|
|
Awaria lodówki 12 volt |
Autor |
Wiadomość |
mirek67
trochę już popisał
Twój sprzęt: KNAUS
|
Wysłany: 2024-09-03, 12:35 Awaria lodówki 12 volt
|
|
|
Witam serdecznie, mam problem z lodówką Electrolux RM 4361.Urządzenie robi focha -zamraża i chłodzi na gazie i oraz na 230 volt. Ostatnio zauważyłem, że podczas jazdy na włączonym przełączniku 12volt, z 27 stopni na zewnątrz po 1 godzinie temperatura spadła w zamrażarce do zera, ale reszta lodówki +23 stopnie. Wentylatorki chodzą .Potencjometr termostatu nastawiony na max, regulacja w jedną stronę z normalnym lekkim oporem a w przeciwną bezwładnie bez oporu.(już nie wiem czy tak ma być) Uszczelka drzwi szczelna, żeby nie było pusto na półkach, położone 6 konserw. Do tej pory schładzała całość bez problemu. Przeczytałem pół nocy chyba już wszystkie posty, może ktoś z kolegów na forum miał taki problem i podzieli się swoim doświadczeniem i wiedzą. Pozdrawiam |
|
|
|
|
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 80/82 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2024-09-04, 21:33
|
|
|
"Dystrybucja zimna" w lodówce idzie z zamrażalnika. Może jest jakaś płytka(przegroda) pomiędzy zamrażalnikiem a resztą lodówki o której zapomniałeś? |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|