Nierzetelny sprzedawca z Gliwic - prosba o pomoc |
Autor |
Wiadomość |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2014-06-04, 21:38 Nierzetelny sprzedawca z Gliwic - prosba o pomoc
|
|
|
Hej,
Chciałem kupić w sklepie internetowym obudowę do kompa - i wygląda na to że się naciąłem.
Gość oferuje towar nie mając go na stania i nie chce oddać przedpłaty...
Moja prośba - czy ktoś mieszkający w Gliwicach może sprawdzić czy istnieje sklep - firma
"GIGA-MIKE" Grzesiczek Michał na ulicy Sowińskiego 5 ?
Tylko sprawdzić potwierdzić czy są działa , jest otwarty, czy coś sprzedają...czy ewentualnie to jest magazyn jakiś...
Drugi adres podany w rejestrach działalności to Gomułki 28/4 (to się taka ulica jeszcze uchowała...) - prawdopodobnie mieszkanie prywatne właściciela... |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 477/990 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2014-06-04, 21:56
|
|
|
Zasada ; płać karta kredytową , i kto teraz daje przedpłaty na takie niewielkie rzeczy ???
Karta kredytowa , lub lepiej Pay Pal zabezpieczaja przed oszustami w dość skuteczny sposób . I przede wszystkim nie wydajesz swoich pieniędzy tylko banku.
JEZU!!!! http://www.gigamike.pl/regulamin.html Co tyo za regulamin !!! Ja piernicze tego nie da sie nawet czytać... Niezgodne z prawem zapisy czarno widzę |
|
|
|
 |
darboch
Kombatant KMW_SILESIA

Twój sprzęt: Rimor Super Brig 648
Pomógł: 5 razy Dołączył: 17 Lip 2009 Piwa: 68/48 Skąd: Górny Śląsk
|
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 193/150 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2014-06-04, 22:57
|
|
|
Maszakow
A no w Starych Gliwicach /dzielnica Gliwic / jest jeszcze ulica Gomółki . Leży między Kasprzaka i SDKPiL . Pod tym adresem jest mieszkanie prywatne w bloku . Co do wymienionej przez Ciebie firmy ...........wiem ,że pod tym adresem jest......hotel ARGENTUM . Ale sprawdze dokładnie .
|
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
maszakow
Kombatant JAFO? No way ...

Twój sprzęt: jak wygram w totka...
Pomógł: 5 razy Dołączył: 07 Kwi 2009 Piwa: 79/63 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2014-06-05, 00:51
|
|
|
darboch - dane w CEIDG są.
Gość zachowuje się jakby po 13 latach handlu miał dość i właśnie się zwijał.Na Al...ro tez się wystawia - ponad 6500 komentarzy. Albo uważa że urósł w siłę i może oszukiwać, naciągać słabszych. A skoro tak... to go u...lę.
Opis z facebooka... nie mam FB więc nie mogę mu nic tam wrzucić ale opis mam
"Firma GIGA-MIKE została założona w 1999 roku jako jednoosobowa działalność gospodarcza prowadzona przez osobę fizyczną. Wraz z rozwojem firmy został uruchomiony magazyn oraz punkt przyjmowania zleceń w Gliwicach przy ul. Sowińskiego 5.
<...>Od roku 2010 oferujemy również wynajem komputerów, projektorów i innych urządzeń.
<...>Rozwinięciem sklepu jest oferta usługowa, gdzie warto wymienić obsługę informatyczną firm z gwarancją przywrócenia działania komputera lub wydaniem sprzętu zastępczego."
Bronek - a co to ma wspólnego z moją prośbą? gdzie Kołobrzeg a gdzie Gliwice...
o regulaminie porozmawiamy jak będę chciał zainteresować nim UOKiK.
Niezależnie od tego jak płaciłem proszę o drobiazg bo sprawę i tak zgłoszę na policję - będę miał więcej danych dla mundurowych. Wyłudzenie - jest. Oszustwo - jest bo niedostępny towar nadal jest oferowany w promocjach.
Miluś - Dzięki, czekam. |
_________________ Pozdrawiam, maszakow
 |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2014-06-05, 07:04
|
|
|
Przepraszam że się wtrąciłem ,ale też trafiłem na oszusta właśnie z Gliwic. Transakcja kartą pozwoliła odzyskać szybko kasę. Sprawę w sądzie założył ktoś też z Gliwic,rok czasu trwała zakończyła sie wyrokiem. Ja dostawałem tylko powiadomienia. |
|
|
|
 |
Aulos
weteran

Twój sprzęt: Bürstner Solano na Ducato
Nazwa załogi: SOKOŁY
Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Piwa: 62/37 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 2014-06-05, 09:27
|
|
|
maszakow napisał/a: | Drugi adres podany w rejestrach działalności to Gomułki 28/4 (to się taka ulica jeszcze uchowała...) |
Cytat: | A no w Starych Gliwicach /dzielnica Gliwic / jest jeszcze ulica Gomółki |
Gomułka i Gomółka to dwie różne osoby, mogą mieć swoje oddzielne ulice. Oprócz I sekretarza Władysława w historii zapisał się także Mikołaj Gomółka - wybitny polski kompozytor epoki renesansu. To tylko, aby uściślić adres. |
_________________ "Nosiciel nieuleczalnej kamperomanii"
 |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 193/150 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2014-06-05, 09:38
|
|
|
O Aulos ..........no muszę Ci pogratulować refleksu
Moje przekłamanie..........chodzi oczywiście o tego Gomułkę Władysława
|
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
krimar
Kombatant

Twój sprzęt: Euramobil 460 - Mitsubishi L300 - DAHAK
Nazwa załogi: Poszukiwacze Zagininej Dyszy
|
Wysłany: 2014-06-05, 16:45
|
|
|
maszakow napisał/a: | Wyłudzenie - jest. Oszustwo - jest bo niedostępny towar nadal jest oferowany w promocjach. |
też tak kiedyś kupiłem telefon - prokuratura stwierdziła, że to nie wyłudzenie, ani nie oszustwo, ponieważ sprzedający miał zamiar kupić taki produkt na rynku i mi go wysłać, a nie uciec z kasą. Sprzedający tłumaczył że na rynku ceny w międzyczasie wzrosły i musiałby dołożyć do interesu to czekał aż stanieją. Allegro się oczywiście wypięło i nie chciało zwrócić, mimo, że płatność był za ich pośrednictwem - co podobno miało być bezpieczne.
Skończyło się na zwrocie kasy bezpośrednio od sprzedającego po około 3 miesiącach. |
_________________ Krawat dodaje szyku.
Tadeusz napisał/a: |
Jest tak jak mówi krimar. |
Brat napisał/a: | (...) mogę z pełnym przekonaniem potwierdzić, że rzeczywiście "jest tak, jak mówi krimar" ... |
|
|
|
|
 |
dominicc
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Fiat Ducato Granduca '95
|
Wysłany: 2014-06-05, 20:28
|
|
|
Moja znajoma kupiła ostatnio iphona na allegro w bardzo okazyjnej cenie... Okazał się chińską podróbką.
Sprawa zgłoszona do allegro i na policję... Allegro powiedziało że uzna zgłoszenie i zwróci kasę jak będzie wynik dochodzenia policji a policja umorzyła postępowanie ponieważ sprzedająca zeznała że, uwaga "nie wiedziała że to nie jest oryginalny iphone". |
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2014-06-05, 20:52
|
|
|
Allegro daje do miesiaca na zgłoszenie na Policję. Do 10 tys zł tranzakcję sa ubezpieczone , ale tylko zgłoszenie a nie rozstrzygniecie gwarantuje zwrot przez Allegro .
To moim zdaniem jest nasze diadostwo. Pseudo opieka.
Ta moja Gliwicka sprawa dotyczyła kilku osob z Allegro handlujących dekoderami Tv na karte , kwoty w granicach 120 zl . Gość nie wytrzymał i zebrał paru oszukanych allergowiczow prosząc o zgłoszenie podal nr założonej sprawy . Poszedłem na Policje przyjeli zgłoszenie ,załączyłem dowody wplaty , maile. I tyle . Potem przez rok przychodziły zawiadomienia o rozprawach.
Lepiej jest w PayPal , kiedyś mnie E-bayu oszukał Anglik , Pay pal po wszczęciu sporu od razu zwrócił kasę na kartę. bez żadnych dochodzeń. |
|
|
|
 |
gino
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT SVEN HEDIN 1978r
Nazwa załogi: Gino
Pomógł: 36 razy Dołączył: 29 Mar 2008 Piwa: 639/978 Skąd: ta Radość
|
Wysłany: 2014-06-05, 22:20
|
|
|
Bronek napisał/a: | Allegro daje do miesiaca na zgłoszenie na Policję. Do 10 tys zł tranzakcję sa ubezpieczone , ale tylko zgłoszenie a nie rozstrzygniecie gwarantuje zwrot przez Allegro .
To moim zdaniem jest nasze diadostwo. Pseudo opieka. |
dokładnie...to PSEUDO ZABEZPIECZENIE KUPUJĄCYCH
zostaliśmy oszukani 1,5 roku temu przez nierzetelnego sprzedawce z Opola na 750pln
do dzisiaj sprawa ciągnie się w sądzie....sprawę mamy na 100% wygraną...
a allegro umywa łapki |
_________________ często , wroga z drugiego człowieka tworzy Twój umysł..
a to potrafi zabić wieloletnią przyjaźń ...
#CamperMajstry |
|
|
|
 |
toscaner
Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
|
Wysłany: 2014-06-05, 22:45
|
|
|
No z Ebay i Paypal masz rację Bronek. Kiedyś od nas na Ebay kupił coś jakiś Abdul i wybrał zwykłą ekonomiczną wysyłkę. Po miesiącu zgłosił, że nic nie doszło. Zwykła przesyłka we Włoszech idzie ok. 3-4 dni, więc odpisaliśmy, że ściemniał, bo poinformowaliśmy go kiedy wysłane i do tyg mógł dać znać, że nie otrzymał, a nie po miesiącu. Ebay w tym wypadku nie oddał mu kasy, a tym samym nie pobrał od nas.
Allegro faktycznie ma z tymi bezpieczeństwami wszystko jakoś do dupy. Nowe Payu blabla i tak wielkie gówno. Jak niby miałbym zgłosić oszustwo na policję? Pojechać do Polski i zgłaszać, że np. ktoś mnie oszukał na 80zł?
Też wolę Ebay. Na allegro jak już kupuję tylko jakąś drobnicę. |
_________________ Toscaner
Blog: Toscaner.com
Youtube: Toscaner Vanlife
Budowa domka ze złomka
 |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
|
Wysłany: 2014-06-05, 23:04
|
|
|
Jest jeszcze szansa na bank z kartą. Ale to gdy bezpośrednio nią płacisz . Niektóre banki daja takie ubezpieczenie. Podobnie dzieje się jak ci koszyk z zakupami podpie... a masz paragon..
Ale....
Allegro też lepiej traktuje płacących kartą payu ,niż zewnętrznie przelewem czy przy odbiorze.
Na Ebayu nawet gacie kupowałem jak był dolar w promocji.
Ps Moja Gliwicka sprawa ... pono wyrok z 1/2 roku temu ostatnie pisemko . Ale kasy nie otrzymałem , Allegro ma w nosie.
Szkoda ,że Ebay sie w Polsce nie przyjął. Pomimo ,że darmocha..
Nota bene włoski EBay to też duża lipa.
Czz\asem loguje na kilka i ta sama rzecz od tego samego sprzedawcy jest tańsza lub droższa w zależności gdzie wystawia. |
|
|
|
 |
toscaner
Kombatant vanlife na pełny etat www.toscaner.com

Twój sprzęt: ToscaVan - Black Panther
Nazwa załogi: Toscaner & VanElla
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Lis 2013 Piwa: 241/267 Skąd: Honolulu, Prypeć
|
Wysłany: 2014-06-05, 23:46
|
|
|
Włoski Ebay to fakt lipa straszna, W Polsce też Ebay się nie przyjął, z tym, że w Polsce jest ...Allegro, gdzie wszystko się sprzedaje, a we Włoszech nic innego. Jakieś portaliki z ogłoszeniami, gdzie nic nie ma. Ten kraj jest technologicznie w czarnej dupie po prostu.
My sprzedawanie tu na Ebay odpuściliśmy już ze 3 lata temu. Zainteresowanie niemal zerowe a jak coś się sprzedało, to Ebay + Paypal w sumie pobierali nam jak pamiętam ok. 13% prowizji!! 9% Ebay, 4% Paypal. I jeszcze płać podatki
Ale chyba offtop robimy |
_________________ Toscaner
Blog: Toscaner.com
Youtube: Toscaner Vanlife
Budowa domka ze złomka
 |
|
|
|
 |
|