|
|
ANKIETA |
Nadal pracujesz czy jesteś na emeryturze |
Jeszcze pracuję |
|
62% |
[ 22 ] |
Jestem na emeryturze |
|
37% |
[ 13 ] |
|
Głosowań: 35 |
Wszystkich Głosów: 35 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Darson
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS 252, MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Paź 2021 Piwa: 196/101 Skąd: Jaworzno/Oslo
|
Wysłany: 2025-03-28, 09:35 ANKIETA
|
|
|
Dzień dobry.
Mam nadzieję, że taka informacja nie jest tajna ani obciążająca w jakikolwiek sposób dla nikogo.
Jestem i może nie ja jeden - ciekawy, kto z użytkowników forum może sobie pozwolić na długie podróżowanie z racji tego, że jest już " wolnym Człowiekiem".
Jest szczęśliwym emerytem
Szczęśliwym, bo nie musi wstawać do pracy ,
Bo ma kampera i może podróżować.
Stąd moje pytanie:
Pracujesz czy jesteś na emeryturze ?
Mam nadzieję, że podejdziecie to tej ankiety z odpowiednią dozą DOBREGO humoru
Edytowane ale dalej nie wiem, czy dobrze |
_________________ Staram się, jak mogę.
Gdy nie mogę, to przestaję się starać.
Darson ®
 |
Ostatnio zmieniony przez Darson 2025-03-29, 00:44, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
eMGie
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: Peugeot J5 Autostar 425 2,5TD '91
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Paź 2023 Piwa: 10/2 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 2025-03-28, 09:59 Re: ANKIETA
|
|
|
Darson napisał/a: | Dzień dobry.
JESZCZE PRACUJĘ:
1.Darson
2.eMGie
JESTEM NA EMERYTURZE :
1. |
|
|
|
|
 |
alinixhi
trochę już popisał
|
Wysłany: 2025-03-28, 10:39
|
|
|
Ło panie co za zapytanie....Lepiej spytaj się dlaczego mieszkamy w kraju z dykty i tektury...Ja do emerytury o ile wogóle dożyje to jeszcze 9 lat płacenia złodziejskiego ZUSU do 65 roku życia........podobno jak będę odchodził na emeryturę po 47 latach pracy bo pracuje od 18-go roku życia to moje świadczenie wyniesie 25% ostatniej pensji.....Pieprzony kraj w którym tacy jak ja utrzymują stada urzędasów /nauczycieli - całą edukacje z jej wybujałym ego /chorą służbe zdrowia/ 45 letnich byków którzy dopiero co zdjęli mundury górnicze wojskowe policyjne strażackie...nie wspomne o przedsiębiorcach rolnych a płacącymi tyle KRUSU za cały rok co ja za jeden miesiąc zusu.... Emerytura --bardzo mglista przyszłość...trzeba będzie do lasu chodzić po chrust a szczytem dobrobytu będzie kanapka z serkiem topionym....Naród baranów okradanych przez ostatnie 30 lat przez takich cwaniaków jak TUSK KACZYŃSKI WAŁĘSA i całą resztę przydupasów...Podsumowując wątek... w obecnym czasie emeryci to najbardziej wygrana grupa społeczna w tym upadającym demograficznie i przemysłowo kraju.... PS. bany mi nie straszne |
|
|
|
 |
Rwaldi
trochę już popisał
Twój sprzęt: Ford RIMOR;Reanult RAPIDO 7410R;Hymer Eriba
Nazwa załogi: Strażacy
|
Wysłany: 2025-03-28, 11:18
|
|
|
alinixhi-to prawdziwy polak (celowo z malej litery) nie mylić z patriotyzmem - bo narzekanie i besztanie każdego z błotem to podstawa.
Nikt taki się nie urodził co by wszystkim dogodził.
Takie ostre moje słowa wzięły się z takiego napisanego przez Ciebie zdania-" 45 letnich byków którzy dopiero co zdjęli mundury górnicze wojskowe policyjne strażackie" bo sam bylem strażakiem zawodowym i dlatego moje pytanie czy masz jakikolwiek rozeznanie tych zawodów czy Ty w ogóle wiesz z czym się to wiąże jaka odpowiedzialność i stres jest z tymi zawodami związany jakim prawem masz czelność wypowiadać się na ten temat i obrażać ludzi,którzy czuwają nad bezpieczeństwem Twoim i innych ludzi.
Zastanów się czasami co piszesz i jak się wypowiadasz bo nie chcę się za daleko posuwać w mojej wypowiedzi.Przeanalizuj swoje życie i jakie błędy popełniłeś sam w swoim życiu i wówczas będzie Ci lżej dotrwać do emerytury
Na zakończenie w nie których słowach masz racje ale tu nie chodzi o to bo pytanie jest proste i trzeba lub można odpowiedzieć na zadane pytanie a frustracje zostaw sobie na rozmowy przy kawie. |
|
|
|
 |
alinixhi
trochę już popisał
|
Wysłany: 2025-03-28, 11:59
|
|
|
Nikogo nie miałem zamiaru obrażać ale jest w tym kraju lista niesprawiedliwości...wskazałem tylko kilka patologii które osobiście nie akceptuje.....mundurówka ok ale wiek emerytalny powinien wynosić minimum 55 lat -włos z głowy nikomu by nie spadł....piszesz o stresie w czasie służby a ja to co nie mam stresu pracując na wysokości w budowlance...kierowca zawodowy nie ma stresu jadąc tysiące kilometrów i myśląc o tym gdzie jest jego rodzina i czy przypadkiem nie zaśnie w trasie lub czy nie spowoduje wypadku,elektryk to nie jest w stresie jak pracuje pod napięciem...można tak wymieniać w nieskończoność -więc myślenie że tylko ja miałem ciężką prace i tylko mnie się należy wysoka i szybsza emeryturka jest co najmniej wątpliwe |
|
|
|
 |
Darson
Kombatant

|
Wysłany: 2025-03-28, 12:55
|
|
|
Cieszę się, że temat jest gorący
A Ty (specjalnie z dużej litery) kolego alinixhi, nie sraj tutaj, proszę.
Masz jakieś żale do rządu albo kraju, w którym mieszkasz to idź na demonstrację.
Tutaj, czyli na tym forum, w wielu miejscach jest napisane nie przenosimy swoich politycznych frustracji na innych, którzy albo mają to w
, albo po prostu nie chcą o tym dyskutować.
Miało być na.wesolo, więc - że zacytuję klasyka -"spieprzaj dziadu" |
Darson ®
 |
Ostatnio zmieniony przez Darson 2025-04-01, 13:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
SlawekEwa
Kombatant Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Pomógł: 28 razy Dołączył: 10 Lut 2007 Piwa: 240/601 Skąd: Biłgoraj
|
Wysłany: 2025-03-28, 13:00
|
|
|
alinixhi napisał/a: | Ło panie co za zapytanie... |
Ło co za odpowiedź |
_________________ Życie jest dane wszystkim, ale starość tylko wybranym.
 |
|
|
|
 |
Mazur
weteran Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Pomógł: 10 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Piwa: 93/117 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2025-03-28, 13:01
|
|
|
Darson mogłeś utworzyć ankietę , wtedy wystarczy zaznaczyć odpowiedź , nie trzeba nawet nic komentować Chyba jeszcze możesz to zrobić edytując temat, a opcje ankiety są w dolnej części strony |
_________________ Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku.
'Lao Tzu' |
|
|
|
|
 |
Darson
Kombatant

|
Wysłany: 2025-03-28, 15:29
|
|
|
Nie wiem jak?
Sądziłem, że tak to się robi |
Darson ®
 |
|
|
|
|
 |
Rwaldi
trochę już popisał
Twój sprzęt: Ford RIMOR;Reanult RAPIDO 7410R;Hymer Eriba
Nazwa załogi: Strażacy
|
Wysłany: 2025-03-28, 17:21
|
|
|
kolego alinixhi Ty w ogóle nie masz pojęcia o życiu a tym bardziej o stresie porównujesz kogoś kto pierwszy raz uprawia sex i ma stres żeby nie wpadł do kogoś kto o każdej porze dnia słyszy dzwonki i musi jechać do akcji i uratować ludzi i mienie nie wiedząc z czym może mieć do czynienia. Nie nie bronię strażaków bo tak jest w każdej pracy tylko te inne służby mundurowe jak jada do akcji to mogą się przygotować i wiedza z kim lub z czym mają do czynienia a tu nigdy nie wiesz co Cię czeka.
Może na tym skończmy ten temat bo każdy jest ważny na swoim stanowisku pracy a niesprawiedliwość była jest i będzie - a podatki które odprowadzaliśmy w czasie pracy aby mieć na emeryturę teraz też płacimy i co sprawiedliwe? |
|
|
|
 |
Mazur
weteran Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Pomógł: 10 razy Dołączył: 13 Kwi 2012 Piwa: 93/117 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2025-03-28, 18:47
|
|
|
Darson napisał/a: | Nie wiem jak?
Sądziłem, że tak to się robi |
Jak tworzysz nowy temat , to zawsze na dole jest opcja ankiety. Spróbuj edytować temat (bo jesteś twórcą ) i zrób ankietę. Wtedy ankieta wyświetla się u góry po otwarciu posta przez użytkowników, widać ile osób głosowało i jak głosowali, jednocześnie jest anonimowa.
przykłady:
Obraz1.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 365 raz(y) 34,28 KB |
przyklad.jpg
|
 |
Plik ściągnięto 365 raz(y) 29,93 KB |
|
_________________ Podróż tysiąca mil zaczyna się od jednego kroku.
'Lao Tzu' |
|
|
|
 |
MILUŚ
Kombatant CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Pomógł: 25 razy Dołączył: 02 Gru 2007 Piwa: 194/150 Skąd: Gliwice w przelocie
|
Wysłany: 2025-03-28, 18:48
|
|
|
Co to za jedynie słuszne myślenie ,że trzeba być emerytem by mieć kampera ; nie wstawać do pracy
A co z tymi co mieszkają w kamperach i z nich pracują ? |
_________________ Norwegofil z wielbłąda tylnogarbnego
Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!
 |
|
|
|
 |
joko
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Pomógł: 12 razy Dołączył: 17 Cze 2013 Piwa: 500/29 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: 2025-03-28, 20:52
|
|
|
MILUŚ napisał/a: | Co to za jedynie słuszne myślenie ,że trzeba być emerytem by mieć kampera ; nie wstawać do pracy
A co z tymi co mieszkają w kamperach i z nich pracują ? |
No właśnie , a co z tymi co są SZCZĘŚLIWI bo mają pracę , którą uwielbiają i nie planują czegoś takiego jak emerytura ?
Ja jestem pracujący , ale stale i wciąż z wyboru a nie przymusu. Kampera mam i używam w takim stopniu w jakim chcę i rzeczona emerytura nic by w tej kwestii nie zmieniła.
Nie rozumiem jaki powód do szczęścia ludzie widzą w stanie w którym nic już nie muszą , nikt od Nich nic już nie oczekuje , wstają rano ......... i mają fajrant
To można chyba wpaść w stan jakiejś totalnej depresji
Zbliżająca się data osiągnięcia wieku emerytalnego jest czymś co mnie bardziej smuci niż cieszy. Dla mnie będzie ona zapewne (jak Bóg pozwoli) data bardziej symboliczną niż praktyczną , bo ja tych zusowskich ochłapów nie oczekuję z nadzieją i chciałbym o tym czy , co i kiedy będę jeszcze robił , decydować sam |
|
|
|
 |
peja76
stary wyga

Twój sprzęt: Roller team
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Sty 2023 Piwa: 49/51 Skąd: Oborniki Wlkp
|
Wysłany: 2025-03-28, 21:23
|
|
|
Ja jestem szczęśliwy bo jestem zdrowy, pracuję sam u siebie i mogę sobie zrobić długi wyjazd jak i weekendowy, które bardziej lubimy niż te długie. Co do emerytury to nie wiem czy do żyję, kiedyś człowiek planował, ale po rożnych doświadczeniach życiowych przestał, żyjemy tu i teraz, co będzie kiedyś, zobaczymy. Jak patrzę na rachunki to myślę że może przyjdzie taki czas że będzie trzeba żyć na starość w kamperze, bo kto utrzyma ruderę to będzie ten długi wyjazd już mnie nic nie zdziwi
|
|
|
|
 |
Darson
Kombatant

|
Wysłany: 2025-03-29, 00:57
|
|
|
Nie mogę ująć wszystkich opcji, tj. np. tych, którzy mieszkają w kamperze i są szczęśliwi, albo mieszkają, bo muszą .
Albo są na emeryturze, ale dorabiają :
A - na boku
B. - legalnie.
C - u szwagra, ale to się nie liczy, bo szwagier mi odrabia w polu traktorem
Czy to naprawdę takie trudne pytanie ?
Czy też odzywa się zwykle, typowo polskie asekuranctwo: "lepiej się nie wychylać i nie być pierwszym, ale też nie ostatnim
Rozumiem, że to dane wrażliwe, bo do wszystkich "emerytów" ,w razie wycieku tych danych, zgłoszą się zaraz sprzedawcy leków na prostatę, albo z protezą zębów, albo na hemoroidy.
Chcecie to bierzcie udział, nie chcecie, to nie bierzcie.
Czas - start again
Ja pracuję.
I jestem BARDZO zadowolony z mojej pracy.
Ale mam nadzieję, że po przejściu na emeryturę będę również zadowolony.
Tyle w moim temacie. |
Darson ®
 |
Ostatnio zmieniony przez Darson 2025-03-29, 09:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|