_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4 Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 500/29 Skąd: Małopolska
Wysłany: 2024-02-09, 19:00 Re: Turcja 2024
andrzej627 napisał/a:
Wybiera się tam ktoś w maju?
Wygląda , że Turcja w tym sezonie będzie wysoko w rankingach
My jesteśmy już praktycznie zdecydowani na Turcję , ale jeszcze nie ma decyzji co do dokładnego terminu ani trasy. Z pewnością nie będzie to tak ambitny plan jak ten Twój bo czas jest ograniczony (3, max 4 tygodnie) . Celuję w okolice maja , ale może to być już połowa kwietnia. Ogarniam zawodowe tematy, żeby móc się wyłączyć na miesiąc i spokojnie pojechać.
Na Turcję w tym roku nakręcili mnie Monika i Paweł z kanału Terasfera ( https://www.youtube.com/c/TeraSfera ). Bardzo sympatyczni ludzie i fajnie się ich ogląda . Od 3 miesięcy są już w Turcji , ale ze względu na to, że nie dali rady załatwić sobie meldunku aby pozostać dłużej , teraz właśnie na kolejne 3 miesiące wycofują się do Grecji .
Wrócą w maju i będą kontynuowali podróż.
My jak pojedziemy to na pewno szybszym tempem i na pewno nie całą Turcję dookoła Generalnie te miejsca w których jeszcze nie byłem i daleko od komercji .
Twój sprzęt: Knaus Sport Traveller Renault 2,5 dCi 2007
Nazwa załogi: JASKÓŁKI
Wysłany: 2024-02-10, 11:36 Turcja
My również mamy ochotę kolejny raz odwiedzić Turcję. Planujemy wyjazd bezpośrednio po zakończeniu Pielgrzymki Kamperowej na Jasnej Górze.
Przed nami cały maj.
Do zobaczenia na trasie.
Pozdrawiamy
_________________ Nasze opisy podróży;
Dania – 2010 r.
Grecja Peloponez 2010 r.
Grecja Chalkidiki – 2011 r.
Norwegia – 2012 r.
Portugalia – 2013 r.
Portugalia – 2015 r.
Twój sprzęt: Adriianna
Nazwa załogi: Kompleciki :) Pomógł: 5 razy Dołączył: 14 Cze 2011 Piwa: 269/594 Skąd: Kraków
Wysłany: 2024-02-10, 16:13 Re: Turcja 2024
andrzej627 napisał/a:
Dwa razy odkładałem tę podróż. Mam nadzieję, że w tym roku uda się zrealizować.................................... Wybiera się tam ktoś w maju?
Andrzejku jeśli mogę coś zasugerować, powinieneś ogłosić spot tym razem w Turcji.
Trzeba tobie zazdrościć, sporą karawane inspirujesz do dalekich wyjazdów, której i tak ścieżki krzyżują się w trakcie podróży , więc taki spot u celu byłby zwieńczeniem wyprawy planowania i samej podróży.
Polecam to miejsce..byliśmy tam krótko z powodu przyjazdu ekipy filmowej która poprosiła nas o zmianę miejsca.
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
Twój sprzęt: fiat ducato2001-Bassa748 Pomogła: 7 razy Dołączyła: 23 Lip 2010 Piwa: 357/408 Skąd: krakow
Wysłany: 2024-02-12, 14:55
Zazdroszczę wszystkim ale Muzyk powiedział NIE.Bylismy wiele razy w Turcji samochodem i samolotem,teraz pewnie inaczej nie da sie swobodnie w Istambule ićś po głównej ulicy Ordu Kadesi i stać kamperem pod Gold Bazarem jak dawniej
Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 350/162 Skąd: Francja
Wysłany: 2024-02-12, 18:49
Komplecik napisał/a:
powinieneś ogłosić spot tym razem w Turcji
Trudno z góry wybrać jakieś miejsce. Myślę, że uda mi się, jak zwykle, nadawać z miejsc postoju. Jeżeli są forumowicze zainteresowani ewentualnym spotkaniem, to proszę już teraz o kontakt, abyśmy ustalili, jak w Turcji będziemy mogli się znaleźć. Ja używam wszystkich możliwych
komunikatorów internetowych i dostosuję się do każdego.
Twój sprzęt: Knaus Sport Traveller Renault 2,5 dCi 2007
Nazwa załogi: JASKÓŁKI
Wysłany: 2024-02-16, 18:07 Turcja 2024
Do Turcji planujemy przejazd znaną nam trasą, która pozwala w miarę na komfortową podróż w przeważającej części autostradami.
Jadąc z Polski granicę przekraczamy w miejscowości Jurgów nastepnie Ozd – Eger - Oradea – Arad -Timisoara – Moravita granica z Serbią - Vrsac - Pancevo – Kovin – most przez Dunaj – obok Smedereva – i dalej wjazd na autostradę A-1 Przed Nis zjazd na A- 4 do Sofii - Svilengrad – Edirne Turcja.
Opłaty związane z tą trasą : kamper do 3,5 tony
Słowacja, Węgry przejazd bez winietki.
Rumunia winietka - 3 euro
Bułgaria winietka 8 euro
Serbia opłaty za przejazd – około 15 euro.
Pozdrawiamy
_________________ Nasze opisy podróży;
Dania – 2010 r.
Grecja Peloponez 2010 r.
Grecja Chalkidiki – 2011 r.
Norwegia – 2012 r.
Portugalia – 2013 r.
Portugalia – 2015 r.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum