|
|
Laika Ecovip 4L |
Autor |
Wiadomość |
Liwiusz333
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Szukam
|
Wysłany: 2025-02-03, 18:41 Laika Ecovip 4L
|
|
|
Dzień dobry Grupo,
W związku ze świeżo dokonanym przeze mnie zakupem kampera z zabudową Laika, model Laika Ecovip 4L proszę o zaakceptowanie mnie jako nowego członka.
Model wybrałem ze względu na zgodność z układem, którego poszukiwałem oraz ceną oferty, która mieściła się w moim zakładanym budżecie.
Kamper jest z 1999 roku znakomitą większość swojego "żywota" spędził we Włoszech, skąd został sprowadzony ok 2.5 roku temu. Ja jestem jego trzecim właścicielem w kraju. Wiem, że to powinno niepokoić (częsta zmiana właściciela), ale zabudowa w środku jest naprawdę w mojej ocenie w solidnym stanie, wszędzie twardo, nie ma miejsca do którego można by się przyczepić.
Jestem już po serwisie mechanicznym. W środę ostawiam kamperka do serwisu WN-Camp pod Stargardem, żeby zlokalizować wszelkie rozszczelnienia, i je pousuwać, zrobić przegląd instalacji gazowej, wodnej i elektrycznej.
Nie wiem, czy w grupie są użytkownicy starszych modeli, z tego co widzę w większości koledzy są posiadaczami nowszych modeli, a ja będę na pewno potrzebował wsparcia nie raz nie dwa.
Dotychczas jeździłem z przyczepką (ok. 15 lat - 7 różnych przyczep przez ten czas), ale stwierdziliśmy z małżonką, że najwyższa pora spróbować kamperka. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Załączam parę fotek swojego nabytku.
Niestety nie udaje mi się załączyć fotek. Jakiś problem techniczny.
Pozdrawiam serdecznie,
Daniel |
|
|
|
|
 |
Skwarek
Kombatant

Twój sprzęt: Trigano Carioca
Nazwa załogi: Ania i Michał
Pomógł: 6 razy Dołączył: 29 Mar 2011 Piwa: 352/132 Skąd: Świebodzice
|
Wysłany: 2025-02-03, 19:53
|
|
|
Gratulacje, do witania jest odpowiedni temat na początku forum.
Zdjęcia przed umieszczeniem trzeba odpowiednio zmniejszyć, jest to opisane, za duże nie
wchodzą.
https://www.camperteam.pl...topic.php?t=328
|
|
|
 |
Liwiusz333
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2025-02-03, 20:28
|
|
|
Zmniejszyłem do 1MB.
Się udało.
20250117_182044.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 14 raz(y) 1,04 MB |
20250120_105334.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 15 raz(y) 1,02 MB |
IMG-20250115-WA0006.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 12 raz(y) 276,57 KB |
|
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły |
 |
Liwiusz333
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2025-02-03, 20:30
|
|
|
Jako, że jestem z natury nieśmiały wolałem przywitać się najpierw w mniejszej, elitarnej grupce. |
|
|
|
 |
@ndrzej
weteran

Twój sprzęt: Laika Ecovip 309
Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Lip 2007 Piwa: 131/204 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 2025-02-03, 20:48
|
|
|
Witaj w gronie właścicieli Laik...
Nasz czwarty już kamper to też Laika Ecovip, ale model 309. Jeździmy nią od roku i spisuje się bez zarzutu.
Szerokości i wysokości!!! |
_________________ Nie wystarczy dużo wiedzieć, żeby być mądrym!
Heraklit |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 275/77 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2025-02-04, 09:18
|
|
|
Witaj w grupie
Cieszę się że zdecydowaliście się na Laike. Tak jak rozmawialiśmy telefonicznie , to marka która ujmuje swoim designem.
Gratuluję zakupu i niech Was wozi bezawaryjnie. |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
Liwiusz333
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2025-02-04, 13:29
|
|
|
Design jest rzeczywiście, w mojej ocenie, na bardzo wysokim poziomie, tak samo jakość wykończenia. Widać to w każdym detalu, ja oczywiście mam porównanie do przyczep z podobnych roczników, lub trochę młodszych.
Wszystko wydaje się bardzo solidne, jakość wykończenia alkowy, meble, światła sufitowe.
Mam tylko nadzieję, że nie zaskoczy mnie koszt usunięcia nieszczelności i ich skutków, bo jak już wspomniałem takie są.
Dolny pas blachy zewnętrznej z na prawej i lewej ścianie ma ogniska korozji, oraz przednie narożniki z prawej i lewej strony są lekko zbutwiałe a z prawej strony brakuje kawałka (ok. 20cm) kantówki wykańczającej ściankę od dołu. Zbutwiała i się wykruszyła. Jest to, moim zdaniem, efekt spękania plastikowych osłon w przednich dolnych narożnikach zabudowy, na łączeniu z kabiną.
W środku kampera w żadnym miejscu nie widać zawilgocenia bądź jego efektów. Wszystkie ściany i sufit twarde i suche, stwierdzone metodą ostukiwania.
Nie wiem jeszcze jaki sposób usunięcia tych usterek zaproponuje serwis.
Pożyjemy, zobaczymy. |
|
|
|
 |
Krzys1961
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Fiat Ducato Laika Laserhome
|
Wysłany: 2025-02-25, 18:52
|
|
|
Witaj,
Mam prawie identyczną Laikę ecovip, za wyjątkiem nieco innego rozmieszczenia wnętrza, więc wszelkie informacje na temat tego modelu mile widziane. W przypadku potrzeby pozyskania przez Ciebie informacji w tym zakresie też chętnie pomogę.
Pozdrawiam
Krzysztof |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|