Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Odchudzamy kamper
Autor Wiadomość
Janusszr 
Kombatant

Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Piwa: 80/82
Wysłany: 2024-08-29, 12:32   

....
Ostatnio zmieniony przez Janusszr 2024-08-29, 19:22, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta

aviator 
stary wyga

Twój sprzęt: Pilote Explorateur G743 XLC
Nazwa załogi: Ania i Tomek
Piwa: 42/122
Wysłany: 2024-08-29, 15:05   

Też kiedyś wszystko zważyłem a nawet podpisałem ile co waży - teraz jak widzę te napisy na dodatkowym stopniu 6kg, pudełku od stołu 10kg itd, itp to mi się śmiać chce. Im dłużej się jeździ tym bardziej jestem pewien ile ważę - ważenie mi nie potrzebne - jak mnie kiedysbeda chcieli zważyć, to biorąc poprawkę na akytualny stan płynów podam im faktyczną wagę plus minus 10-20kg z poprawką na wagę ale bardziej moją własną :haha:

Stukan Arkadiusz 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: HYMER VAN 512
Wysłany: 2024-09-06, 10:26   

Cholera pisałem i coś źle nacisnąłem Nas w tym roku ważyli Słowacja autostradą Bratysława Zylina było ok co 3100 kg dwa razy sprawdzał gamon ,ale parę kamperow stało i chyba pisali mandaty a jednego na lawetę wciągali niemiecki tablice .co do koła zapasowego to raczej bym zostawił lewarek i jakąś rurkę nie lubię być zależny od kogoś i czekać a tak prawdę mówiąc to moim zdanie i tak 3/4 gratów jest zbędna

Janusszr 
Kombatant

Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Piwa: 80/82
Wysłany: 2024-09-06, 11:03   

Stukan Arkadiusz napisał/a:
a tak prawdę mówiąc to moim zdanie i tak 3/4 gratów jest zbędna

Twoja żona jest tego samego zdania? :szeroki_usmiech

Stukan Arkadiusz 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: HYMER VAN 512
Wysłany: 2024-09-06, 12:25   

Pewnie powiedziała że gołąbków i pierogów nie będzie gotować na wyjazdach i ciast też żadnych mam zapomnieć o takich smakach na wakacje i doszliśmy do wniosku że będziemy minimalizować graty do zabrania ale z ekspresu do kawy i lyski do butów nie zrezygnujemy choć jak w %0Zylinie założyłem klapki to całe wakacje były ze mną

orkaaa 
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Otrzymał 50 piw(a)
Wysłany: 2024-09-06, 13:15   

Odchudzanie ma sens na zasadzie - nie będę jeździł na rowerze to go nie biorę. Może czasami warto zrezygnować z kilku ciężkich kabelków ale jak bez wody jeździć !!! Jaką mam pewność że gdzieś / zatankuje i ile czasu to zajmie / Na tranzycie biorę tylko podstawowy zbiornik ale na miejscu napełniam takze dodatkowe zbiorniki bo dzięki temu mogę wypoczywać a nie codziennie jeździć za wodą. To dotyczy lata .
Zimą woda to podstawa bo bardzo trudno ją zdobyć a przelewanie po 5 litrów z umywalki na stacji benzynowej jest bez sensu.

Odpowiedz do tematu