|
|
|
Z Tunezji do Gambii |
| Autor |
Wiadomość |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Wrz 2010 Piwa: 578/312 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2025-12-10, 16:07 Z Tunezji do Gambii
|
|
|
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie przejechanie północą Afryki. Byłem kamperem w Maroku ale słyszałem, że można obecnie przejechać Tunezję. Mój lekki niepokój budzi Algieria. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z tego kraju?
Ponieważ w obecnej chwili nie mam kampera, starego sprzedałem a nowego jeszcze nie kupiłem, zastanawiam się nad tym co wybrać z myślą o takiej podróży. Z moich doświadczeń najbardziej uniwersalna jest półintegra ale wiadomo, że konstrukcja zabudowy nie jest zbyt wytrzymała w przypadku gorszych dróg. Biję się z myślami czy pójść w zabudowę pickupa /mam Mitsubishi l200/, kupić kampervana czy jednak postawić na półintegrę. Przy zabudowie pickupa mam małą możliwość zabrania motocykla oraz ograniczoną przestrzeń życiową. Zaletą jest terenowość oraz to, że sam samochód jest wyższej jakości niż busy. W przypadku vana przestrzeń życiowa też nie poraża. Maroko przejechałem półintegrą i nie było problemu.
Myślę o wyjeździe w okolicach października i powrocie gdzieś w czerwcu. |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
Brat
Kombatant

Twój sprzęt: Merc310D/1995, Europa560
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Cze 2011 Piwa: 192/910 Skąd: San Escobar
|
Wysłany: 2025-12-11, 14:51 Re: Z Tunezji do Gambii
|
|
|
| gryz3k napisał/a: |
Myślę o wyjeździe w okolicach października i powrocie gdzieś w czerwcu. |
Rany boskie... czyżbyś stał się prawdziwym, bogatym emerytem?? Nie za wcześnie??? |
|
|
|
 |
gryz3k
Kombatant
Twój sprzęt: Ape 50
Nazwa załogi: gryz3k
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Wrz 2010 Piwa: 578/312 Skąd: Warszawa Miedzeszyn
|
Wysłany: 2025-12-11, 15:18
|
|
|
| Brat napisał/a: | | Rany boskie... czyżbyś stał się prawdziwym, bogatym emerytem?? Nie za wcześnie??? |
Już dawno był plan żeby "uwolnić się od obowiązków zawodowych". Czy bogatym nie wiem. Są tu na forum bogatsi. Ja zwyczajnie nie mam ambicji umrzeć bogatym. |
|
|
|
 |
rakro1
weteran
Twój sprzęt: Dethleffs Trend I 7057
Pomógł: 17 razy Dołączył: 22 Sty 2012 Piwa: 274/206 Skąd: Dębica
|
Wysłany: 2025-12-11, 15:20
|
|
|
Jak ja. Brawo |
|
|
|
 |
ZbigStan
Kombatant

Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Gru 2013 Piwa: 1154/333 Skąd: Opole
|
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|