Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4 Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 519/31 Skąd: Małopolska
Wysłany: 2025-06-18, 22:24 IRAN jakiego nie zobaczysz w telewizji.
Nie wiem czy w dobrym dziale , bo Piotrek Przywarski nie jest kamperowcem , ale nie za bardzo wiedziałem gdzie to wstawić
Nagrane bodaj miesiąc temu kiedy ani On ani spotkani przez niego ludzie nie przypuszczali co się za kilka dni stanie , dlatego tym bardziej wiarygodne.
Trafiłem na to kilka dni temu. Miałem Piotrka w subskrypcjach bo kiedyś coś tam oglądałem i teraz YT mi to podpowiedział.
W chwili obecnej puszcza już filmy z Afganistanu , ale o Iranie jest chyba z 7-8 filmów (wszystkie na Jego kanale) i obejrzałem je z zainteresowaniem (pomimo, że jest trochę trudny w odbiorze ) .
Myślę że to dobry przykład na potwierdzenie takiego znanego powiedzenia/twierdzenia, że podróżowanie poszerza horyzonty
Fajnie, że są ludzie którzy zapuszczają się w takie mniej oczywiste i mniej "turystyczne" rejony świata i dzielą się tym z innymi .
To jest taki szczery i bezpośredni przekaz tego jak jest , bez polityki, ideologii czy religii , bez stronniczych komentarzy i cytując autora bez tego "gówna , które pokazują Wam w telewizji"
Sam miałem kilka razy okazję bywania w miejscach/krajach które w bezpośrednim kontakcie okazywały się być przeciwieństwem (w pozytywnym znaczeniu) tego co o nich słyszałem. Dotyczy to również , a może nawet bardziej ludzi niż samych miejsc
Na kilku ujęciach nakręconych na ulicy w samym tym jednym podlinkowanym powyżej filmie naliczyłem tak z 15 kobiet bez niczego na głowie , a duża część pozostałych zamiast hidżabów i czarnych burek, ma piękne husty i kolorowe abaje .
Dużo kobiet spaceruje samotnie lub w większej grupie, a podobno kobieta tam nie może chodzić sama bez męskiego opiekuna
Moi Drodzy zwiedzajcie świat , podróżujcie , macajcie wszystko własnymi ręcyma , a jak nie macie możliwości bezpośrednio to podglądajcie chociaż "cywilów" , którzy to robią i dzielą się tym choćby na YT, a nie budujcie sobie obrazu świata na podstawie medialnych przekazów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum