Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Albania w sierpniu 2024 ktoś się wybiera????
Autor Wiadomość
adaml61 
weteran

Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Piwa: 148/115
Wysłany: 2024-06-16, 08:57   

Borowina , i bardzo gorąca .
Postaw piwo autorowi tego posta

Stukan Arkadiusz 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: HYMER VAN 512
Wysłany: 2024-06-19, 08:48   

Adaś taka trasa bo muszę być pod Gliwicami na 3 min i tego nie zmienię i doszedłem do wniosku że i tak rano nie wyjadę jak będzie to 12 i zajadę do Cieszyna to będzie super Chce Polskę Słowację Węgry tylko przejechać a dopiero BIH Czarnogóra Albania wloczyc się mam tylko 3 tyg

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 354/400
Wysłany: 2024-06-23, 15:17   

Czytam ale nie piszecie nic ciekawego,dawniej do Grecji jechało sie tylko przez Albanię.Teraz pewnie nawet na pokaz nie ma żadnego bunkra.Znalazłam kilka wizytówek miedzyn innymi z Czarnogóry,.
Piszcie to i ja coś skorzystam,dobrze że mam stare kalendarze to coś wyczytam.Dawniej nawet byliśmy na grobach w Srebrenicy,a od tego czasu pewnie dużo sie zmieniło,no i Albańcy birora lapówki czego dawnjej nie bywało,to byli najbardziej gościnni ludzie :box

Kazik II 
weteran

Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Piwa: 77/8
Wysłany: 2024-06-23, 18:38   

Parę razy zaliczyłem ten kierunek i uważam, że jeśli zależy na głównie na Albanii najlepiej jechać serbską autostradą, potem Skopje i Ohryd. Przez Sarajewo i Mostar droga piękna i widokowa. Ale kiedy dotrzemy do wybrzeża Adriatyku w sezonie taki młyn że można się sporo umęczyć. A droga przez Podgoricę i Niksic do pewnego momentu jakoś idzie, ale potem im dalej tym gorzej. A parędziesiąt km przez tzw "przejściem granicznym" w Hum zaczyna się narastający koszmar. Odradzam. W sezonie letnim również droga od Szkodry do Durres - jeden nieustający korek - ale da się przeżyć.

Barbara i Zbigniew Muzyk 
Kombatant

Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748
Pomogła: 7 razy
Piwa: 354/400
Wysłany: 2024-06-23, 19:16   

Dzieki,kto jeszcze coś napisze,po latach przerwy może pojade Bałkanami i Albania do Grecji :?: :?:

K125 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Ducato
Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2024-07-21, 19:11   

Plan jest taki 25 sierpnia startujemy na Albanię

pawelek 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat Ducato III, Weisberg Imperiale V
Nazwa załogi: Paweł, Zosia
Wysłany: 2024-07-25, 18:32   

To może Krzysztofie w drugiej połowie września ? Jedziemy tranzytem przez AL do Grecji :spoko [/quote]

Macie jakis plan? Można się podczepić?

Stukan Arkadiusz 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: HYMER VAN 512
Wysłany: 2024-09-06, 10:16   

Troszkę po czasie ale może komuś się przyda start Szczecin s3 ok ,a4 korki wiadomo Cieszyn makabra odradzam nocleg Zylina kemping ok dioda m
Na Sahy taką sobie ale przed granicą makabra lata 60 te Węgry początek obwodnicy kicha totalna dopiero po 30 km obwodnica Budapesztu normalna do BiH ok .BiH jeden pas ale ok dopiero 30 km za Sarajewe robi się kicha w pewnym momencie myślałem że wjechałem komuś na posesję droga prawie polna wąską dziury itd ale było wesoło od Foca droga ok jeden pas ale widoki super i chociaż raz warto przejechać polecam ale jakim dużym kamperem i słabym silnikiem raczej nie Czarnogóra super lubię takie drogi Albania ok dużo budują i zmieniaj cały czas wjazdy zjazdy nawigacja nie przydatna zabłądziliśmy raz i wjeżdżaliśmy na autostradę jakimś prywatnym wjazdem płatne 1 eu i nawet dostaliśmy pokwitowanie był szlaban koło Wlore tunel jechaliśmy na powrocie otwart koło 10 lipca .Powrut przez Kosowa droga przez Albanię do Kosowa cudo granica zero problemów o moje pytanie o ubezpieczenie spytał tylko turyst i machną ręką jechać drogą Kosowo ok tylko 20 km przed Serbią remonty totalne Serbia ok granica Serbia Węgry przekroczona o 1 w nocy brak kolejek tylko Węgrzy trzepali stały 2 polskie osobówki i trzepali nam kazali otworzy kampera i czekaliśmy 20 min a potem z ryje czemu nie jedziemy dalej ok a i na autostradzie Bratysława Zylina na powrocie warzenie kampera parę stało a jednego wciągała laweta Niemcy .Jak macie pytania to piszcie

Odpowiedz do tematu