Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
ANKIETA

Nadal pracujesz czy jesteś na emeryturze
Jeszcze pracuję
62%
 62%  [ 22 ]
Jestem na emeryturze
37%
 37%  [ 13 ]
Głosowań: 35
Wszystkich Głosów: 35

Autor Wiadomość
Darson 
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS 252, MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Piwa: 196/101
Wysłany: 2025-03-28, 09:35   ANKIETA

Dzień dobry.

Mam nadzieję, że taka informacja nie jest tajna ani obciążająca w jakikolwiek sposób dla nikogo.
Jestem i może nie ja jeden - ciekawy, kto z użytkowników forum może sobie pozwolić na długie podróżowanie z racji tego, że jest już " wolnym Człowiekiem".
Jest szczęśliwym emerytem
Szczęśliwym, bo nie musi wstawać do pracy ,
Bo ma kampera i może podróżować.
Stąd moje pytanie:
Pracujesz czy jesteś na emeryturze ?
Mam nadzieję, że podejdziecie to tej ankiety z odpowiednią dozą DOBREGO humoru :bigok

Edytowane ale dalej nie wiem, czy dobrze

Darson ®
Ostatnio zmieniony przez Darson 2025-03-29, 00:44, w całości zmieniany 2 razy  
Postaw piwo autorowi tego posta

eMGie 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Peugeot J5 Autostar 425 2,5TD '91
Piwa: 10/2
Wysłany: 2025-03-28, 09:59   Re: ANKIETA

Darson napisał/a:
Dzień dobry.

JESZCZE PRACUJĘ:
1.Darson
2.eMGie

JESTEM NA EMERYTURZE :
1.

alinixhi 
trochę już popisał

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 2025-03-28, 10:39   

Ło panie co za zapytanie....Lepiej spytaj się dlaczego mieszkamy w kraju z dykty i tektury...Ja do emerytury o ile wogóle dożyje to jeszcze 9 lat płacenia złodziejskiego ZUSU do 65 roku życia........podobno jak będę odchodził na emeryturę po 47 latach pracy bo pracuje od 18-go roku życia to moje świadczenie wyniesie 25% ostatniej pensji.....Pieprzony kraj w którym tacy jak ja utrzymują stada urzędasów /nauczycieli - całą edukacje z jej wybujałym ego /chorą służbe zdrowia/ 45 letnich byków którzy dopiero co zdjęli mundury górnicze wojskowe policyjne strażackie...nie wspomne o przedsiębiorcach rolnych a płacącymi tyle KRUSU za cały rok co ja za jeden miesiąc zusu.... Emerytura --bardzo mglista przyszłość...trzeba będzie do lasu chodzić po chrust a szczytem dobrobytu będzie kanapka z serkiem topionym....Naród baranów okradanych przez ostatnie 30 lat przez takich cwaniaków jak TUSK KACZYŃSKI WAŁĘSA i całą resztę przydupasów...Podsumowując wątek... w obecnym czasie emeryci to najbardziej wygrana grupa społeczna w tym upadającym demograficznie i przemysłowo kraju.... PS. bany mi nie straszne

Rwaldi 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Ford RIMOR;Reanult RAPIDO 7410R;Hymer Eriba
Nazwa załogi: Strażacy
Piwa: 5/10
Wysłany: 2025-03-28, 11:18   

alinixhi-to prawdziwy polak (celowo z malej litery) nie mylić z patriotyzmem - bo narzekanie i besztanie każdego z błotem to podstawa.
Nikt taki się nie urodził co by wszystkim dogodził.
Takie ostre moje słowa wzięły się z takiego napisanego przez Ciebie zdania-" 45 letnich byków którzy dopiero co zdjęli mundury górnicze wojskowe policyjne strażackie" bo sam bylem strażakiem zawodowym i dlatego moje pytanie czy masz jakikolwiek rozeznanie tych zawodów czy Ty w ogóle wiesz z czym się to wiąże jaka odpowiedzialność i stres jest z tymi zawodami związany jakim prawem masz czelność wypowiadać się na ten temat i obrażać ludzi,którzy czuwają nad bezpieczeństwem Twoim i innych ludzi.
Zastanów się czasami co piszesz i jak się wypowiadasz bo nie chcę się za daleko posuwać w mojej wypowiedzi.Przeanalizuj swoje życie i jakie błędy popełniłeś sam w swoim życiu i wówczas będzie Ci lżej dotrwać do emerytury
Na zakończenie w nie których słowach masz racje ale tu nie chodzi o to bo pytanie jest proste i trzeba lub można odpowiedzieć na zadane pytanie a frustracje zostaw sobie na rozmowy przy kawie.

alinixhi 
trochę już popisał

Otrzymał 6 piw(a)
Wysłany: 2025-03-28, 11:59   

Nikogo nie miałem zamiaru obrażać ale jest w tym kraju lista niesprawiedliwości...wskazałem tylko kilka patologii które osobiście nie akceptuje.....mundurówka ok ale wiek emerytalny powinien wynosić minimum 55 lat -włos z głowy nikomu by nie spadł....piszesz o stresie w czasie służby a ja to co nie mam stresu pracując na wysokości w budowlance...kierowca zawodowy nie ma stresu jadąc tysiące kilometrów i myśląc o tym gdzie jest jego rodzina i czy przypadkiem nie zaśnie w trasie lub czy nie spowoduje wypadku,elektryk to nie jest w stresie jak pracuje pod napięciem...można tak wymieniać w nieskończoność -więc myślenie że tylko ja miałem ciężką prace i tylko mnie się należy wysoka i szybsza emeryturka jest co najmniej wątpliwe

Darson 
Kombatant

Wysłany: 2025-03-28, 12:55   

Cieszę się, że temat jest gorący :haha:

A Ty (specjalnie z dużej litery) kolego alinixhi, nie sraj tutaj, proszę. :bajer
Masz jakieś żale do rządu albo kraju, w którym mieszkasz to idź na demonstrację.
Tutaj, czyli na tym forum, w wielu miejscach jest napisane nie przenosimy swoich politycznych frustracji na innych, którzy albo mają to w
:dupa , albo po prostu nie chcą o tym dyskutować.

Miało być na.wesolo, więc - że zacytuję klasyka -"spieprzaj dziadu"

Darson ®
Ostatnio zmieniony przez Darson 2025-04-01, 13:27, w całości zmieniany 1 raz  

SlawekEwa 
Kombatant
Slawek Dehler

Twój sprzęt: Blaszka Ducato L4H2 3.0 JTD
Nazwa załogi: Fendziaszki
Piwa: 240/601
Wysłany: 2025-03-28, 13:00   

alinixhi napisał/a:
Ło panie co za zapytanie...

Ło co za odpowiedź :opps:

Mazur 
weteran
Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Piwa: 93/117
Wysłany: 2025-03-28, 13:01   

Darson mogłeś utworzyć ankietę , wtedy wystarczy zaznaczyć odpowiedź , nie trzeba nawet nic komentować ;) Chyba jeszcze możesz to zrobić edytując temat, a opcje ankiety są w dolnej części strony

Darson 
Kombatant

Wysłany: 2025-03-28, 15:29   

Nie wiem jak?
Sądziłem, że tak to się robi

Darson ®

Rwaldi 
trochę już popisał

Twój sprzęt: Ford RIMOR;Reanult RAPIDO 7410R;Hymer Eriba
Nazwa załogi: Strażacy
Piwa: 5/10
Wysłany: 2025-03-28, 17:21   

kolego alinixhi Ty w ogóle nie masz pojęcia o życiu a tym bardziej o stresie porównujesz kogoś kto pierwszy raz uprawia sex i ma stres żeby nie wpadł do kogoś kto o każdej porze dnia słyszy dzwonki i musi jechać do akcji i uratować ludzi i mienie nie wiedząc z czym może mieć do czynienia. Nie nie bronię strażaków bo tak jest w każdej pracy tylko te inne służby mundurowe jak jada do akcji to mogą się przygotować i wiedza z kim lub z czym mają do czynienia a tu nigdy nie wiesz co Cię czeka.
Może na tym skończmy ten temat bo każdy jest ważny na swoim stanowisku pracy a niesprawiedliwość była jest i będzie - a podatki które odprowadzaliśmy w czasie pracy aby mieć na emeryturę teraz też płacimy i co sprawiedliwe?

Mazur 
weteran
Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Piwa: 93/117
Wysłany: 2025-03-28, 18:47   

Darson napisał/a:
Nie wiem jak?
Sądziłem, że tak to się robi

Jak tworzysz nowy temat , to zawsze na dole jest opcja ankiety. Spróbuj edytować temat (bo jesteś twórcą ) i zrób ankietę. Wtedy ankieta wyświetla się u góry po otwarciu posta przez użytkowników, widać ile osób głosowało i jak głosowali, jednocześnie jest anonimowa.

przykłady:

Obraz1.jpg
Plik ściągnięto 365 raz(y) 34,28 KB

przyklad.jpg
Plik ściągnięto 365 raz(y) 29,93 KB

MILUŚ 
Kombatant
CT"Silesia"NIEPOPRAWNY KAMPERZYSTA

Twój sprzęt: Fiat Ducato Burstner T607 2,8JTD
Nazwa załogi: Milusie
Piwa: 194/150
Wysłany: 2025-03-28, 18:48   

Co to za jedynie słuszne myślenie ,że trzeba być emerytem by mieć kampera ; nie wstawać do pracy :shock:

A co z tymi co mieszkają w kamperach i z nich pracują ? :-P

Remember to explore . I don't know the way ,but I'll be there soon !!!!

joko 
Kombatant

Twój sprzęt: N & B Ismove i Mobilvetta ZEH4
Piwa: 500/29
Wysłany: 2025-03-28, 20:52   

MILUŚ napisał/a:
Co to za jedynie słuszne myślenie ,że trzeba być emerytem by mieć kampera ; nie wstawać do pracy :shock:

A co z tymi co mieszkają w kamperach i z nich pracują ? :-P

No właśnie , a co z tymi co są SZCZĘŚLIWI bo mają pracę , którą uwielbiają i nie planują czegoś takiego jak emerytura ? :bajer

Ja jestem pracujący , ale stale i wciąż z wyboru a nie przymusu. Kampera mam i używam w takim stopniu w jakim chcę i rzeczona emerytura nic by w tej kwestii nie zmieniła.

Nie rozumiem jaki powód do szczęścia ludzie widzą w stanie w którym nic już nie muszą , nikt od Nich nic już nie oczekuje , wstają rano ......... i mają fajrant :haha: :szeroki_usmiech

To można chyba wpaść w stan jakiejś totalnej depresji :bajer

Zbliżająca się data osiągnięcia wieku emerytalnego jest czymś co mnie bardziej smuci niż cieszy. Dla mnie będzie ona zapewne (jak Bóg pozwoli) data bardziej symboliczną niż praktyczną , bo ja tych zusowskich ochłapów nie oczekuję z nadzieją i chciałbym o tym czy , co i kiedy będę jeszcze robił , decydować sam :spoko

peja76 
stary wyga

Twój sprzęt: Roller team
Piwa: 49/51
Wysłany: 2025-03-28, 21:23   

Ja jestem szczęśliwy bo jestem zdrowy, pracuję sam u siebie i mogę sobie zrobić długi wyjazd jak i weekendowy, które bardziej lubimy niż te długie. Co do emerytury to nie wiem czy do żyję, kiedyś człowiek planował, ale po rożnych doświadczeniach życiowych przestał, żyjemy tu i teraz, co będzie kiedyś, zobaczymy. Jak patrzę na rachunki to myślę że może przyjdzie taki czas że będzie trzeba żyć na starość w kamperze, bo kto utrzyma ruderę :bajer to będzie ten długi wyjazd ;) już mnie nic nie zdziwi :-P

:spoko

Darson 
Kombatant

Wysłany: 2025-03-29, 00:57   

Nie mogę ująć wszystkich opcji, tj. np. tych, którzy mieszkają w kamperze i są szczęśliwi, albo mieszkają, bo muszą .
Albo są na emeryturze, ale dorabiają :
A - na boku
B. - legalnie.
C - u szwagra, ale to się nie liczy, bo szwagier mi odrabia w polu traktorem

Czy to naprawdę takie trudne pytanie ?
Czy też odzywa się zwykle, typowo polskie asekuranctwo: "lepiej się nie wychylać i nie być pierwszym, ale też nie ostatnim :bigok

Rozumiem, że to dane wrażliwe, bo do wszystkich "emerytów" ,w razie wycieku tych danych, zgłoszą się zaraz sprzedawcy leków na prostatę, albo z protezą zębów, albo na hemoroidy. :haha:
Chcecie to bierzcie udział, nie chcecie, to nie bierzcie.
Czas - start again
:bigok

Ja pracuję.
I jestem BARDZO zadowolony z mojej pracy.
Ale mam nadzieję, że po przejściu na emeryturę będę również zadowolony.
Tyle w moim temacie.

Darson ®
Ostatnio zmieniony przez Darson 2025-03-29, 09:19, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu