Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Serwis A w nowym kamperze - miał ktoś juz taki przypadek ?
Autor Wiadomość
majsterus 
stary wyga

Twój sprzęt: T5, Hymer S700
Otrzymał 17 piw(a)
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2026-05-26, 08:16   Re: Serwis A w nowym kamperze - miał ktoś juz taki przypadek

joko napisał/a:

Jak od pierwszego kontaktu z p. Andrzejem i firmą Camel Camp, już na targach w Poznaniu , wiedziałem że dobrze trafiłem. Potem przy kupnie kampera byłem pełen podziwu za profeskę przy załatwianiu spraw z takim upierdliwym klientem jak ja :mrgreen: , a ta ostatnia sprawa to już rozwaliła system :spoko
Mogli się wypiąć na sprawę , a wzięli na klatę i dali radę :bigok

Za wszystko zapłaciłeś, zapłaciłeś w cenie kampera za dwa lub za trzy takie przeglądy.
Miło jest zawsze wtedy gdy klient jest zrobiony "w bambuko" i nawet o tym nie wie, a się cieszy.

Postaw piwo autorowi tego posta

mischka 
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Piwa: 158/204
Wysłany: 2026-05-26, 10:08   

majsterus napisał/a:
Za wszystko zapłaciłeś, zapłaciłeś w cenie kampera za dwa lub za trzy takie przeglądy.
Miło jest zawsze wtedy gdy klient jest zrobiony "w bambuko" i nawet o tym nie wie, a się cieszy.

Bo to ważna rzecz by się cieszyć z małych rzeczy. :spoko

Darson 
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Piwa: 296/236
Wysłany: 2026-05-26, 10:36   

Dowcip mi się przypomniał ....

Screenshot_2026-05-26-10-35-35-070_com.facebook.katana-edit.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 522,33 KB

Darson ®

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Piwa: 265/636
Wysłany: 2026-05-26, 18:00   

Darson napisał/a:
Dowcip mi się przypomniał ....

:bylo

Darson 
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Piwa: 296/236
Wysłany: 2026-05-27, 14:38   

To dlatego mi się przypomniał :wyszczerzony:

Darson ®

rigg 
stary wyga

Twój sprzęt: Roller Team Kronos Fit 281
Piwa: 26/14
Wysłany: 2026-05-28, 20:57   

Dwa tygodnie temu kupiłem u dilera w Niemczech nowego Roller Team`a. Kamper z 2025.
Zakupiony jako NOWY, sprzedawca klepnął pieczątki na papierach Forda i Roller Team`a.
W PL pojechałem do Forda 'zameldować" kampera i zapytać czy są jakieś akcje serwisowe,
kiedy zrobić serwis itp. Pani z Forda mnie informuje, że gwarancja jest od października 2025,
ja jej na to, że kupiłem nowego dwa tyg temu! Pani pyta o książkę serwisową, a ja jej pokazuję A4 z Forda i A4 z Roller Team`a i temat w serwisie się skończył. Napisałem do sprzedawcy gdzie książka serwisowa i dlaczego gwarancja Forda już ponad pół roku trwa... W odpowiedzi poinformowano mnie , że jak tylko będę miał Polski dowód rejestracyjny to oni poinformują Forda o zmianie rozpoczęcia gwarancji na dzień zakupu i że może to potrwać do ośmiu tygodni.
Jeżeli chodzi o książkę serwisową to u nich od roku już się papierowej nie stosuje...
Za dwa miesiące zapytam sprzedawcę czy data gwarancji została zmieniona.

joko 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Piwa: 588/47
Wysłany: 2026-05-29, 01:01   Re: Serwis A w nowym kamperze - miał ktoś juz taki przypadek

majsterus napisał/a:

Nie wiesz ile zapłaciłem, a mędrkujesz ile to przeglądów było w tym ukryte :haha:

Zarobiłem na tego kampera często bywając po tej drugiej stronie , czyli po stronie producenta i sprzedawcy , więc mam do tego typu transakcji bardziej praktyczne i zdrowe podejście.
Wynegocjowałem i ustaliłem ze sprzedawcą cenę która odpowiadała obu stronom i wali mnie kompletnie ile kto po drodze na tym zarobił.
Kwotę zaakceptowałem i zapłaciłem bo chciałem, a jedyne o co tu chodzi to to, że nie chciałem więcej , więc nadplanowych kosztów nie zaakceptowałem.
Chwalę Sprzedawcę za to , że nie udawał wariata jak to często bywa , tylko rozwiązał temat tak jak należało.
Jak wyszedł na tym interesie na swoje to jest zapewne tak samo zadowolony jak ja z zakupu , wiec wszystko jest na swoim miejscu i kompletnie nie rozumiem, czemu skoro jak twierdzisz ja dostałem w łeb, to ten łeb boli Ciebie a nie mnie :haha: :szeroki_usmiech

joko 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Piwa: 588/47
Wysłany: 2026-05-29, 01:04   

rigg napisał/a:

Za dwa miesiące zapytam sprzedawcę czy data gwarancji została zmieniona.

Poza datą uruchomienia gwarancji dopilnuj też sobie tej daty pierwszego przeglądu , bo jak widać z mojego przykładu okres gwarancyjny a okres między przeglądowy to dwie różne sprawy :spoko

Odpowiedz do tematu