|
|
|
Absurdalne CENY, produktów, kempingów, za granicą i w Polsce |
| Autor |
Wiadomość |
krzlac
Kombatant

Twój sprzęt: EBAC Traveler na Boxerze L3H2 2,2 120KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 13 Paź 2011 Piwa: 152/6 Skąd: Gowarzewo k/Poznania
|
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 427/841 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2026-08-05, 08:59
|
|
|
Drożyzna cd.
Podzielę się z wami przykładem z naszego podwórka, idealnie wpisuje się w temacie tu omawianym
Było to wczoraj
Udałem się wczoraj do wytypowanej przez Google smażalni w nadmorskiej miejscowości na naszym środkowym wybrzeżu, na ponad 4000 opinii średnia to 4,7 zapowiada że ma być dobrze, nie było źle ale
Do rzeczy, przywitał nas sznur blokując tłum kotłujacy się do wejścia, do stolika odprowadza kelner ale zamówienia składa się przy barze i Ok w większości smażalni tak jest
Zamówione zostały dwie rybki duże porcje z rusztu bez panierki,dorsz okazał się być nie wielkim okazem sandacz to spory kawał ryby
Za te dwie rzeczy z surówką zapłaciliśmy jedynie 270zł , rybki były podane na papierowych talerzykach z plastikowymi sztućcami, wybrałem wersję z rusztu w czosnku były ok,
100g ryby w tym miejscu kosztował ponad 20zł bliżej 25
Moja ocena tego miejsca w stosunku ceny do jakości to 5 na 10 punktów jeśli bym nie patrzył na cenę tylko sam smak ryby to dałbym 7punktow,
Natomiast na Kaszubach zjedliśmy też rybkę i tam stosunek ceny do jakości wychodzi lepiej za dwa pstrągi z piwem zapłaciłem 115zl
Wniosek jest taki nie gogle ale lokalni miłośnicy potraw najlepiej doradzą czy będzie drogo a może taniej i lepiej
Kuba ości nie pokazuje jakby co
IMG-20260804-WA0007.jpg Danie nad morzem za 270zł |
 |
| Plik ściągnięto 7 raz(y) 202,64 KB |
IMG_20260805_090200.jpg Pstrągi z Kaszub za 115zł z piwkiem regionalnym |
 |
| Plik ściągnięto 4 raz(y) 4,89 MB |
|
_________________ komplet |
| |
|
|
|
 |
majsterus
stary wyga

Twój sprzęt: T5, Hymer S700
|
Wysłany: 2026-08-05, 09:46
|
|
|
Bez kitu!!! 270zł na dwie rybki bez piwska?? To przesada, w du...ch się im poprzewracało! Ile kosztuje surówka 50gr?
I to na talerzykach z makulatury??
Ten zestaw powinien kosztować max 200zł i to na talerzach.
Trzeba było brać FV.
To jest wulgarne walenie w rogi turystów. Ciągną ile mogą, bo za chwilę koniec sezonu. Ale bez przesady.
Jestem ciekaw jakie ceny mają ceny Niemce tuż za granicą?? |
| |
|
|
|
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 12 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 169/213 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2026-08-05, 10:01
|
|
|
| majsterus napisał/a: | | Jestem ciekaw jakie ceny mają ceny Niemce tuż za granicą?? |
Napoje kosztują więcej niż po polskiej stronie. |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
 |
krzlac
Kombatant

|
|
|
|
 |
majsterus
stary wyga

|
Wysłany: 2026-08-05, 10:15
|
|
|
A "prund drooogii uuu panie"...stąd taka cena |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2026-08-05, 10:46
|
|
|
| krzlac napisał/a: | | Tak od strony technologii: żadna z ryb na zdjęciach nie jest z rusztu. Uparzone w piecu konwekcyjnym. |
Nie chciałem tego pisać pomyśleli byście że się czepiam ze względu na cenę, faktycznie było to bardziej ugotowane jak upieczone, robiliśmy nie raz takie rybki owinięte w folii na grillu a wyglądało to inaczej, czochu było tyle że zabijał smak ryby, dietetycznie ok ale doznań smakowych nie było specjalnych ,
Po drodze kupiłem 4 śliwy ładnie wyglądały jak brzoskwinie w cenie oderwanej od rzeczywistości
Ale żeby nie było tak tragicznie z jednej skrajności w drugą stoimy na kamperparku całkiem luźnym za 25zł pilskich bez prądu z wodą są plusy dodatnie, dziś jemy w barze obok zobaczę co pokaże, też jest ryba z pieca
|
| |
|
|
|
 |
krzlac
Kombatant

|
Wysłany: 2026-08-05, 10:57
|
|
|
[quote="Komplecik"] | krzlac napisał/a: | | ...czochu było tyle że zabijał smak ryby... |
Ryba "kocha" pieprz i sól. Reszta to dla "zabicia" nieświeżości i uzasadnienia ostatecznej ceny.
Jak na talerzu widać nadmierne dodatki i przyozdobienia to już o regionalności możemy zapomnieć. Regionalne, to proste jedzenie. |
_________________ WYPRAWY NIE TYLKO WĘDKARSKIE
http://www.wilex.com.pl
KANAŁ FILMOWY NA YOUTUBE
http://www.youtube.com/@krzlac1
 |
| Ostatnio zmieniony przez krzlac 2026-08-05, 10:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2026-08-05, 10:59
|
|
|
| majsterus napisał/a: | Bez kitu!!! 270zł na dwie rybki bez piwska?? To przesada, w du...ch się im poprzewracało! Ile kosztuje surówka 50gr?
I to na talerzykach z makulatury??
Ten zestaw powinien kosztować max 200zł i to na talerzach.
? |
Suróweczki na tych talerzykach kosztowały po 15zł , tak jak piszesz, po oceanach na google w głowie miałem że trzeba będzie zapłacić pod 200 stówki
Pal sześć jakby to było z obsługą kelnera na porcelanie, za samo obsługę to sami oceńcie
|
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2026-08-05, 11:07
|
|
|
[quote="krzlac"] | Komplecik napisał/a: | | krzlac napisał/a: | | ...czochu było tyle że zabijał smak ryby... |
Ryba "kocha" pieprz i sól. Reszta to dla "zabicia" nieświeżości i uzasadnienia ostatecznej ceny.
Jak na talerzu widać nadmierne dodatki i przyozdobienia to już o regionalności możemy zapomnieć. Regionalne, to proste jedzenie. |
Taka ryba o jakiej piszesz jest w Karwi z grilla, nie mówię o zestawach, a rybie na zamówienie z grilla bez panierki, jak do tej pory to jedno z najlepszych miejsc gdzie można zjeść smacznie rybkę, u pani Basi w Kątach Rybackich też jest dobrze lokalni polecają
IMG_20260805_111247.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 3 raz(y) 922,48 KB |
|
| Ostatnio zmieniony przez Komplecik 2026-08-05, 11:17, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
krzlac
Kombatant

|
Wysłany: 2026-08-05, 11:07
|
|
|
Jeden z przykładów. Jak widzę tak podane "babcine" pierogi to już nie musze ich próbować.
pierogi.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 1350 raz(y) 15,44 KB |
|
_________________ WYPRAWY NIE TYLKO WĘDKARSKIE
http://www.wilex.com.pl
KANAŁ FILMOWY NA YOUTUBE
http://www.youtube.com/@krzlac1
 |
| |
|
|
|
 |
Wyświetl szczegóły Więcej szczegółów |
Wystawiono 1 piw(a): Komplecik |
 |
Jacek999
zaawansowany

Twój sprzęt: Sam
|
Wysłany: 2026-08-05, 17:52
|
|
|
| Komplecik napisał/a: | | u pani Basi w Kątach Rybackich też jest dobrze lokalni polecają |
Dobrze mówisz |
_________________ Jacek |
|
|
|
 |
Darson
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 313/237 Skąd: Jaworzno/Oslo
|
Wysłany: 2026-08-05, 19:32
|
|
|
A ja wczoraj zapłaciłem w "Zajazd G. Św. Anny" 150 zł za 3 obiady i myślałem, że to drogo 😧😂
Tak to jest, gdy się człowiek ze wsi do miasta wybierze raz na Ruski rok.
Co ciekawe, zapytałem, co z tą wodą, którą mieli dawać w restauracjach za darmo?
Tuż po wejściu do auta, usłyszałem w radio, że pomysł upadł, a jakiś poseł powiedział, że "sprawę trzeba przedyskutować z obiema zainteresowanymi stronami "
Już widzę, jak właściciele knajp mówią "yes, yes, yes", rezygnując ze sprzedaży pół litrowej mineralnej za 10 zł i pozbywają się zysku... 💰💲 |
_________________ Nie szukaj przeszkód - szukaj możliwości!
Darson ® |
|
|
|
 |
majsterus
stary wyga

|
|
|
|
 |
Cyryl
Kombatant

Twój sprzęt: Fiat Ducato Rimor
Pomógł: 6 razy Dołączył: 03 Paź 2009 Piwa: 393/27 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 2026-08-06, 07:58
|
|
|
| krzlac napisał/a: | | Jeden z przykładów. Jak widzę tak podane "babcine" pierogi to już nie musze ich próbować. |
pierogi jak pierogi, ale gdzie babcia? |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|