|
na dziko do grecji,od 2 czerwca-moze ktos tez leci? |
| Autor |
Wiadomość |
erikson
stary wyga Przyjaciel Billa W
Twój sprzęt: MB T1 ARNOLD,85r. N126E
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2008 Piwa: 11/1 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2012-05-06, 15:54 na dziko do grecji,od 2 czerwca-moze ktos tez leci?
|
|
|
| lecimy na trzy tygodnie ,kierunek południe,noclegi bez kampingów,możne ma ktoś chęć się przyłączyć? |
| Ostatnio zmieniony przez erikson 2012-05-20, 17:04, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Jary70
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Transit GiottiVan 60FT
Nazwa załogi: DOJARKA
|
Wysłany: 2012-05-06, 17:56
|
|
|
czekam na relację ja planuje w lipcu |
_________________ Zawsze w stronę słońca
 |
|
|
|
 |
wałęsa
zaawansowany

Twój sprzęt: Hymer B Classic - Fiat Ducato 2.8 JTD
|
Wysłany: 2012-05-10, 15:22
|
|
|
Też byśmy z wami polecieli ale musimy czekac do lipca .Szerokości czekamy na relację. |
_________________ " Jestem za, a nawet przeciw "
 |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2012-05-10, 18:38
|
|
|
| Życze powodzenia my już jestesmy od 3 maja w Grecji Jedziemy od Albani .Aktualnie konczymy objażd Peleponezu i stojimy 40 km na południe od Koryntu gdzie jutro wieczorem podciągniemy aby go zwiedzic,Jedziemy w kierunku Delf puzniej Termopile ,Meteory a dalej na Saloniki i trzy palce.w Grecji będziemy do konca maja albo nawet do10 - go czerwca .Jestesmy spaleni od słonca więc o pogodzie nie pisze.Jak juz pisałem relacje szczegółową zdam po przyjezdzie. |
|
 |
Santa
weteran

Twój sprzęt: dreamliner
Nazwa załogi: ROMULUSI
|
Wysłany: 2012-05-10, 18:50
|
|
|
| artanek napisał/a: | | Życze powodzenia my już jestesmy od 3 maja w Grecji Jedziemy od Albani .Aktualnie konczymy objażd Peleponezu i stojimy 40 km na południe od Koryntu gdzie jutro wieczorem podciągniemy aby go zwiedzic,Jedziemy w kierunku Delf puzniej Termopile ,Meteory a dalej na Saloniki i trzy palce.w Grecji będziemy do konca maja albo nawet do10 - go czerwca .Jestesmy spaleni od słonca więc o pogodzie nie pisze.Jak juz pisałem relacje szczegółową zdam po przyjezdzie. |
Mam nadzieję, że Monemvazji nie odpuściliście Bo jeśli tak - to wracajcie |
|
|
|
 |
Camper Diem
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Wrz 2007 Piwa: 59/73 Skąd: Gdańsk-Wrzeszcz
|
Wysłany: 2012-05-10, 19:33
|
|
|
artanek, zrób relację zaraz po powrocie. szczególnie interesuje mnie Chalkidiki wyjeżdżamy 29.06, zdażysz
do tego czasu baw się świetnie |
_________________ Camper Diem! |
|
|
|
 |
frape
weteran

Twój sprzęt: Fiat 2.8idTD MultiCamp EVO II Possl
Nazwa załogi: osiołek
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 20 Gru 2009 Piwa: 115/53 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: 2012-05-10, 20:22
|
|
|
| Santa napisał/a: | Mam nadzieję, że Monemvazji nie odpuściliście Bo jeśli tak - to wracajcie |
jak przegapiliście Mistrę to też
a jak będziecie w Koryncie to polecam wjazd na Acrokorynt - wzgórze trochę na południe, na którego szczycie są fajne ruiny no i przy dobrej widoczności widok 360 stopni w promieniu 60km - spory parking na wzgórzu, aż szkoda było z niego wyjeżdżać |
_________________ http://osiolkiemprzezswiat.blogspot.com
https://www.facebook.com/...474314219380151
 |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2012-05-10, 20:59
|
|
|
[quote="Santa"] | artanek napisał/a: | | Życze powodzenia my już jestesmy od 3 maja w Grecji Jedziemy od Albani .Aktualnie konczymy objażd Peleponezu i stojimy 40 km na południe od Koryntu gdzie jutro wieczorem podciągniemy aby go zwiedzic,Jedziemy w kierunku Delf puzniej Termopile ,Meteory a dalej na Saloniki i trzy palce.w Grecji będziemy do konca maja albo nawet do10 - go czerwca .Jestesmy spaleni od słonca więc o pogodzie nie pisze.Jak juz pisałem relacje szczegółową zdam po przyjezdzie. |
Mam nadzieję, że Monemvazji nie odpuściliście Bo jeśli tak - to wracajcie [/quote/ Bylismy juz tam w 2005 roku |
|
 |
erikson
|
Wysłany: 2012-05-11, 06:14
|
|
|
| mam zamiar jechac -Chorwacjia-Czarnogora-Albania-Grecjia,(w wszystkich tych krajach juz bylem wjec wiem czego mogę sie spodziewać,oprócz Albanii)najbardziej interesuje mnie jak tam w Albanii sie w tym roku jedzie.ARTANEK którędy jechaliście przez Albanię?,interesują mnie tylko trasy nadmorskie? |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2012-05-11, 07:58
|
|
|
| erikson napisał/a: | | mam zamiar jechac -Chorwacjia-Czarnogora-Albania-Grecjia,(w wszystkich tych krajach juz bylem wjec wiem czego mogę sie spodziewać,oprócz Albanii)najbardziej interesuje mnie jak tam w Albanii sie w tym roku jedzie.ARTANEK którędy jechaliście przez Albanię?,interesują mnie tylko trasy nadmorskie? | My jezdzilismy po calej Albani ale drogami nadmorskimi również.Jedno jest pewne nie pchac sie na Albanie przez Montenegro od i jechac przez Podgorice nad jeżioro SKHODER.Lepiej jechac z Chorwacji droga nadmorską .W Montenegro przed granica z Albanią droga paskudna -powiem więcej polna bez asfaltu i dziura na dziurze a oprócz tego nie ma jak minąc sie z samochodem jadącym z naprzeciwka.Po Albanskiej stronie to samo ,Najlepiej jechac nadmorską stroną od Chorwacji Droga nadmoeska jest ok.tylko miejscami sa jakies trudnosci Najlepiej kierowac sie na przejscie graniczne z Grecją w Konispolu . DROGA DOBRA Przed granica natankowac pelne baki bo w Grecji jest drożej z paliwem.W sumie trasa nadmorska w Albani jest ok .Bardzo malownicza miejscami bardzo górzysta ale dobra nawierznia jest w gorach.Trzymaj sie więc trasy od granicy z Chorwacją na Tirane ale nie jedz do samej Tirany tylko min ją z bokui kieruj sie na Durres,Kavaje,Lushnje,Fier,Fier,Vlore,Sarande,Butrin,Konispol granica.Między Sarande a Butrinem jest miejscowosc Ksamil można zanocowac na autokampingu za 3 euro od osoby .Mili gospodarze i troche umią po Polskuno i mozna sie tam zaopatrzyc w towar który brakuje a w Grecji jest droższy.Ja zaopatrzyłem sie własnie tam .Ja pale wiec zaopatrzylem sie na dwa miesiące w papierosy 5 zł za paczke.To tyle na prędko Rope płacilem w Albani 185 leków .1 euro 140 leków.W Grecji paliwo 1euro 60 centów PRZECIETNIE
ksamil 041.JPG na autocampingu w Ksamil |
 |
| Plik ściągnięto 6021 raz(y) 111,62 KB |
|
|
 |
erikson
|
Wysłany: 2012-05-16, 06:07
|
|
|
| jeżeli ktoś jedzie w późniejszym terminie np sobota lub niedziela to mogę poczekać gdzieś na trasie |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2012-05-16, 06:17
|
|
|
no a my jestesmy dalej w Grecji .Stojimy dzisiaj w Termopilach a za godzine jedziemy na Meteory.Za nami Peloponez ,Ateny,Delfy i dużo innych miejscowosci.Pozdrawiamy wszystkich.Po meteorach pojedziemy w góry olimpu i na Saloniki oraz poplażowac troche dłużej na trzech palcach jak to sie okresla.W grecji będziemy jeszcze z dwa tygodnie albo trzy.
2012 - PELOPONEZ -2 142.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 5896 raz(y) 104,47 KB |
2012 - PELOPONEZ -2 150.jpg
|
 |
| Plik ściągnięto 5896 raz(y) 109,45 KB |
|
|
 |
erikson
|
Wysłany: 2012-05-16, 10:56
|
|
|
| jak jesteście na południu Grecji to jak chcecie plażować to radze tam zostać,bo na dzien dzisiejszy niebawem na północy ma byc jakis deszczowy front,zdaje sie od 25.05 |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2012-05-16, 13:51
|
|
|
| Na tą chwile rano bylismy w Termopilach a teraz już jestesmy na Meteorach i posiedzimy tutaj z trzy dni. |
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2012-05-16, 17:58
|
|
|
| affa napisał/a: | artanek, zrób relację zaraz po powrocie. szczególnie interesuje mnie Chalkidiki wyjeżdżamy 29.06, zdażysz
do tego czasu baw się świetnie | Pewnie nie zdąże bo ja wracam dopiero cos koło tej daty a na Chalkidiki jeszcze nie dotarłem.Pewnie gdzies za tydzien tam będe albo jeszcze dłużej.Jesli ci sie rozchodzi o jakies miejsca postojowe to my stajemy tam gdzie zajedziemy i jak już jest czas na nocny postój.Jakos zawsze mamy spokój i żadnych kłopotów.Dopiero zaliczamy trzeci autokamp od 11 kwietnia. |
|
 |
|
|