Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Awaria lodówki 12 volt
Autor Wiadomość
mirek67 
trochę już popisał

Twój sprzęt: KNAUS
Piwa: 4/3
Wysłany: 2024-09-03, 12:35   Awaria lodówki 12 volt

Witam serdecznie, mam problem z lodówką Electrolux RM 4361.Urządzenie robi focha -zamraża i chłodzi na gazie i oraz na 230 volt. Ostatnio zauważyłem, że podczas jazdy na włączonym przełączniku 12volt, z 27 stopni na zewnątrz po 1 godzinie temperatura spadła w zamrażarce do zera, ale reszta lodówki +23 stopnie. Wentylatorki chodzą .Potencjometr termostatu nastawiony na max, regulacja w jedną stronę z normalnym lekkim oporem a w przeciwną bezwładnie bez oporu.(już nie wiem czy tak ma być) Uszczelka drzwi szczelna, żeby nie było pusto na półkach, położone 6 konserw. Do tej pory schładzała całość bez problemu. Przeczytałem pół nocy chyba już wszystkie posty, może ktoś z kolegów na forum miał taki problem i podzieli się swoim doświadczeniem i wiedzą. Pozdrawiam
Postaw piwo autorowi tego posta

Janusszr 
Kombatant

Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Piwa: 80/82
Wysłany: 2024-09-04, 21:33   

"Dystrybucja zimna" w lodówce idzie z zamrażalnika. Może jest jakaś płytka(przegroda) pomiędzy zamrażalnikiem a resztą lodówki o której zapomniałeś?

Odpowiedz do tematu