|
|
|
Grecja 2026 |
| Autor |
Wiadomość |
Darson
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 293/235 Skąd: Jaworzno/Oslo
|
Wysłany: 2026-05-26, 07:38
|
|
|
Nieźle się bawicie w tej Grecji |
_________________ Nie szukaj przeszkód - szukaj możliwości!
Darson ® |
|
|
|
 |
@ndrzej
weteran

Twój sprzęt: Laika Ecovip 309
Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Lip 2007 Piwa: 143/220 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 2026-05-26, 08:39
|
|
|
| Andrzej_Gdynia napisał/a: | Pozwolę sobie poinformować że własnie przebywam w okolicach koryntu.
Dla zainteresowanych - jestem na camperparku - jesli można to miejsce tak nazwać. Parkowanie free pod warunkiem skorzystania z restauracji. WC, Prysznic, pralki, Prąd...
Świetne miejsce na bazę wypadową na Korynt, Mykkeny , Grób Agamemnona....
Jedzenie nie jest jakoś specjalnie w związku z tym droższe - sałatka Grecka - duza 9E, Suflaki 3szt+frytki 13E. Drożej mi wyglądają napoje - piwo 4 4,5E, kawa 2,8E
https://www.google.com/ma...SoASAFQAw%3D%3D
Dodam też ze słynne i kultowe miejsce pod Termopilami nadal funkcjonuje pomimo zakazów. Tubylcy twierdza że Policja gania, ale ja odmoczyłem jeden dzień z noclegiem - bez przygód, w towarzystwie około 6 innych kamperów. Piękne miejsce... |
Wczoraj też nocowaliśmy w Termopilach, a dzisiaj w _Koryncie nad samym kanałem Wszystko za free ! Pozdrawiamy serdecznie... |
_________________ Nie wystarczy dużo wiedzieć, żeby być mądrym!
Heraklit |
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 68/71 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2026-05-26, 10:44
|
|
|
| samotny wilk napisał/a: | ZEUS, |
Gdybyś zechciał wyjaśnić co chciałeś wyrazić tym emotikonem bo nijak nie nie mogę intencji załapać☹️ zadałem pytanie na które odpowiedź jest prosta: TAK lub NIE🤔 ewentualnie możesz uzupełnić: stałem rowerem i pytania by nie było 😂 |
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r.
 |
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 385/25 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2026-05-26, 21:05
|
|
|
| @ndrzej napisał/a: | | ..a dzisiaj w _Koryncie nad samym kanałem Wszystko za free !... |
to już wygląda obiecująco.
czy córy Koryntu też za free?
czekamy na dalszy ciąg relacji.
więcej szczegółów. |
|
|
 |
@ndrzej
weteran

Twój sprzęt: Laika Ecovip 309
Pomógł: 4 razy Dołączył: 29 Lip 2007 Piwa: 143/220 Skąd: Piaseczno
|
Wysłany: 2026-05-28, 11:09
|
|
|
| Cyryl napisał/a: | | @ndrzej napisał/a: | | ..a dzisiaj w _Koryncie nad samym kanałem Wszystko za free !... |
to już wygląda obiecująco.
czy córy Koryntu też za free?
czekamy na dalszy ciąg relacji.
więcej szczegółów. |
To "wszystko" dotyczyło głównie miejsc postojowych z P4N, a także doznawanych wrażeń!
Inne "przyjemności", z racji wieku i dodatkowo pobytu z żoną, były mi kompletnie obce...
Teraz jesteśmy już w innych okolicznościach przyrody, przebywając po raz pierwszy podczas pobytu w Grecji na tanim kempingu (ACSI) w miejscowości Stoupa, gdzie swoją rezydencję ma m.in. Robert Gawliński z zespołu "Wilki". Swoją drogą, nocując na Stellplatzu kilka kilometrów przed kempingiem, w środku nocy słyszeliśmy przeraźliwe wycie prawdziwych wilków(????), które trwało kilka minut i na to głośniejsze, bliższe - podobnie brzmiące odpowiedzi z odległych stron! |
_________________ Nie wystarczy dużo wiedzieć, żeby być mądrym!
Heraklit |
|
|
|
 |
krzysioz
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Piwa: 78/77 Skąd: Płóczki Dolne
|
Wysłany: 2026-06-01, 00:21
|
|
|
| A byl ktos moze poczatkiem pazdziernika ? |
_________________ przewodnik górski- sudecki |
|
|
|
 |
Track222
weteran

Twój sprzęt: Była - Niewiadów n126
Nazwa załogi: Tracki
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Piwa: 89/10 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 2026-06-01, 08:29
|
|
|
| krzysioz napisał/a: | | A byl ktos moze poczatkiem pazdziernika ? |
Ja byłem a co trzeba? |
_________________ „Panie, daj mi siłę, abym zmienił to, co zmienić mogę; daj mi cierpliwość, abym zniósł to, czego zmienić nie mogę, i daj mi mądrość, abym odróżnił jedno od drugiego.” - Marek Aureliusz
 |
|
|
|
 |
krzysioz
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Piwa: 78/77 Skąd: Płóczki Dolne
|
Wysłany: 2026-06-02, 12:03
|
|
|
| W gruncie rzeczy to nic nie trzeba . Chcialem tylko zapytac czy sa np czynne jeszcze kampingi , czy tez jakies punkty serwisowe , zeby czasem aztankowac wode , wyprowadzic kota itp . Ze nie lubie cieplej wodki i przepoconych konbiet , to urlop wypadnie w pazdzierniku :-) |
_________________ przewodnik górski- sudecki |
|
|
|
 |
Track222
weteran

Twój sprzęt: Była - Niewiadów n126
Nazwa załogi: Tracki
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Piwa: 89/10 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 2026-06-02, 13:12
|
|
|
| krzysioz napisał/a: | | W gruncie rzeczy to nic nie trzeba . Chcialem tylko zapytac czy sa np czynne jeszcze kampingi , czy tez jakies punkty serwisowe , zeby czasem aztankowac wode , wyprowadzic kota itp . Ze nie lubie cieplej wodki i przepoconych konbiet , to urlop wypadnie w pazdzierniku :-) |
W październiku to już jest zdecydowanie po sezonie. Kempingi są pozamykane (czasem można trafić na otwarty), punktów serwisowych jest mało, z tankowaniem wody nie ma najmniejszego problemu. Wódkę należny schłodzić we własnej lodówce, prysznic brać w kamperze. W tym terminie w Grecji jest cicho i spokojnie, można naprawdę odpocząć. A co najważniejsze temperatura jest do życia, a nie do wegetacji. Jeśli masz jakieś pytania pisz chętnie pomogę. Pozdrawiam. |
_________________ „Panie, daj mi siłę, abym zmienił to, co zmienić mogę; daj mi cierpliwość, abym zniósł to, czego zmienić nie mogę, i daj mi mądrość, abym odróżnił jedno od drugiego.” - Marek Aureliusz
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|