|
|
ZbigStan: Ponownie do zimowej Hiszpanii (2024/25). |
Autor |
Wiadomość |
fan
zaawansowany
Twój sprzęt: Fleurette Discover 73 LM
Nazwa załogi: ola i benek
|
Wysłany: 2025-01-19, 22:01
|
|
|
Serdeczne dzięki
benek |
_________________ Je ne cherche pas, je trouve
Pablo Picasso |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 299/636 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2025-01-20, 07:53
|
|
|
ZbigStan napisał/a: | .
Komplecik będę dla Ciebie "krasił", |
jak tak to tak
|
_________________ komplet |
|
|
|
 |
peja76
stary wyga

Twój sprzęt: Roller team
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2023 Piwa: 53/54 Skąd: Oborniki Wlkp
|
Wysłany: 2025-01-20, 21:13
|
|
|
Ach, szkoda że już koniec Fajnie się z wami jechało.
Dzięki za fajną relację
|
|
|
|
 |
ep08
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Fiat 2.2 i Roller Team Zafiro 265TL
|
Wysłany: 2025-01-21, 00:35
|
|
|
westa76 napisał/a: | świetna relacja jak zwykle, zdjęcia ze stoków z górskimi widokami bajka.
Powiedz mi na jakich oponach jechałeś, w listopadzie chcę jechać na południe Francji i myślałem też o przejeździe obok Mt Blanc wystarczą M+S czy gonią i trzeba mieć zimówki z trzema szczytami?
Pozdrawiam
Mariusz |
Ale o który kraj pytasz?
Jesli chodzi o F to od listopada wprowadzili zapis, że mają być 3 szczyty, ale można dalej mieć M+S, ale trzeba mieć łańcuchy.
Ale dotyczy to tylko obszarów objętych specjalnymi znakami.
Tu masz mapę:
https://www.securite-rout...ouveaux?lang=en
Jak chcesz Monte Bianco , to jedź od włoskiej strony. Tam M+S jest dalej uznawane za zimówki... |
|
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 321/19 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2025-01-21, 08:18
|
|
|
ZbigStan napisał/a: | Wczoraj po południu dojechaliśmy do domu i zakończyliśmy podróż. Serdecznie dziękuję za towarzyszenie w podróży, życzliwe komentarze i pobudzające do działania ..
Jak się ogarnę po podróży zrobię małe podsumowanie... |
daj nam odsapnąć jakiś tydzień, dwa i czekamy na następną relację.
swoim kamperem nie zrobiłem tyle kilometrów co z Wami.
a teraz Quo vadis, Domine? |
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 538/420 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2025-01-21, 15:24
|
|
|
Dziękuję za relację |
|
|
|
 |
westa76
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Vw T2 Westfalia, Fiat Ducato L3H3
Nazwa załogi: Miziaki
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Cze 2011 Piwa: 5/17 Skąd: Żuławy
|
Wysłany: 2025-01-21, 17:28
|
|
|
ep08 napisał/a: | westa76 napisał/a: | świetna relacja jak zwykle, zdjęcia ze stoków z górskimi widokami bajka.
Powiedz mi na jakich oponach jechałeś, w listopadzie chcę jechać na południe Francji i myślałem też o przejeździe obok Mt Blanc wystarczą M+S czy gonią i trzeba mieć zimówki z trzema szczytami?
Pozdrawiam
Mariusz |
Ale o który kraj pytasz?
Jesli chodzi o F to od listopada wprowadzili zapis, że mają być 3 szczyty, ale można dalej mieć M+S, ale trzeba mieć łańcuchy.
Ale dotyczy to tylko obszarów objętych specjalnymi znakami.
Tu masz mapę:
https://www.securite-rout...ouveaux?lang=en
Jak chcesz Monte Bianco , to jedź od włoskiej strony. Tam M+S jest dalej uznawane za zimówki... |
o i to jest dobra informacja, dzięki |
|
|
|
 |
Hobbysta
trochę już popisał
Pomógł: 1 raz Dołączył: 06 Maj 2013 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 2025-01-22, 19:09
|
|
|
Dziękuję
Przeczytane w 100% |
|
 |
ZbigStan
Kombatant

Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Gru 2013 Piwa: 1015/307 Skąd: Opole
|
Wysłany: 2025-01-26, 19:38
|
|
|
Fan, Komplecik, Peja76, Tadeusz, Cyryl, Robold, LukF, Ep08, Westa76, Hobbysta Dziękuję za towarzyszenie nam w podróży, postawione piwa i sympatyczne komentarze. Świetnie się z Wami podróżowało, a jeśli jakieś namiary wykorzystacie to będę się cieszył, że relacje się przydały. Z wieloma osobami już się spotkałem, a mam nadzieję, że jeszcze więcej sympatycznych spotkań przed nami.
Krótkie podsumowanie. Spędziliśmy w podróży 62 dni, przejechaliśmy 8530 km, średnie spalanie 10,45 l/100km. Ceny paliw (ON) : D 1.7 e/l, F 1.6, E 1,4, P 1.6. Po za chwilowym problemem z zapchanym kolektorem powietrza, innych niedogodności nie było. Miałem lekkie przeładowanie, do wyposażenia na ciepłe dni ( rowery, krzesła, itp,), doszedł ekwipunek narciarski, łańcuchy na koła, na szczęście żadnego ważenia nie doświadczyliśmy. Doświadczyliśmy za to ciepła, błękitnego nieba, zielonych palm, a przede wszystkim sympatycznych spotkań z innymi kamperowcami. Przeczekaliśmy też najbardziej szarą i nieprzyjemną cześć roku. Po dwóch miesiącach w kamperze przyjemnie się wraca do domu i do życia na większej powierzchni. Za jakiś czas tęsknota za podróżą wyśle nas na kolejną wyprawę. Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia na trasie. |
_________________ Grecja 2019
Normandia 2019
Czechy 2019
Narty, Włochy 2020 |
|
|
|
 |
Marcepan
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2025-06-12, 21:21
|
|
|
Bardzo fajna relacja z podróży po Hiszpanii. W Xaló byliśmy w tym samym czasie. Może nawet staliśmy obok siebie, gdy robiliśmy zdjęcie temu samemu sprzedawcy My staliśmy kilka dni, po drugiej stronie ulicy, na "Camper Park Xaló". Pozdrawiam.
IMG_20241221_102516.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 9 raz(y) 819,66 KB |
|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|