Albania |
Autor |
Wiadomość |
Niewierny
trochę już popisał
Twój sprzęt: FORD TRANSIT HOBBY
Nazwa załogi: Agnieszka i Jarek
|
Wysłany: 2016-07-09, 08:26 Albania
|
|
|
Witam
Ruszamy do Albanii 5 sierpnia z Łodzi. Wyjazd zaplanowany jest na trzy tygodnie. Dłuższy postój planujemy na kempingu w Himare. Droga powrotna zaplanowana jest przez Grecję i Macedonię. Jeśli komuś odpowiada kierunek i termin podróży to możemy jechać wspólnie lub spotkać się gdzieś po drodze. |
|
|
|
 |
Jolaos31
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-07-15, 10:41 Albania
|
|
|
My ruszamy do Albanii z Warszawy 3.08.2016 pierwszy raz więc jak ktoś chętny to czekamy |
|
|
|
 |
Niewierny
trochę już popisał
|
Wysłany: 2016-07-15, 23:40
|
|
|
Niestety terminu wyjazdu nie możemy zmienić. W Albanii już byliśmy w zeszłym roku lecz jest tam na tyle ciekawie, że wracamy powtórnie. Po drodze do Albanii planujemy krótką przerwę w Czarnogórze - chcemy spróbować raftingu. Później krótki postój w Kruji na zakupy na bazarze. Nie wiem co planujecie w zobaczyć w Albanii lecz jeśli chcecie się z nami gdzieś po drodze spotkać to dajcie znać na forum lub email. |
|
|
|
 |
sebabach
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Volkswagen LT 35 KARMANN i Vw T5 California
|
Wysłany: 2016-07-16, 16:37 Albania
|
|
|
Witam
My mieliśmy plany wyjechać do Albanii 30/31.07. Ale plany się zmieniły i prawdopodobnie wyjedziemy albo 2 wieczorem lub 3 rano jak na razie jedzie nas dwie załogi 2 osoby z Żagania i 4 osoby z Warszawy. Może ktoś jeszcze dołączy lub my dołączymy do innych w tym terminie zawsze to więcej osób to miło wesoło raźniej bezpieczniej, zapraszam do kontaktu rozmowy. Pozdrawiam milutko cieplutko |
|
|
|
 |
erikson
stary wyga Przyjaciel Billa W
Twój sprzęt: MB T1 ARNOLD,85r. N126E
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2008 Piwa: 11/1 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 2016-07-16, 16:55
|
|
|
a moze ktos jedzie pod koniec lipca?(od 23) |
_________________ Poloniści nie poprawiajcie mnie,ja i tak się nie nauczę,dysleksja.
 |
|
|
|
 |
Aran-70
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Citroen Moncayo
Nazwa załogi: ARAN-70
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Kwi 2016 Piwa: 8/9 Skąd: Mazowieckie
|
Wysłany: 2016-07-19, 12:34
|
|
|
Wybieramy się w podobnym terminie (wyjeżdżamy z Warszawy 31.07) do Grecji przez Albanie. Podajcie jakieś namiary telefoniczne, może się spotkamy po drodze i kilka dni spędzimy razem.
Mój numer 602272199. Arek i Ania |
|
|
|
 |
Marek Sowa
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: HYMER ML-t 580
Nazwa załogi: Krysia i Marek
|
Wysłany: 2016-07-19, 22:34
|
|
|
Widzę, że zbiera się niezła paczka na kierunek w który i my uderzamy.
Jarek nie znam Twojego numeru telefonu.
Jedziemy w dwa lub trzy auta do Grecji na Lefkade ale i Albanii nie odpuszczamy.
Ruszamy chyba 30/31 lipca.
Mój tel. 601211208 |
|
|
|
 |
Aran-70
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Citroen Moncayo
Nazwa załogi: ARAN-70
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Kwi 2016 Piwa: 8/9 Skąd: Mazowieckie
|
Wysłany: 2016-07-23, 12:22
|
|
|
Do Marka Sowy:
A którędy będziecie jechać, my też ruszamy 31.07 ale my musimy jechać przez Chorwacje.
Arek |
|
|
|
 |
Bożena
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-07-31, 08:52
|
|
|
Witam wszystkich
wraz z mężem wybieramy się do Albanii w drugiej połowie sierpnia. Jedziemy małym kamperkiem zaprawionym w boju, przerobionym z Nissana Primasar 1.9 DCI kilka lat temu.
Nie jestem w stanie podać konkretnej daty. Wyjeżdżamy 12.08.16 z polski do znajomych w Bułgarii, a później Albania. Jeżeli można proszę o namiary na kempingi w tym kraju i wskazówki gdzie najlepiej się kierować . Ja znalazłam tylko 6.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Suliki
stary wyga

Twój sprzęt: Globe Traveller Explorer
Nazwa załogi: Suliktravel
Pomógł: 4 razy Dołączył: 25 Lip 2016 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 2016-07-31, 09:00
|
|
|
Cześć
Byliśmy w Czerwcu, super, camperowanie głównie gdzie się nam podobało - nie ma problemów bezpiecznie, ludzie bardzo przyjaźnie nastawieni do kamperowiczów i turystów. Kempingi są ale tylko w popularnych miejscach i trochę mało urokliwe. Popatrz na www.suliktravel.blogspot.com znajdzisz trochę informacji o naszej podróży. Jak co pytaj o miejsca gdzie się chcesz zatrzymać.
Pozdrawiamy |
_________________ P&E |
|
|
|
 |
Bożena
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2016-07-31, 09:57
|
|
|
Na obecną chwilę mamy zamiar odwiedzić Butrint i Ksamil (bo tam są dwa kempingi). Fakt mam przewodnik po Albanii, ale z doświadczenia wiem, że nie zawsze to co piszą jest takie łał.. Ponadto jedziemy tylko w dwie osoby, więc dla bezpieczeństwa nocleg najlepiej na kempingu (tak przynajnmniej mi się wydaje)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2016-07-31, 10:07
|
|
|
Bożena przeglądanij wątki o Albanii to bezpieczny kraj ale inny czasami brakuje dekla w studzience
Dobra nie będę Cię straszył
My jeździmy we dwoje ale w Albanii nie korzystaliśmy jeszcze z kempingu a byliśmy już parę razy |
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2016-07-31, 10:47
|
|
|
Bożena napisał/a: | Witam wszystkich
wraz z mężem wybieramy się do Albanii w drugiej połowie sierpnia. Jedziemy małym kamperkiem zaprawionym w boju, przerobionym z Nissana Primasar 1.9 DCI kilka lat temu.
Nie jestem w stanie podać konkretnej daty. Wyjeżdżamy 12.08.16 z polski do znajomych w Bułgarii, a później Albania. Jeżeli można proszę o namiary na kempingi w tym kraju i wskazówki gdzie najlepiej się kierować . Ja znalazłam tylko 6.
Pozdrawiam |
Jesteś nowa to proszę masz http://www.camperteam.pl/forum/viewforum.php?f=224 |
|
|
|
 |
Suliki
stary wyga

Twój sprzęt: Globe Traveller Explorer
Nazwa załogi: Suliktravel
Pomógł: 4 razy Dołączył: 25 Lip 2016 Otrzymał 12 piw(a) Skąd: Trójmiasto
|
Wysłany: 2016-07-31, 11:33
|
|
|
W Butrincie to nie pamiętam kempingu, to jest generalnie tylko półwysep z ruinami Greckimi. w Ksamilu są dwa kempingi ( no powiedzmy ogrodzone miejsca postojowe... ) zaraz przy wjeździe do miasteczka po prawej stronie. My staliśmy w centrum przy pięknej zatoczce na parkingu i rowerami wycieczka do ruin ( warto ). |
_________________ P&E |
|
|
|
 |
Niewierny
trochę już popisał
|
Wysłany: 2016-08-08, 21:37
|
|
|
Witam
Jak na razie jedziemy prawie zgodnie z planem, jedynie wyjazd się lekko opóźnił. Aktualnie jesteśmy w Czarnogórze na kempingu Grab (N 43 21 02.58 S 18 55 23.33). Poziom kempingu przyzwoity, obsługa oraz ceny również. Spokojnie można go polecić osobom które lubią doznać nowych, mocnych wrażeń. Niestety dojazd do kempingu jest bardziej dla aut terenowych niż dla kampera. Dzisiaj mimo kiepskiej pogody zaliczyliśmy zaplanowany rafting. Jutro ruszamy do Albanii, w okolice Himare na kemping Krenea. Może uda się spotkać z innymi załogami będącymi w okolicy Himare. |
|
|
|
 |
|