|
|
|
Smart Camp - centrum sterowania |
| Autor |
Wiadomość |
Świstak
Administrator

Twój sprzęt: Milka, Milka2
Nazwa załogi: Świstaki
Pomógł: 15 razy Dołączył: 05 Cze 2009 Piwa: 583/118 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 2026-06-08, 06:36
|
|
|
Ja się boję tej fukcjonalności auto - takie próbkowanie może uszkodzić coś co zostawi się podłączone - ładowarkę do laptopa czy jakieś inne cudo. Przy dużych akumulatorach przetwornicę mam włączoną non-stop. Właśnie przyszedł mi moduł waveshare 32154 - będe przez niego integrował w HA falowniki w domu, a dokładne opisy rejestrów modbus są już właściwie do wszystkich, więc przez ten moduł odczytam i wysteruję zarówno stary mikroinwerter Deye który od dawna wykorzystuję aby panele na Milce na darmo nie stały, Powersinus pro ultra zasilający ze słońca (ale również jako UPS) szafę teleinformatyczną i alarmy oraz hybrydowy falownik Foxess który pojawi się za kilka dni. To wszystko mam dość daleko od terminala z maszynami wirtualanymi więc wifi jest troszkę złem koniecznym, ale póki co nigdy nie zawiodło (w przeciwieństwie do Zigbee czy chmury). Przechodzę na taryfę G14 i pstryka, więc zaczęło się od tego żeby szafa chodziła na tańszym prądzie gdy nie ma słońca, a później już poleciało jak zwykle no i kolejna przebudowa całego systemu Robota lubi tych niezbyt mądrych |
_________________ .
.
"Panie, pomóż mi być takim człowiekiem, za jakiego uważa mnie mój pies"
Milka - może ją spotkacie?
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|