Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
na dziko do grecji,od 2 czerwca-moze ktos tez leci?
Autor Wiadomość
erikson 
stary wyga
Przyjaciel Billa W

Twój sprzęt: MB T1 ARNOLD,85r. N126E
Piwa: 11/1
Wysłany: 2012-05-06, 15:54   na dziko do grecji,od 2 czerwca-moze ktos tez leci?

lecimy na trzy tygodnie ,kierunek południe,noclegi bez kampingów,możne ma ktoś chęć się przyłączyć?
Ostatnio zmieniony przez erikson 2012-05-20, 17:04, w całości zmieniany 3 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

Jary70 
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Transit GiottiVan 60FT
Nazwa załogi: DOJARKA
Piwa: 18/13
Wysłany: 2012-05-06, 17:56   

czekam na relację ja planuje w lipcu :spoko

wałęsa 
zaawansowany

Twój sprzęt: Hymer B Classic - Fiat Ducato 2.8 JTD
Piwa: 11/5
Wysłany: 2012-05-10, 15:22   

Też byśmy z wami polecieli ale musimy czekac do lipca .Szerokości czekamy na relację. :spoko

artanek
weteran

Piwa: 23/1
Wysłany: 2012-05-10, 18:38   

Życze powodzenia my już jestesmy od 3 maja w Grecji Jedziemy od Albani .Aktualnie konczymy objażd Peleponezu i stojimy 40 km na południe od Koryntu gdzie jutro wieczorem podciągniemy aby go zwiedzic,Jedziemy w kierunku Delf puzniej Termopile ,Meteory a dalej na Saloniki i trzy palce.w Grecji będziemy do konca maja albo nawet do10 - go czerwca .Jestesmy spaleni od słonca więc o pogodzie nie pisze.Jak juz pisałem relacje szczegółową zdam po przyjezdzie.

Santa 
weteran

Twój sprzęt: dreamliner
Nazwa załogi: ROMULUSI
Piwa: 236/171
Wysłany: 2012-05-10, 18:50   

artanek napisał/a:
Życze powodzenia my już jestesmy od 3 maja w Grecji Jedziemy od Albani .Aktualnie konczymy objażd Peleponezu i stojimy 40 km na południe od Koryntu gdzie jutro wieczorem podciągniemy aby go zwiedzic,Jedziemy w kierunku Delf puzniej Termopile ,Meteory a dalej na Saloniki i trzy palce.w Grecji będziemy do konca maja albo nawet do10 - go czerwca .Jestesmy spaleni od słonca więc o pogodzie nie pisze.Jak juz pisałem relacje szczegółową zdam po przyjezdzie.

Mam nadzieję, że Monemvazji nie odpuściliście :roll: Bo jeśli tak - to wracajcie ;) :szeroki_usmiech

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 59/73
Wysłany: 2012-05-10, 19:33   

artanek, zrób relację zaraz po powrocie. szczególnie interesuje mnie Chalkidiki :ok wyjeżdżamy 29.06, zdażysz :?: ;)

do tego czasu baw się świetnie :spoko

frape 
weteran

Twój sprzęt: Fiat 2.8idTD MultiCamp EVO II Possl
Nazwa załogi: osiołek
Pomogła: 2 razy
Piwa: 115/53
Wysłany: 2012-05-10, 20:22   

Santa napisał/a:
Mam nadzieję, że Monemvazji nie odpuściliście :roll: Bo jeśli tak - to wracajcie ;) :szeroki_usmiech

jak przegapiliście Mistrę to też :)
a jak będziecie w Koryncie to polecam wjazd na Acrokorynt - wzgórze trochę na południe, na którego szczycie są fajne ruiny no i przy dobrej widoczności widok 360 stopni w promieniu 60km - spory parking na wzgórzu, aż szkoda było z niego wyjeżdżać

artanek
weteran

Wysłany: 2012-05-10, 20:59   

[quote="Santa"]
artanek napisał/a:

Mam nadzieję, że Monemvazji nie odpuściliście :roll: Bo jeśli tak - to wracajcie ;) :szeroki_usmiech [/quote/ Bylismy juz tam w 2005 roku

erikson 
stary wyga
Przyjaciel Billa W

Wysłany: 2012-05-11, 06:14   

mam zamiar jechac -Chorwacjia-Czarnogora-Albania-Grecjia,(w wszystkich tych krajach juz bylem wjec wiem czego mogę sie spodziewać,oprócz Albanii)najbardziej interesuje mnie jak tam w Albanii sie w tym roku jedzie.ARTANEK którędy jechaliście przez Albanię?,interesują mnie tylko trasy nadmorskie?

artanek
weteran

Wysłany: 2012-05-11, 07:58   

erikson napisał/a:
mam zamiar jechac -Chorwacjia-Czarnogora-Albania-Grecjia,(w wszystkich tych krajach juz bylem wjec wiem czego mogę sie spodziewać,oprócz Albanii)najbardziej interesuje mnie jak tam w Albanii sie w tym roku jedzie.ARTANEK którędy jechaliście przez Albanię?,interesują mnie tylko trasy nadmorskie?
My jezdzilismy po calej Albani ale drogami nadmorskimi również.Jedno jest pewne nie pchac sie na Albanie przez Montenegro od i jechac przez Podgorice nad jeżioro SKHODER.Lepiej jechac z Chorwacji droga nadmorską .W Montenegro przed granica z Albanią droga paskudna -powiem więcej polna bez asfaltu i dziura na dziurze a oprócz tego nie ma jak minąc sie z samochodem jadącym z naprzeciwka.Po Albanskiej stronie to samo ,Najlepiej jechac nadmorską stroną od Chorwacji Droga nadmoeska jest ok.tylko miejscami sa jakies trudnosci Najlepiej kierowac sie na przejscie graniczne z Grecją w Konispolu . DROGA DOBRA Przed granica natankowac pelne baki bo w Grecji jest drożej z paliwem.W sumie trasa nadmorska w Albani jest ok .Bardzo malownicza miejscami bardzo górzysta ale dobra nawierznia jest w gorach.Trzymaj sie więc trasy od granicy z Chorwacją na Tirane ale nie jedz do samej Tirany tylko min ją z bokui kieruj sie na Durres,Kavaje,Lushnje,Fier,Fier,Vlore,Sarande,Butrin,Konispol granica.Między Sarande a Butrinem jest miejscowosc Ksamil można zanocowac na autokampingu za 3 euro od osoby .Mili gospodarze i troche umią po Polskuno i mozna sie tam zaopatrzyc w towar który brakuje a w Grecji jest droższy.Ja zaopatrzyłem sie własnie tam .Ja pale wiec zaopatrzylem sie na dwa miesiące w papierosy 5 zł za paczke.To tyle na prędko Rope płacilem w Albani 185 leków .1 euro 140 leków.W Grecji paliwo 1euro 60 centów PRZECIETNIE

ksamil 041.JPG
na autocampingu w Ksamil
Plik ściągnięto 6021 raz(y) 111,62 KB

erikson 
stary wyga
Przyjaciel Billa W

Wysłany: 2012-05-16, 06:07   

jeżeli ktoś jedzie w późniejszym terminie np sobota lub niedziela to mogę poczekać gdzieś na trasie

artanek
weteran

Wysłany: 2012-05-16, 06:17   

no a my jestesmy dalej w Grecji .Stojimy dzisiaj w Termopilach a za godzine jedziemy na Meteory.Za nami Peloponez ,Ateny,Delfy i dużo innych miejscowosci.Pozdrawiamy wszystkich.Po meteorach pojedziemy w góry olimpu i na Saloniki oraz poplażowac troche dłużej na trzech palcach jak to sie okresla.W grecji będziemy jeszcze z dwa tygodnie albo trzy.

2012 - PELOPONEZ -2 142.jpg
Plik ściągnięto 5896 raz(y) 104,47 KB

2012 - PELOPONEZ -2 150.jpg
Plik ściągnięto 5896 raz(y) 109,45 KB

erikson 
stary wyga
Przyjaciel Billa W

Wysłany: 2012-05-16, 10:56   

jak jesteście na południu Grecji to jak chcecie plażować to radze tam zostać,bo na dzien dzisiejszy niebawem na północy ma byc jakis deszczowy front,zdaje sie od 25.05

artanek
weteran

Wysłany: 2012-05-16, 13:51   

Na tą chwile rano bylismy w Termopilach a teraz już jestesmy na Meteorach i posiedzimy tutaj z trzy dni.

artanek
weteran

Wysłany: 2012-05-16, 17:58   

affa napisał/a:
artanek, zrób relację zaraz po powrocie. szczególnie interesuje mnie Chalkidiki :ok wyjeżdżamy 29.06, zdażysz :?: ;)

do tego czasu baw się świetnie :spoko
Pewnie nie zdąże bo ja wracam dopiero cos koło tej daty a na Chalkidiki jeszcze nie dotarłem.Pewnie gdzies za tydzien tam będe albo jeszcze dłużej.Jesli ci sie rozchodzi o jakies miejsca postojowe to my stajemy tam gdzie zajedziemy i jak już jest czas na nocny postój.Jakos zawsze mamy spokój i żadnych kłopotów.Dopiero zaliczamy trzeci autokamp od 11 kwietnia.

Odpowiedz do tematu