|
|
|
Kamper na Fordzie |
| Autor |
Wiadomość |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 274/664 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2026-08-02, 12:53
|
|
|
| joko napisał/a: | | a nazwanie tego "mową nienawiści" to jest Bim'ku GRUBE nieporozumienie .. |
lub niezrozumienie tego co się napisało / z całym szacunkiem dla Bim'a , bo przecież znamy się od zarania CT/ |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
| |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Pomógł: 15 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 599/65 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2026-08-02, 13:06
|
|
|
| peja76 napisał/a: |
Bo to prawdziwi "pOLACY"
Aż przykro się czyta, niby wykształcony, ach i och, a w rzeczywistości............. Strach stanąć na kempingu koło takiego towarzystwa, bo zaraz pojadą po tobie............
|
Ja odnoszę się w swoich wpisach do sposobu przekazywania pewnych treści na kanale YT, który jako taki jest jak byś nie wiedział projektem komercyjnym , a nie personalnie do ludzi go prowadzących , co do których mam tylko pozytywne uczucia.
Jako subskrybent i osoba która na oglądaniu Ich filmów spędziła pewnie jakby to zliczyć z kilka tygodni ciągiem , mam prawo do wyrażenia krytyki wobec tego co mnie akurat trochę razi i nie robię tego po to aby Kogoś obrazić.
Krytyka, zwłaszcza w żartobliwej czy kontrowersyjnej formie jest też pewną formą reklamy, więc moje wpisy na pewno Naszemu Karawaningowi nie zaszkodzą a mogą jedynie podnieść oglądalność, bo zapewne znajdzie się wielu , którzy będą chcieli się przekonać o co mi chodzi i co mnie razi ..... i w ten sposób oglądną jeden czy drugi film ..... i może się przyzwyczają i będą oglądać kolejne
Twój mało wybredny wytyk wobec mnie jest natomiast personalny , ale jak sądzę nic nie dzieje się bez przyczyny i teraz każdy czytający może sobie sam ocenić komu z nas więcej słomy z butów wychodzi |
|
|
|
 |
orkaaa
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Piwa: 70/2 Skąd: kielce
|
Wysłany: 2026-08-02, 14:20
|
|
|
| Każdy ma prawo do oceny twórczości pary Nasz Karawaning i całkowicie zgadzam się z Joko. Należy odróżnić dzieło od twórcy. Może twórcy są fajni. Może fajnie się z nimi gada i są ok. Natomiast moim zdaniem ich dzieło jest koszmarne a niektóre akcje żenujące i jak dla mnie nieakceptowane. Niemniej i im i innym twórcom zawsze życzę rozwoju i pracy nad stylem i jakością produkcji. Z drugiej strony wiem że „ każda potwora znajdzie swego amatora”. |
|
|
|
 |
peja76
stary wyga

Twój sprzęt: Roller team
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2023 Piwa: 57/62 Skąd: Oborniki Wlkp
|
Wysłany: 2026-08-02, 17:01
|
|
|
Twój mało wybredny wytyk wobec mnie jest natomiast personalny , ale jak sądzę nic nie dzieje się bez przyczyny i teraz każdy czytający może sobie sam ocenić komu z nas więcej słomy z butów wychodzi [/quote]
A skąd ta myśl, że to wytyk wobec ciebie?
|
_________________ Staram się pisać bezbłędnie, ale autokorekta ma inne zdanie |
|
|
|
 |
ZEUS
Kombatant

Twój sprzęt: Roller Team Zefiro 285 TL, 121 kW 2025 r.
Pomógł: 6 razy Dołączył: 08 Paź 2014 Piwa: 68/71 Skąd: Olimp ?
|
Wysłany: 2026-08-02, 20:52
|
|
|
| SlawekEwa napisał/a: | | Nie jest źle, już NK jest w Gracji |
Ciekawe czy pojechali z gracją |
_________________ Uśmiech to magia-powstaje z niczego a cuda zdziała
--
moje kampery:
- campervan Peugeot Boxer - 2011 r.
- Chausson Flash 02 - 2011 r.
- CI Elliot 84 XT - 2017 r.
- Weinsberg 600MG - 2019 r.
- Roller Team Zefiro 285 TL - 2025 r.
 |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 29 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 274/664 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2026-08-02, 21:51
|
|
|
| ZEUS napisał/a: | | Ciekawe czy pojechali z gracją |
Gracja miała z nimi jechać?, pewnie zamiast Lilki, bo jej nie zabrali |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 427/841 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2026-08-03, 06:27
|
|
|
Eeeeeee fajnie się naparzacie ,z moich przemyśleń jeden myślał o czym innym a ten drugi myślał że ten pierwszy myśli o tym
Po tych wpisach Darku będą się umawiać do scenarzysty kreślić scenariusz następnych odcinków
Darku i Paulinko wybaczcie, wątek tak fajnie się rozkrecił dworujem sobie jeden z drugiego
Swoją drogą joko mógłby napisać scenariusz choćby ze 3 odcinków założę się że dużo gada ale nie wie jak się zabrać za to ot mondraliński
|
_________________ komplet |
| |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 230/183 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2026-08-03, 06:45
|
|
|
| orkaaa napisał/a: | Każdy ma prawo do oceny twórczości pary Nasz Karawaning
............... |
Dlatego dobrze ,że w tewizorni/lapku jest przycisk switch off |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido i96M
Pomógł: 15 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 599/65 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2026-08-03, 16:31
|
|
|
| Komplecik napisał/a: |
Swoją drogą joko mógłby napisać scenariusz choćby ze 3 odcinków |
Już Ty mnie nie uszczęśliwiaj
Poza tym to ja nie mam uwag do scenariusza, tylko do jednej drobnej kwestii, która niepotrzebnie psuje ogólny obraz
Wystarczy, że Darek na etapie montażu powstrzyma się od wstawiania ujęć talerzy po spożyciu (zwłaszcza tych na makro zbliżeniach ) i będzie git
Co do innych kwestii , zwłaszcza scenariusza i przedstawianych tematów i miejsc się nie wypowiadam, bo twórca każdego kanału sobie o tym decyduje, co chce pokazać widzom i w jaki sposób.
Kanał NK nie jest z pewnością kanałem podróżniczym , ani też nie jest kanałem kulinarnym i nie wiem czy ja to dobrze odbieram, ale w moim mniemaniu ma to być taki praktyczny przewodnik pt. "Gdzie się zatrzymać na nocleg podróżując kamperem (lub w inny sposób) i gdzie coś dobrze zjeść w okolicy" , a przy okazji (lub może w głównym założeniu) kanał ma tworzyć społeczność widzów pod kątem oferowanych przez NK zlotów, oraz wspólnych wyjazdów z "przewodnikiem".
My nie jesteśmy ani zlotowi , ani nie lubimy jeździć grupowo, ale kanał oglądamy, bo pokazuje miejsca(w sensie kempingi lub miejscówki) które znamy i wtedy interesuje nas jak te miejsca odbierają inni, albo miejsca których jeszcze nie znamy i wtedy interesuje nas ....... "jak to wygląda"
Wydaje mi się również , że kanał NK nie jest skierowany do ludzi "z zewnatrz" (tylko właśnie do kamperowców , którzy szukają informacji albo o karawaningowych imprezach, albo o miejscach w których sami chcieli by się zatrzymać), gdyż pokazuje raczej tę codzienną prozę karawaningowego życia , która dla ludzi nie znających tematu jest raczej mało atrakcyjna
Nie jest to oczywiście żadna wada .....a może nawet jest to zaleta, ponieważ kamperów na kempingach , parkingach i dzikich miejscówkach mamy juz chyba komplet |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 427/841 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2026-08-03, 18:38
|
|
|
| joko napisał/a: | | Komplecik napisał/a: |
Swoją drogą joko mógłby napisać scenariusz choćby ze 3 odcinków |
Już Ty mnie nie uszczęśliwiaj
Poza tym to ja nie mam uwag do scenariusza, tylko do jednej drobnej kwestii, która niepotrzebnie psuje ogólny obraz
..........
Nie jest to oczywiście żadna wada .....a może nawet jest to zaleta, ponieważ kamperów na kempingach , parkingach i dzikich miejscówkach mamy juz chyba komplet |
Ale żeby od razu i w ten sposób nie spodziewałem się
|
_________________ komplet |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|