Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Akumulatory Liitokala -opinie
Autor Wiadomość
orkaaa 
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Piwa: 68/2
Wysłany: 2025-12-13, 09:58   

Nie wiem kto Ci radził 100 Ah. Nikt z osób które mają wiedzę na ten temat nie mógł Ci sugerować 100 Ah z kilku powodów. Np z powodu prądów ładowania. Nie chcę wróżyć bo nie wiem jak zachowywał się bms przy takich prądach. Jeśli nie ładował aku to ok ale jeśli ładował to spodziewaj się że zaraz padnie Ci akumulator.
Odłącz od ładowarki i pilnuj temp. Lifepo4 nie wolno ładować poniżej zera. Czy bms ma takie zabezpieczenie ???????
Postaw piwo autorowi tego posta

jackdruid 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Peugeot J5 AUTOSTAR
Postawił 5 piw(a)
Wysłany: 2025-12-13, 14:22   

orkaaa napisał/a:
Nie wiem kto Ci radził 100 Ah. Nikt z osób które mają wiedzę na ten temat nie mógł Ci sugerować 100 Ah z kilku powodów. Np z powodu prądów ładowania. Nie chcę wróżyć bo nie wiem jak zachowywał się bms przy takich prądach. Jeśli nie ładował aku to ok ale jeśli ładował to spodziewaj się że zaraz padnie Ci akumulator.
Odłącz od ładowarki i pilnuj temp. Lifepo4 nie wolno ładować poniżej zera. Czy bms ma takie zabezpieczenie ???????

Dzięki za odpowiedź , ale teraz to już zupełnie się pogubiłem . Czy 100Ah to za dużo , czy za mało , bo nie wiem , co znaczy , że problemem jest prąd ładowania . W instrukcji dołączonej do akumulatora jest uwaga ,że jest on zabezpieczony przed ładowaniem w niskich temperaturach , więc chyba tego nie muszę się obawiać .
Postaw piwo autorowi tego posta

Odpowiedz do tematu