposób, że inni nie muszą na to patrzeć to ok. Wszystko jest jak zawsze kwestią kultury
W środku "róbta co chceta", ale z praktyki wiem, że to zbyt karkołomne jest w stosunku do efektu [/quote]
Pełna zgoda
Ale jak by tak popytać sąsiadów, co by obejrzeli..... i jak by wtedy każdy przyniósł wkupne
|
|
|
|
|
|
DI STEFANO
weteran
Twój sprzęt: Camper z lekkim samochodzikiem
Pomógł: 13 razy Dołączył: 26 Paź 2008 Piwa: 72/70 Skąd: tam gdzie lepiej
|
Wysłany: 2024-06-11, 19:06
|
|
|
Mam pytanko,
jaki ekran do tego sprzętu. na czym wyświetlać, co najlepsze do wewnątrz kampera ?
Masz doświadczenie i praktykę, podrzuć propozycję. |
|
|
|
|
Mazur
weteran Robert
Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Pomógł: 10 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Piwa: 87/111 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2024-06-11, 19:31
|
|
|
Podwiesiłem do sufitu w sypialni zwykłą białą roletę do okna, taką 1m szerokości i miałem obraz ok 45-47" . Pomimo że miałem fajny kieszonkowy projektor ASUSa ZenBeam E1 , to podarowałem go córce po jednym sezonie. Nie lubię dźwięku nad głową jak obraz mam nad nogami Na zewnątrz to tak jak napisane wcześniej, lekki obciach jak ludzie w okolicy, a miałem na czym wyświetlać bo używam białych paneli przeciwsłonecznych. Obraz 100" się robił, oczywiście możliwe wieczorem Denerwowało mnie uruchamianie i ogólnie obsługa bo używałem często jako TV z ChromeCast TV. Przed zakupem byłem podekscytowany, ale czar szybko prysł...kupilem drugi TV do "sypialni" (24") i jestem zadowolony Pozbyłem się też tej mini przetwornicy samochodowej nad głową
p.s. kontrast był lepszy, ale zdjęcia robione przy oświetleniu.
IMG_7035.JPG
|
|
Plik ściągnięto 6 raz(y) 120,88 KB |
IMG_7033.JPG
|
|
Plik ściągnięto 3 raz(y) 177,42 KB |
IMG_7029.JPG
|
|
Plik ściągnięto 4 raz(y) 131,98 KB |
IMG_3627.JPG
|
|
Plik ściągnięto 7 raz(y) 178,67 KB |
|
_________________ Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku.
'Lao Tzu' |
|
|
|
|
|
Spec121
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Dethleffs integra
|
Wysłany: 2024-06-13, 08:58
|
|
|
Mazur napisał/a: | Podwiesiłem do sufitu w sypialni zwykłą białą roletę do okna, taką 1m szerokości i miałem obraz ok 45-47" . Pomimo że miałem fajny kieszonkowy projektor ASUSa ZenBeam E1 , to podarowałem go córce po jednym sezonie. Nie lubię dźwięku nad głową jak obraz mam nad nogami Na zewnątrz to tak jak napisane wcześniej, lekki obciach jak ludzie w okolicy, a miałem na czym wyświetlać bo używam białych paneli przeciwsłonecznych. Obraz 100" się robił, oczywiście możliwe wieczorem Denerwowało mnie uruchamianie i ogólnie obsługa bo używałem często jako TV z ChromeCast TV. Przed zakupem byłem podekscytowany, ale czar szybko prysł...kupilem drugi TV do "sypialni" (24") i jestem zadowolony Pozbyłem się też tej mini przetwornicy samochodowej nad głową
p.s. kontrast był lepszy, ale zdjęcia robione przy oświetleniu. |
A ta mini przetwornica była z modyfikowanym czy pełnym sinusem? |
|
|
|
|
Mazur
weteran Robert
Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Pomógł: 10 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Piwa: 87/111 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2024-06-13, 09:26
|
|
|
Spec121 napisał/a: | A ta mini przetwornica była z modyfikowanym czy pełnym sinusem? |
Zwykła tania przetwornica do osobówki (do zapalniczki) poniżej 100W, sinus modyfikowany. Miałem ją pod ręką, nie kupowałem specjalnie. |
_________________ Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku.
'Lao Tzu' |
|
|
|
|
Spec121
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2024-06-13, 11:26
|
|
|
Mazur napisał/a: | Spec121 napisał/a: | A ta mini przetwornica była z modyfikowanym czy pełnym sinusem? |
Zwykła tania przetwornica do osobówki (do zapalniczki) poniżej 100W, sinus modyfikowany. Miałem ją pod ręką, nie kupowałem specjalnie. |
Dzięki za szybką odpowiedź. |
|
|
|
|
Cyryl
Kombatant
Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 303/15 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2024-06-13, 20:37
|
|
|
ja mam taki projektor (do tego głośniki 2.1), ale użyłem tylko raz na imprezie podczas zawodów siatkówki oldbojów.
wszyscy na kempingu to zawodnicy i wszyscy byli u mnie na imprezie.
w innych warunkach ani nie miałem potrzeby, ani śmiałości, aby używać. |
|
|
Wyświetl szczegóły |
|
Spec121
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2024-06-15, 19:54
|
|
|
Dziś doszła przetwornica podłączana do gniazdka zapalniczki. Pierwszy test - super zadawalający Wyświetlane na rolecie okna w środku dnia (oczywiście rolety zaciągnięte). Falownik 300/600W po godzinie testu ledwo letni, ani razu nie włączył się jego wiatrak.
Jestem bardzo zadowolony, dziękuję i pozdrawiam.
falownik_338x600.jpg
|
|
Plik ściągnięto 346 raz(y) 75,27 KB |
test1_800x450.jpg
|
|
Plik ściągnięto 5 raz(y) 72,07 KB |
test2_800x450.jpg
|
|
Plik ściągnięto 2 raz(y) 75,61 KB |
test3_800x450.jpg
|
|
Plik ściągnięto 5 raz(y) 78,58 KB |
|
|
|
|
|
chris_66
weteran
Twój sprzęt: kamper
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Cze 2007 Piwa: 16/36 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2024-08-30, 18:24
|
|
|
gdyby ktoś chciał to mam na sprzedaż HY320
dziś przyjechał
otwarty i włączony czy świeci - świeci
nic nie konfigurowane
200zł w kurierem |
_________________ Yossarian ani razu nie przyszedł pomóc przy budowie, za to później, gdy klub już ukończono, przychodził bardzo często, i Yossariana przepełniało uczucie niekłamanej dumy, ilekroć spojrzał na nią i pomyślał, że nawet nie kiwnął palcem przy jej wznoszeniu. |
|
|
|
|
Darson
weteran
Twój sprzęt: MCLOUIS 252
Nazwa załogi: Załoga G.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 43/11 Skąd: Jaworzno/Oslo
|
Wysłany: 2024-09-01, 23:03
|
|
|
chris_66 napisał/a: | mam na sprzedaż HY320
|
A co się tak wyprzedajesz, ledwo doszedł ? Przeczytałeś wcześniejsze posty, że to wiocha ?
Szczerze mówiąc nie rozumiem tego krygowania się z wyświetlaniem na zbiorowym kampingu ?
Czy walicie głośną muzę z głośników przy okazji ? Nie ? No to w czym problem ? Wystarczy odwrócić głowę, by nie widzieć.
Przecież tak samo można powiedzieć, że smażenie naleśników może komuś przeszkadzać, bo dym leci w czyjąś stronę.
Uważam, że sporo osób by się chciało przyłączyć do seansu, ale nie ma śmiałości.
Ja kupiłem taki:
https://pl.aliexpress.com/item/1005006683155048.html?
Jeszcze nie próbowałem w kamperze, ale w domu działa.
Youtuby i inne działają. |
_________________ THX za wszystkie postawione browary.
Pozdro.
Darson ®
|
|
|
|
|
chris_66
weteran
|
Wysłany: 2024-09-01, 23:38
|
|
|
Darson napisał/a: | A co się tak wyprzedajesz, ledwo doszedł ? Przeczytałeś wcześniejsze posty, że to wiocha ? |
kupiłem "przez przypadek"
nie oglądam ruchomych obrazków na wyjeżdzie i nie potrzebuję zupelnie czegoś takiego
BTW już sprzedany |
_________________ Yossarian ani razu nie przyszedł pomóc przy budowie, za to później, gdy klub już ukończono, przychodził bardzo często, i Yossariana przepełniało uczucie niekłamanej dumy, ilekroć spojrzał na nią i pomyślał, że nawet nie kiwnął palcem przy jej wznoszeniu. |
|
|
|
|
Darson
weteran
Twój sprzęt: MCLOUIS 252
Nazwa załogi: Załoga G.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 43/11 Skąd: Jaworzno/Oslo
|
Wysłany: 2024-09-04, 14:44
|
|
|
chris_66 napisał/a: |
kupiłem "przez przypadek" |
Przez przypadek to można " dziewkę z czworaków zbrzuchacić ... " |
_________________ THX za wszystkie postawione browary.
Pozdro.
Darson ®
|
|
|
|
|
chris_66
weteran
|
Wysłany: 2024-09-04, 21:24
|
|
|
Darson napisał/a: | chris_66 napisał/a: |
kupiłem "przez przypadek" |
Przez przypadek to można " dziewkę z czworaków zbrzuchacić ... " |
jednak nie tylko |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|