|
|
Włochy - Sardynia 2023 |
Autor |
Wiadomość |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 483/394 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2023-05-24, 17:07 Włochy - Sardynia 2023
|
|
|
Bilety na prom Michał nam kupił więc za chwilę (w piątek) czas ruszać.
Zawsze sporo czytam o kierunku wyjazdu a tym razem nie wiem prawie nic. Po prostu podepnę się do naszego przewodnika, Michała z rodzinką, i tak będziemy zwiedzać Sardynię . No chyba, że ktoś z Was napisze tu coś praktycznego o tej wyspie?
Relacja startuje 26.05.2023. Ktoś chętny?
Screenshot_20230524_141724_Microsoft 365 (Office).jpg
|
 |
Plik ściągnięto 104 raz(y) 357,55 KB |
|
|
|
|
|
 |
Andrzej_Gdynia
zaawansowany

Twój sprzęt: Adria 670
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2016 Piwa: 15/9 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 2023-05-24, 17:43
|
|
|
będę śledził - zapowiada sie ciekawie.... |
_________________ Andrzej_Gdynia
 |
|
|
|
 |
mischka
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Pomógł: 11 razy Dołączył: 27 Lut 2016 Piwa: 138/164 Skąd: Bawaria
|
Wysłany: 2023-05-26, 08:00
|
|
|
Loguję się do tematu |
_________________ W życiu piękne są tylko chwile... |
|
|
|
 |
ZbigStan
Kombatant

Twój sprzęt: Frankia I 65 SD
Nazwa załogi: Taborygenii, fani Frani.
Pomógł: 4 razy Dołączył: 03 Gru 2013 Piwa: 986/292 Skąd: Opole
|
Wysłany: 2023-05-26, 08:17
|
|
|
LukF, Łukasz, szczęśliwej podróży. Bardzo ciekawy kierunek wyjazdu. Sardynia jest inna, sam się przekonasz. Trochę informacji zawarłem w mojej relacji z 2018 "Podróż do trzech wysp". Pozdrawiam. |
_________________ Grecja 2019
Normandia 2019
Czechy 2019
Narty, Włochy 2020 |
|
|
|
 |
Robert-4
stary wyga
Twój sprzęt: Burstner TravelVan T690
|
Wysłany: 2023-05-26, 10:38
|
|
|
LukF, szczęśliwej podróży
Jak będziecie objazdowo warto też zobaczyć malutką wysepkę (jest most) Sant'Antioco z jej pięknymi skalistymi klifami, a po drodze przed samym mostem przepyszne lokalne jedzenia. Knajpa wygląda jak stołówka robotnicza z PRLu, ale jedzenie pyszne. W weekendy pomimo, że byłem w październiku konieczna rezerwacja. WARTO. Nie ma tam dań z karty - płacisz za osobę (napoje oddzielnie) i przynoszą po kolei różne dania. W większości owoce morza. Nie należy jeść za dużo, bo dań jest sporo
Namiary Ristorante da Silvana i lokalizacja Località Is Loddus, 09017 Sant'Antioco SU, Włochy. |
_________________ Pozdrawiam
Robert |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

|
Wysłany: 2023-05-26, 11:50
|
|
|
Andrzej_Gdynia, Andrzej, fajnie, że jedziesz z nami.
mischka, Michał, ciekawe gdzie częściej z nami będziesz: w realu czy na CT ?
ZbigStan, Zbyszek, czytałem Twoją relację. Dzięki za życzenia.
Robert-4, Robert, dzięki za namiary i życzenia. |
|
|
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 34 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 275/77 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 2023-05-26, 11:52
|
|
|
Choć ostatnio pogody na Sardynii nie było , lało cały czas , to wierzę że Wam sie uda trafić z pogodą. Powodzenia na promie. |
_________________ Polub nas na facebooku https://www.facebook.com/MebleRenee |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 269/594 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2023-05-26, 16:28
|
|
|
Andrzej 73 napisał/a: | Choć ostatnio pogody na Sardynii nie było , lało cały czas , to wierzę że Wam sie uda trafić z pogodą. Powodzenia na promie. |
Andrzejku co ty tak przygnębiająco, pamiętaj pogoda jest zawsze, ja to nawet wolę ciut deszczyku kampra z pyłu opłucze
Łukasz jak byś się bardzo wyrobił to kręcimy się w okół twojego miejsca dokowania i zapraszam bom gorzołki z PL nabrał i nic, pijemy tylko Włoskie trunki
Wyjedź se wcześniej i się uwidzimy i małe co nieco, o prom się nie martw pomogę Ci wjechać
Obserwuję Wasze wzmagania jak by co , dawaj dużo fot.
|
_________________ komplet |
|
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 134/101 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2023-05-26, 17:35
|
|
|
I ja się zaloguje we wrześniu "muszę" i mam dylemat czy prom na Grecję czy na Sardynię , może Sycylia.
Będę uważnie obserwował Wasze zmagania [/b] |
|
|
|
 |
Bogusław i Ewa
weteran

Twój sprzęt: Fiat Ducato HYMER PREMIUM 678 TRAMP
Nazwa załogi: EB
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Kwi 2010 Piwa: 75/27 Skąd: Białystok

|
Wysłany: 2023-05-26, 18:08
|
|
|
My też będziemy z uwagą i zainteresowaniem czytać relację z tej wyprawy,życzymy pięknej pogody i miłych wrażeń |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 500/29 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2023-05-26, 20:52
|
|
|
Również z przyjemnością poczytam
Dawaj proszę Łukaszku jakieś info na temat aktualnej pogody po drodze i na miejscu bo to myślę będzie pomocne nie tylko dla tych , którzy wybierają się na Sardynię, lecz dla wszystkich co planują wyjazd na południe.
Te paskudne niże w tym roku psują plany bardziej niż zwykle i info o tym, że jest już lepiej mocno oczekiwane |
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2023-05-26, 21:07
|
|
|
joko napisał/a: | info o tym, że jest już lepiej mocno oczekiwane |
Jeśli mogę bo nie wiem czy mogę , jest akuratnie, do zwiedzania pogoda super, rześko, czasem pokropi odśwież powietrzne, ranki raczej chłodne odpalamy ogrzewanie by przez kilkanaście minut osuszyć wilgoć.
|
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 500/29 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2023-05-26, 21:47
|
|
|
Komplecik napisał/a: | joko napisał/a: | info o tym, że jest już lepiej mocno oczekiwane |
Jeśli mogę bo nie wiem czy mogę , jest akuratnie, do zwiedzania pogoda super, rześko, czasem pokropi odśwież powietrzne, ranki raczej chłodne odpalamy ogrzewanie by przez kilkanaście minut osuszyć wilgoć.
|
No właśnie tego się obawiałem. Z jednej strony racja, że "rześka" pogoda do zwiedzania lepsza, ale z drugiej grzanie końcem Maja we Włoszech nie jest sytuacją standardową
My rozbestwieni zeszłorocznym wyjazdem samym początkiem Maja do Chorwacji , piękną pogodą, ciepełkiem i kompletnym brakiem turystów, chcieliśmy w tym roku zrobić sobie powtórkę ....... i tak już 3-ci tydzień przekładamy
Nie mam niby ciśnienia i wolę poczekać niż jeździć w deszczu , bo to połowa przyjemności , ale im bliżej wakacji, będzie wszędzie tłoczniej, a poza tym jak patrzę na te prognozy długoterminowe to do końca czerwca ciężko znaleźć miejsce gdzie choćby jeden cały tydzień bez deszczu.
Kamper daje tę swobodę, że można sobie terminy przesuwać, a jak się już wyjedzie i pogoda słaba to można uciec gdzie indziej ......... pod warunkiem , że jest gdzie
Dobra nie ma co Łukaszowi tematu zaśmiecać , sorki za off i czekamy z niecierpliwością na obszerną relację okraszoną setkami pięknych fotek |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

|
Wysłany: 2023-05-26, 21:57
|
|
|
Andrzej 73, Komplecik, Bim, Bogusław i Ewa, joko,
Panowie, dziękuję za odzew. Wyruszyliśmy po południu i na noc dojechaliśmy do Gratzu. Pogoda po drodze całkiem OK, termometr pokazywał ponad 20st ale klimy nie musiałem załączać. Zdjęcia oczywiście będą
Ps. Nic nie zaśmiecacie w wątku. Tu wolno pisać.
Komplecik,
Robert, w niedzielę wieczorem w Livorno koło promu spotkamy się? Co myślisz?
20230526_183953.jpg Przed Wiedniem przerwa. Pogoda cały czas taka jak na zdjęciu |
 |
Plik ściągnięto 11 raz(y) 1,37 MB |
|
|
|
|
|
 |
Komplecik
Kombatant
|
Wysłany: 2023-05-26, 22:08
|
|
|
LukF napisał/a: |
Komplecik,
Robert, w niedzielę wieczorem w Livorno koło promu spotkamy się? Co myślisz? |
Łukasz.
Kto Wie jesteśmy koło Pięzy, chcemy przejechać też nad morze, zobaczymy jak się poukłada |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|