|
|
|
Pogadajmy o rowerze |
| Autor |
Wiadomość |
adaml61
weteran

Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Sty 2017 Piwa: 205/145 Skąd: LUBUSKIE- FSD
|
Wysłany: 2026-05-05, 09:28
|
|
|
| Jeździmy 4 lata takimi jak na tej aukcji allegro 18404536185 , bez problemu wchodzą pod łóżko . Zmieniłem przednie zębatki na 42 zęby z 36 , optymalne i w moim sztycę siodełka na dłuższą . Za tę cenę naprawdę dobre rowerki .Do zwiedzania dają rade .Siodełko nie amortyzowane , myślę że zbędne .I jak ukradną to nie zbyt wielka strata . |
| |
|
|
|
 |
Janusszr
Kombatant
Twój sprzęt: T600 GFLC Siesta
Nazwa załogi: Jola & Janusz
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Wrz 2016 Piwa: 119/111 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 2026-05-05, 09:33
|
|
|
| A może coś lżejszego jest? |
_________________ Pozdrawiam, Janusz, na drugie mam Wojtek
Marzenia są po to, żeby nigdy nie przestało się chcieć żyć. I po to, żeby o tym przypominały. |
|
|
|
 |
adaml61
weteran

Twój sprzęt: Peugot boxer blaszak
Nazwa załogi: Adam i Stasia
Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Sty 2017 Piwa: 205/145 Skąd: LUBUSKIE- FSD
|
Wysłany: 2026-05-05, 09:43
|
|
|
| To tylko 22 kg , po wyjęciu akumulatora 18 kg , to jest rower do zwiedzania , 50 km bez problemowo po Włoskich miasteczkach dają radę , rzadko kiedy kawałek trzeba podprowadzić , ale to żaden wysiłek , ma opcję pieszego , sam jedzie z prędkością ok 6 km na godzinę .Ten aukcji jest niby stalowy , moje takie same są aluminiowe . |
| |
|
|
|
 |
krzlac
Kombatant

Twój sprzęt: EBAC Traveler na Boxerze L3H2 2,2 120KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Paź 2011 Piwa: 150/6 Skąd: Gowarzewo k/Poznania
|
|
|
|
 |
Speedo
trochę już popisał
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Gru 2023 Piwa: 4/1 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: 2026-05-05, 10:22
|
|
|
ja też mam 2 takie, czarnego i niebieskiego, mi przejeżdża jakieś 35km no ale ja ważę 150kg to może komuś normalnemu przy wspomaganiu do 50km dobić, żona jeździ tak jak fabryka dała, ja w swoim trochę pozmieniałem - sztyca dłuższa zespawana z dwóch, felgi aluminiowe przypadkiem zdobyłem, hamulce dałem hydrauliczne 2tłoczkowe, wolnobieg shimano i przerzutkę altus z krótkim wózkiem RD-M310, opony schwalbe pick-up i dętki schwalbe te grubsiejsze, zamiast tej ławki z tyłu torbę dałem, pedałów składanych połamałem już 3 komplety, teraz mam jakieś dahon z aliexpress założone i ze 3 komplety w kamperze nowych wożę bo nie ma nic gorszego niż utrata pedała daleko od domu Ostatnio złamałem końcówkę ramy bo wysuwałem tą oryginalną sztycę do samego prawie końca żeby nie ciągnąć kolanami przy ziemi no i złamała się ta cienka, nacięta część na którą nachodzi zacisk. teraz mam sztycę długą wyspawaną jak wspominałem i wbitą w ramę aż do pedałów generalnie sprzęt można polecić, za te pieniądze ciężko coś kupić bo sama bateria osobno chyba pod 2k kosztuje... jakieś bardziej "markowe" engwe czy inne znane z youtuba to pod 4k potrafią kosztować
tak, to jest rower do zwiedzania typowo pod kampera, w garażu mam "normalny" wielki jak stodoła z dwoma silnikami do jazdy na co dzień ale bym się bał wozić go na tylnej ścianie z uwagi na wagę i leciwość wehikułu |
| |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 262/633 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2026-05-05, 10:33
|
|
|
| krzlac napisał/a: | | Macie do polecenia jakiegoś elektrycznego składaka? Koła 20 " ale nie jakieś "balony", rama aluminiowa, błotniki, amortyzacja widelca, amortyzacja tylnego koła lub siodełka, składane pedały. |
Mam taki do polecenia i sprzedania:
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=42088 |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 329/223 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2026-05-11, 12:24
|
|
|
| Te z amortyzacją będa cięższe. Ten Kukuryku to jeden z najlżejszych. coś ok 19 kg, bez baterii z 3kg mniej bo z siodełkiem wyłazi. |
|
|
|
 |
Darson
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 282/233 Skąd: Jaworzno/Oslo
|
Wysłany: 2026-05-11, 16:57
|
|
|
Dzisiaj mi to algorytm podsunął pod nos.
silnik do roweru
Ktoś testował ?
Czy zbyt tani ? |
_________________ Nie szukaj przeszkód - szukaj możliwości!
Darson ® |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|