Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2015-05-06, 23:16
CamperTeam'ki - DYSKUSJA
Autor Wiadomość
CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Twój sprzęt: IVECO DAILY III
Nazwa załogi: BRAK
Piwa: 564/753
Wysłany: 2013-05-01, 17:41   

Pierwsze propozycje na przyszłość jeśli można ...

Nie rozwlekać wyborów na miesiące tylko zrobić akcję i zamknąć wszystko w max 2 tygodniach ... rozwlekanie i tak nic nie daje a w szczegółowe zapoznawanie się członków CT w treści zawarte w relacjach przed zagłosowaniem zwyczajnie nie wierzę ... ;)
Przeprowadzać takie konkursy gdy śnieg za oknem( środek zimy ) i ludziska dostają kwików ciertpietniczych szukając na siłę powodów do zaistnienia ... Teraz i tak macie (organizatorzy ) szczęście , że AŻ tylu zagłosowało ....w normalnej sytuacji klimatycznej już dawno lud by siedział w kamperach i tworzył nowe opowieści ...

Wyborów dokonywać przez wszystkich członków CT a nie tylko wybrane grono... ja rozumiem ambicje ale... to się CHYBA nie sprawdza .
Nie lepiej ogłosić nabór a potem ankietę ? Prosto i naturalnie ...

Ale to tylko moje propozycje i pewnie się mylę ... trudno .... ale się wypowiedziałem by nie stać obok , nic nie robić i narzekać ... :bukiet:
Pozdrawiam wszystkich organizatorów doceniając ich wkład i pracę dla innych ... :spoko
Postaw piwo autorowi tego posta

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 59/73
Wysłany: 2013-05-01, 17:56   

A ja uwazam wrecz przeciwnie niz Adam.
Skoro wiekszosc ma glosowanie "w tyle" to kapitula winna wybierac laureatow nagrod.
Inna sprawa - zwracam sie do autorow relacji - skoro publicznosc odrobiny wysilku nie podejmuje, czy warto tracic czas dla tak niewdziecznych czytelnikow?

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2013-05-01, 18:37   

Camper Diem napisał/a:
Inna sprawa - zwracam sie do autorow relacji - skoro publicznosc odrobiny wysilku nie podejmuje, czy warto tracic czas dla tak niewdziecznych czytelnikow?

To na tak postawione pytanie odpowiem - warto, bo dwa czy trzy opisy wyjazdu popełniłem nie dla nagrody tylko po to by podzielić się z innymi swoimi przeżyciami. Może trasy były mało atrakcyjne, może opowieść przy nudnawa, nie zasługująca na nagrody. Nie wiem nie mam pojęcia. Ale jeżeli znajdzie się choć jedna osoba która przeczytała i po lekturze nie była zdegustowana to już warto.

ARCADARKA 
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd specjalny
Piwa: 85/99
Wysłany: 2013-05-01, 19:25   

Fiu, Fiu no faktycznie :-P ,zagraniczne są wasze ,Maroooooko :bigok :bigok :bigok

głosujemy :-P

:-P :-P :-P

chwalipięty :haha: :haha: :haha:

janusz 
Kombatant
Szeryf

Twój sprzęt: Motochata Rimor
Nazwa załogi: TiTi
Piwa: 420/147
Wysłany: 2013-05-01, 19:40   

ARCADARKA napisał/a:
Fiu, Fiu no faktycznie :-P ,zagraniczne są wasze ,Maroooooko

Dareczku na Marokokoko będzie można dopiero w przyszłym roku głosować.
Teraz to na relacje z 2012 czyli zeszłego roku głosujemy. :-P

Camper Diem 
Kombatant

Wysłany: 2013-05-01, 19:57   

Kapitula wybrala kilkanascie relacji, absolutny przekroj calorocznej tworczosci.
Konkurs ma juz trzecia edycje.
Zainteresowanie publicznosci ponizej krytyki.

Mozesz bawic sie w dyplomate, rzeczywistosci nie zmienisz.

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-05-01, 21:01   

Camper Diem napisał/a:
Skoro wiekszosc ma glosowanie "w tyle" to kapitula winna wybierac laureatow nagrod.

powstaje jak zawsze pytanie ...co to znaczy większość na CT ? Na powiedzmy 300 zainteresowanych , takich co to na dobę wchodzi na CT , 51 głosów to i tak dobrze ... które ankiety były bardziej zauważalnymi ?

Przyznam sie bez bicia ....nie głosowałem , nie czytałem , nie zająłem stanowiska .... dlaczego ? A dlatego , że czasu na to nie miałem , czytam opisy wypraw jak mam pojechać właśnie tam gdzie był ktoś wcześniej , czytam właśnie wtedy jak jest mi to potrzebne by czegoś nie przeoczyć albo stanąć tam gdzie nie przegonią lub tam gdzie można .... wtedy właśnie czytam . Chciałbym wiedzieć ilu z tych 51 którzy zagłosowali , dokładnie przeanalizowało wszystkie propozycje przedzielone im przez zacną kapitułę ... ? Nie wiem , na bank wiele głosów to sympatie lub antypatie , więc zwykły totolotek na końcu ....

Wielu może by i zagłosowało na relacje z których czerpali ale tych kapituła nie uwzględniła ...czyli są ( były) jakby niepotrzebne co oczywiście prawdą nie jest , stąd moje wcześniejsze propozycje na przyszłość , które są tylko moimi i nikt nie musi się nimi przejmować ... :roll:

ARCADARKA 
Kombatant

Wysłany: 2013-05-01, 21:03   

janusz napisał/a:
ARCADARKA napisał/a:
Fiu, Fiu no faktycznie :-P ,zagraniczne są wasze ,Maroooooko

Dareczku na Marokokoko będzie można dopiero w przyszłym roku głosować.
Teraz to na relacje z 2012 czyli zeszłego roku głosujemy. :-P

chwalipięty :-P :-P :-P :spoko :kwiatki: :roza: :haha:

ARCADARKA 
Kombatant

Wysłany: 2013-05-01, 21:05   

No name napisał/a:
Camper Diem napisał/a:

powstaje jak zawsze pytanie ...co to znaczy większość na CT ? Na powiedzmy 300 zainteresowanych , takich co to na dobę wchodzi na CT , 51 głosów to i tak dobrze ... które ankiety były bardziej zauważalnymi ?

Przyznam sie bez bicia ....nie głosowałem , nie czytałem , nie zająłem stanowiska .... dlaczego ? A dlatego , że czasu na to nie miałem , czytam opisy wypraw jak mam pojechać właśnie tam gdzie był ktoś wcześniej , czytam właśnie wtedy jak jest mi to potrzebne by czegoś nie przeoczyć albo stanąć tam gdzie nie przegonią lub tam gdzie można .... wtedy właśnie czytam . Chciałbym wiedzieć ilu z tych 51 którzy zagłosowali , dokładnie przeanalizowało wszystkie propozycje przedzielone im przez zacną kapitułę ... ? Nie wiem , na bank wiele głosów to sympatie lub antypatie , więc zwykły totolotek na końcu ....

Wielu może by i zagłosowało na relacje z których czerpali ale tych kapituła nie uwzględniła ...czyli są ( były) jakby niepotrzebne co oczywiście prawdą nie jest , stąd moje wcześniejsze propozycje na przyszłość , które są tylko moimi i nikt nie musi się nimi przejmować ... :roll:

Ja na to BUCH

Camper Diem 
Kombatant

Wysłany: 2013-05-02, 05:48   

Adam, ankieta taka jak ta z relacjami, firmowana przez zacną Kapitułę, niezależną od formalnej władzy na forum, to idealny sposób by wyrazić poczucie wspólnoty. Widzimy, że w zabawie wzięli udział sami zainteresowani i grupka ich przyjaciół. Niestety użytkowników forum przybywa, a aktywność zamiast rosnąć- maleje...

Ja mam mało czasu, ale przeczytałem nominowane relacje. Niektóre mi się podobały, niektóre mniej. Zagłosowałem. W innej kategorii, TRASA, "moja" faworytka nie została nominowana, mimo to zagłosowałem na inną, bo wybieramy najlepsze, najciekawsze z nominowanych. Jednak skoro dla większości to wysiłek ponad siły to nie warto robić publicznego głosowania.

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Piwa: 251/624
Wysłany: 2013-05-02, 07:06   

Wynik będzie pokazany po zakończeniu trwania ankiety
Zakończenie ankiety za: 30 Dni, 16 Godzin, 24 Minut
Elwood napisał/a:
przedłużam głosowanie do soboty 04.05.2013r.

To 28 dni będziemy czekali na wynik? :shock:

Elwood 
weteran

Twój sprzęt: Rimor Katamarano 1
Nazwa załogi: elwood'ki
Piwa: 84/50
Wysłany: 2013-05-02, 07:18   

Sławku - napisałem również w pierwszym poście
Cytat:
Proszę nie sugerować się czasem trwania ankiety. Podany w ankiecie czas pozwala na zachowanie w tajemnicy laureatów do czasu tegorocznego głównego zlotu CT.
:spoko :spoko :spoko

TomekM 
stary wyga

Twój sprzęt: Blaszana Choinka Jumper L3H3
Piwa: 29/24
Wysłany: 2013-05-02, 08:34   

No i masz gotowa odpowiedź czemu oddano tylko 51 głosów. Zły marketing! Żyjemy w świecie informacji i codziennie zasypuja nas ich tysiące. Aby temat był zauważony MUSI być w jakiś sposób kontrowersyjny. Opieprzyles (oczwiscie w granicach dobrego smaku) to ludzie zaczynają temat czytać. Napiszesz gdzieś z boku, cicho i skromnie to nikt (oprócz zainteresowanych) tego nie przeczyta.

CORONAVIRUS 
Kombatant
fan SAN ESCOBAR

Wysłany: 2013-05-02, 12:47   

Camper Diem napisał/a:
Adam, ankieta taka jak ta z relacjami, firmowana przez zacną Kapitułę, niezależną od formalnej władzy na forum, to idealny sposób by wyrazić poczucie wspólnoty..

zgadza się ...tylko czyjej wspólnoty ? Dalej nie zmieniam zdania , pod uwagę powinny być brane relacje zgłaszane przez userów i w ankiecie końcowej (otwartej) wszystkie propozycje powinny być brane pod uwagę ... nie ustrzeżemy się kolesiowania ale ustrzeżemy się przed niedopuszczeniem relacji , która dla kogoś zainteresowanego opisanymi stronami świata , była w ubiegłym roku tą najważniejszą i jedyną za którą oddanym głosem chciało by się podziękować ...
Ktoś jednak się starał jak potrafił , wkleił coś na CT i jeśli jego błędem jest to , że nie trafił w gusta większości Kapituły to coś tu jest nie tak .... Rozumiem , że jego relacja jest do kitu i może już sobie podarować dalsze starania i rozwój w tym kierunku ... to jakaś paranoja ... nigdy nie trafisz w gusta wszystkich a trafienie w większość Kapituły to zawsze totolotek ... :gwm

Krzysiek , popatrz co się dzieje ...akurat jesteśmy w podobnej sytuacji , nasze relacje zostały zauważone i wzięte do klasyfikacji ...fajnie ale czy jesteś pewien , że nie ma lepszych , które się nie załapały ? Ja nie jestem ... Z racji tematu i możliwości czasowych przeczytałem Waszą , oddaję na nią głos ... na więcej naprawdę nie mam czasu ani możliwości technicznych w lesie , jest ich za wiele i nie wszystkie strony świata mnie interesują . Oddaję też głos na Was dlatego , że udzielacie się nie tylko na CT ale i na swoim blogu , robicie coś dla innych , zwyczajnie jesteście widoczni i aktywni , wnosicie nowe treści .... to moja klasyfikacja atrakcyjności usera na forum . Pewnie inni nie są niemymi ale ja widzę i doceniam , że każdy Wasz wyjazd jest opisany i oddany innym jako źródło wiedzy z pierwszej ręki .
Nawet teraz , dziś , dzielimy się tym co się dzieje dookoła nas , weekend majowy , mamy czas i ochotę by coś wkleić na CT ...robimy to dla siebie czy dla innych ? Ja wątpliwości nie mam , ktos to czyta i korzysta ...i o to tak naprawdę chodzi .

Nie należy jednak zapominać o organizatorach timków :bukiet: ... ktoś to wymyslił , promuje , organizuje i doprowadza do końca wg swojego widzi mi się ...ma oczywiście prawo i nic nikomu do tego , bawi się razem albo przygląda tylko z boku .... i wszystko gra jak się kręci ....jak kręci się słabiej niż oczekiwał to się pyta dlaczego ? Różne propozycje i może coś wdroży w przyszłości albo i nie .... Przecież (chyba) nic nie stoi na przeszkodzie by równolegle poprowadzić inną klasyfikację prowadzona na tych samych relacjach tyle , że w inny sposób .... ktoś by musiał też się koło tego zakręcić tylko nikomu się nie chce ... wiosna już jest ... to nie czas na takie zabawy :bajer

Jedyną , na tą chwilę , receptą jest wypychanie tego tematu na wierzch , tak by ciągle był i nie ginął ... kilka dni damy radę i organizatorzy timków może zostaną bardziej docenieni ... może ... ja tam widzę ich pracę ...fajnie , że komuś coś się chce :roza:

Elwood 
weteran

Twój sprzęt: Rimor Katamarano 1
Nazwa załogi: elwood'ki
Piwa: 84/50
Wysłany: 2013-05-02, 20:13   

Cieszę się Adamie i Krzysiu, że wreszcie ktoś pochylił się nad problemem nominacji do CT'ków i wyboru laureatów. Jak zapewne wiecie CT'ki to mój pomysł. Od samego początku podstawowym problemem jest dla mnie nie wyłuskanie relacji, lecz ich ocena. Jest to wszak zabawa, ale zawsze przyświecała mi chęć zachowania obiektywizmu w ich ocenie. O ile w pierwszym roku miałem komfortową sytuację bo byłem także ich sponsorem i zawsze mogłem powiedzieć, że to moja sprawa komu dałem nagrody, o tyle lata następne to już sponsoring PTTCC. W zeszłym roku choroba pokrzyżowała trochę moje pomysły wyłaniania laureatów i w konsekwencji to znowu ja przyznawałem nagrody. W sprawach organizacyjnych dzielnie pomagała i pomaga mi Anika. W tym roku miało być demokratycznie. Miały być propozycje społeczności forumowej i były. Tyle tylko, że na tym etapie zaangażowanie członków CT było żadne. Powołaliśmy Akademię dla większego udziału w wyborach członków CT. Akademia głosowała /frekwencja 50%/, a my nadal wertowaliśmy relacje.
Tylko dzięki pracy wykonanej przez Santę, Agostiniego, Świstaka i mojej wyłuskaliśmy i poddaliśmy pod głosowanie najlepsze naszym zdaniem relacje. Uszanowaliśmy decyzję Akademii i do końcowej rozgrywki zakwalifikowaliśmy siedem najlepszych relacji wybranych przez Akademię spośród wskazanych przez społeczeństwo i dodatkowo pięć, które zdaniem członków Kapituły również zasługiwały na nominacje.
Trudno jest oceniać relacje. Trudno jest określić jednoznaczne kryteria tych ocen. Uważam, że postępowanie nasze było słuszne.
Dla mnie nie jest problemem frekwencja. Zresztą mam świadków, że takiej frekwencji się spodziewałem. Dla mnie problemem jest to, że poprzez tak mały udział ludków w wyborach wielu z piszących zada sobie pytanie – "czy warto ?".

Cytat:
Krzysiek napisał

Ja mam mało czasu, ale przeczytałem nominowane relacje. Niektóre mi się podobały, niektóre mniej. Zagłosowałem. W innej kategorii, TRASA, "moja" faworytka nie została nominowana, mimo to zagłosowałem na inną, bo wybieramy najlepsze, najciekawsze z nominowanych.

Szkoda, że to nie postawa większości forumowiczów

Odpowiedz do tematu