|
|
|
Gdzie wypocząć, może poratujecie pomysłem? |
| Autor |
Wiadomość |
jak9009
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2025-08-01, 07:49
|
|
|
| Cytat: | No zawsze nie , ale w przypadku kiedy Kolega pyta o konkretną poradę , podając przy tym konkretne okoliczności (przemęczenie i pilna potrzeba wypoczynku) i konkretne potrzeby (południowe morze od zaraz) , to jak najbardziej tak.
Każdy proponuje w/g własnych doświadczeń a nie cudzych to przez czyj pryzmat ma patrzeć ?
Każdy jak widać proponuje co innego i to normalne , a Kolega sobie wybierze co mu tam pasuje |
Jak najbardziej, wszak od tego jest forum, aby dyskutować.
| Cytat: | A to jest coś czego pojąć nie mogę, wszak latanie od jeżdżenia jest statystycznie ponad 100 razy bezpieczniejsze ..... a jak bierzemy pod uwagę jeżdżenie plastikową budką to jest znacznie grubiej |
Trudno się nie zgodzić z tym bezpieczeństwem, nie mniej jednak dziwny jest ten świat
Może nie morze, ale mogę polecić wizytę nad czeskim jeziorem Rozkoš.
Ceny okolicznych kempingów w granicach 130 zł za dwuosobową załogę, ewentualnie https://www.stellplatz.cz/stellplatz-rozkos/. W okolicy ścieżka pieszo rowerowa wokół jeziora, wypożyczalnie sprzętów wodnych, kilka knajpek z dobrym napitkiem oraz jedzeniem z przyzwoitymi cenami. Woda czysta, plaża kamienista, więc możemy poczuć się jak na chorwackich plażach:) Wizytę można połączyć ze zwiedzaniem uzdrowiska Kudowa Zdrój, Nachod.
W Kudowie Zdrój darmowy parking na którym spokojnie można zatrzymać się na nocowanie https://www.google.com/ma...SoASAFQAw%3D%3D |
|
|
|
 |
samotny wilk
weteran W podróży jesteśmy zawsze.

Nazwa załogi: Wędrowniczek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Wrz 2013 Piwa: 74/63 Skąd: Stolica
|
Wysłany: 2025-08-01, 16:21
|
|
|
Potwierdzam lokalizację sporego, darmowego parkingu w Kudowie Zdroju, także dla kamperów. Jest stosowne graficzne oznaczenie parkingu.
Z tego mca wszędzie jest blisko, m.in.:
- do sklepów, gastronomii,
- do Punktu Informacji Turystycznej,
- do basenów Wodny Świat,
- do parku zdrojowego i pijalni wód,
- do Baru u Olda, tuż po przejściu granicy,
- do Smażalni ryb u Andrzeja,
- do Ekocentrum Parku Narodowego Gór Stołowych.
Byłem tam w maju br. Tłoku nie było. W nocy cisza jak makiem zasiał.
Dodam, że jest to parking bez jakichkolwiek udogodnień (WC, kran z wodą, ...). W pobliżu stał jedynie kontener na śmieci.
Darmowy parking dla kampera w Kudowie Zdroju..png 50.444063, 16.251152 Oznakowanie parkingu. |
 |
| Plik ściągnięto 11 raz(y) 1,4 MB |
Darmowy parking dla kampera w Kudowie Zdroju.png 50.444063, 16.251152 |
 |
| Plik ściągnięto 26 raz(y) 1,68 MB |
|
_________________ Andrzej
 |
| |
|
|
|
 |
Rudiger
doświadczony pisarz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Wrz 2023 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: z warsztatu
|
Wysłany: 2025-08-03, 22:20
|
|
|
| joko napisał/a: | | Rudiger napisał/a: |
Joko, co poradzę kiedy w kamperze mi się najlepiej śpi W przeciwieństwie do najmowanych lokali. |
No wiem , wiem ..... kupiłeś kampera i teraz nie ma wyjścia , trzeba nim jeździć
. |
Gorzej, sam zbudowałem A ponieważ chronicznie nie lubię marnowania własnej pracy to staram się efektywnie wykorzystywać ten domek na kołach. Nie ma wyjścia, trzeba nim jeździć
Dziękuję panowie za zainteresowanie tematem. Na razie uciekliśmy nad jezioro na 4 dni by się odprężyć i zacząć myśleć sensownie.
Ten Balaton myślę, że nas skusi wkrótce. I będzie przyczynkiem do dalszej wyprawy. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|