|
|
|
Wyciek paliwa z węża od filtra paliwa |
| Autor |
Wiadomość |
qbas62
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Peugot j5 2,5D rocznik 1991-burstner
|
Wysłany: 2026-07-01, 22:04 Wyciek paliwa z węża od filtra paliwa
|
|
|
| Witam. Mam problem. Silnik 2.5 D. Od filtra paliwa idą dwa węże, lewy do pompy wys. ciśnienie a prawy do rurki która wystaje z lewej dolnej strony silnika i z tamtąd kapie mi ropa. Powyżej wystaje drugi kruciec z rurką grubą która przechodzi w cienką i gdzieś tam sobie idzie. Pytanie-do czego służą te rurki, ta co idzie od filtra do silnika (prawa) i ta druga co wychodzi z króćca wyżej i dalej idzie jako cienka rurka. Jutro kupię nowego węża ale coś mi się wydaje, że to kapie z tego elementu do ktorego mocowane są te wężyki. Pozdrawiam. ...a może pomyliłem i lewy idzie do zbiornika a prawy do pompy, albo odwrotnie, wiem, że nic nie wiem. Pozdrawiam |
| |
|
|
|
 |
Zaradek
stary wyga

Twój sprzęt: Peugeot Boxer PILOTE Pacific 65px
|
Wysłany: 2026-07-02, 17:24
|
|
|
| W nowszych silnikach to byl podgrzewacz paliwa. Mozliweze w Twoim rowniez jest takie rozwiazanie. Czesta przyczyna zapowietrzania sie ukladu paliwowego mozna go pominac. |
|
|
|
 |
qbas62
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Peugot j5 2,5D rocznik 1991-burstner
|
Wysłany: 2026-07-02, 20:42
|
|
|
| Witam. Właśnie w jakimś innym temacie ktoś wspominał o tym podgrzewaczu, Żelazku, i zrobiłem jak sugerowano, czyli te węże od żelazka połączyłem razem. Nic nie cieknie i na postoju pracuje normalnie. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
majsterus
stary wyga

Twój sprzęt: T5, Hymer S700
|
Wysłany: 2026-07-05, 00:12
|
|
|
| To wynalazek na okres zimowy. Można go pominąć w kamperze. Jest to kolejne miejsce zapowietrzania się w układzie zasilania, przez co diesel nie wystartuje. |
| |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|