Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie wypocząć, może poratujecie pomysłem?
Autor Wiadomość
jak9009 
początkujący forumowicz

Otrzymał 4 piw(a)
Wysłany: 2025-08-01, 07:49   

Cytat:
No zawsze nie , ale w przypadku kiedy Kolega pyta o konkretną poradę , podając przy tym konkretne okoliczności (przemęczenie i pilna potrzeba wypoczynku) i konkretne potrzeby (południowe morze od zaraz) , to jak najbardziej tak.
Każdy proponuje w/g własnych doświadczeń a nie cudzych to przez czyj pryzmat ma patrzeć ?

Każdy jak widać proponuje co innego i to normalne , a Kolega sobie wybierze co mu tam pasuje :spoko

Jak najbardziej, wszak od tego jest forum, aby dyskutować.

Cytat:
A to jest coś czego pojąć nie mogę, wszak latanie od jeżdżenia jest statystycznie ponad 100 razy bezpieczniejsze ..... a jak bierzemy pod uwagę jeżdżenie plastikową budką to jest znacznie grubiej :bigok

Trudno się nie zgodzić z tym bezpieczeństwem, nie mniej jednak dziwny jest ten świat :)

Może nie morze, ale mogę polecić wizytę nad czeskim jeziorem Rozkoš.
Ceny okolicznych kempingów w granicach 130 zł za dwuosobową załogę, ewentualnie https://www.stellplatz.cz/stellplatz-rozkos/. W okolicy ścieżka pieszo rowerowa wokół jeziora, wypożyczalnie sprzętów wodnych, kilka knajpek z dobrym napitkiem oraz jedzeniem z przyzwoitymi cenami. Woda czysta, plaża kamienista, więc możemy poczuć się jak na chorwackich plażach:) Wizytę można połączyć ze zwiedzaniem uzdrowiska Kudowa Zdrój, Nachod.
W Kudowie Zdrój darmowy parking na którym spokojnie można zatrzymać się na nocowanie https://www.google.com/ma...SoASAFQAw%3D%3D
Postaw piwo autorowi tego posta

samotny wilk 
weteran
W podróży jesteśmy zawsze.

Nazwa załogi: Wędrowniczek
Piwa: 74/63
Wysłany: 2025-08-01, 16:21   

jak9009 napisał/a:
W Kudowie Zdrój darmowy parking na którym spokojnie można zatrzymać się na nocowanie https://www.google.com/ma...SoASAFQAw%3D%3D

Potwierdzam lokalizację sporego, darmowego parkingu w Kudowie Zdroju, także dla kamperów. Jest stosowne graficzne oznaczenie parkingu.
Z tego mca wszędzie jest blisko, m.in.:
- do sklepów, gastronomii,
- do Punktu Informacji Turystycznej,
- do basenów Wodny Świat,
- do parku zdrojowego i pijalni wód,
- do Baru u Olda, tuż po przejściu granicy, :szeroki_usmiech
- do Smażalni ryb u Andrzeja,
- do Ekocentrum Parku Narodowego Gór Stołowych.
Byłem tam w maju br. Tłoku nie było. W nocy cisza jak makiem zasiał.
Dodam, że jest to parking bez jakichkolwiek udogodnień (WC, kran z wodą, ...). W pobliżu stał jedynie kontener na śmieci.
:spoko

Darmowy parking dla kampera w Kudowie Zdroju..png
50.444063, 16.251152
Oznakowanie parkingu.
Plik ściągnięto 11 raz(y) 1,4 MB

Darmowy parking dla kampera w Kudowie Zdroju.png
50.444063, 16.251152
Plik ściągnięto 26 raz(y) 1,68 MB

Rudiger 
doświadczony pisarz

Otrzymał 8 piw(a)
Wysłany: 2025-08-03, 22:20   

joko napisał/a:
Rudiger napisał/a:

Joko, co poradzę kiedy w kamperze mi się najlepiej śpi :) W przeciwieństwie do najmowanych lokali.

No wiem , wiem ..... kupiłeś kampera i teraz nie ma wyjścia , trzeba nim jeździć :szeroki_usmiech :spoko

.

Gorzej, sam zbudowałem :wyszczerzony: A ponieważ chronicznie nie lubię marnowania własnej pracy to staram się efektywnie wykorzystywać ten domek na kołach. Nie ma wyjścia, trzeba nim jeździć :)

Dziękuję panowie za zainteresowanie tematem. Na razie uciekliśmy nad jezioro na 4 dni by się odprężyć i zacząć myśleć sensownie.
Ten Balaton myślę, że nas skusi wkrótce. I będzie przyczynkiem do dalszej wyprawy.

Odpowiedz do tematu