|
|
|
Na dziko w Czechach? |
| Autor |
Wiadomość |
jak9009
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2025-08-19, 06:07
|
|
|
| mischka napisał/a: | | Wczoraj wróciłem z Czech, nie korzystałem z kempingów i nie miałem żadnych problemów. Nie rozkładam markizy i nie wystawiam stolika. |
Otóż to. Spędziłem ponad tydzień w Czecach i jedynie w Pradze zapłaciłem za miejsce postojowe.
Nad jeziorem w Ołomuńcu staliśmy w 4 kampery, policja przejeżdżała kilka razy (nawet w nocy) i nic. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku i wzajemnego poszanowania, nie pchać się tam gdzie nie wolno, czyt. pod zakazy. |
|
|
|
 |
jb
stary wyga

Twój sprzęt: Globe - Traveller Active Z
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sty 2016 Piwa: 138/26 Skąd: Hrubieszów
|
Wysłany: 2025-08-19, 06:25
|
|
|
Oczywiście wszystko w granicach rozsądku i wzajemnego poszanowania, nie pchać się tam gdzie nie wolno, czyt. pod zakazy.[/quote]
I stad właśnie moje pytanie o liczne znaczki samochodu osobowego przy literze P oznaczającej parking. Ewidentnie z czymś walczą. Z kamperami? |
_________________ jb |
|
|
|
 |
Zbigniew K
trochę już popisał

Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Maj 2020 Piwa: 17/1 Skąd: Zgorzelec
|
Wysłany: 2025-08-19, 13:30
|
|
|
| Na długi weekend byłem w górach stołowych po czeskiej stronie, o zaparkowaniu gdziekolwiek poza wyznaczonymi parkingami można zapomnieć. Wszędzie zakazy wjazdu w boczne ulice i drogi polne. Jeśli się trafi, takie miejsce to prawie jest cud. Podejrzewam, że w mniej atrakcyjnych lokalizacjach nie ma takich obostrzeń. |
|
 |
Kazik II
weteran
Twój sprzęt: Nobel Art alkowa na Ducato z 2008r.
Pomógł: 10 razy Dołączył: 22 Mar 2007 Piwa: 95/8 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 2025-08-19, 14:09
|
|
|
| Zbigniew K napisał/a: | | Na długi weekend byłem w górach stołowych po czeskiej stronie, |
W takich turystycznie atrakcyjnych rejonach to raczej norma, także i u nas. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|