Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy kemping nad Jeziorem Tarnobrzeskim
Autor Wiadomość
Polanol 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Adria 571 DH
Piwa: 3/5
Wysłany: 2025-04-03, 20:12   Nowy kemping nad Jeziorem Tarnobrzeskim

Witajcie. Wynalazłem dzisiaj buszując po Instagramie, zadzwoniłem, wypytałem i tak: otwarcie w majówkę, są toalety, prysznice, wiata ze zmywakami i kuchnią, plac zabaw dla dzieci, prąd i co najważniejsze: można będzie zrobić pełny serwis kampera. Do tej pory stawałem w Marinie i tam nie było gdzie szarej wody spuścić, było nierówno, czasem błotniście itd. Na tym nowym w 2025 nie będzie wytyczonych parceli, ale docelowo maja się pojawić, w sumie bez ścisku 40 kamperów mają pomieścić. Plusem dla rodzin z dziećmi jest to, że zaraz przy wyjściu są dmuchańce w wodzie i nie trzeba daleko iść.

Ceny normalne, polskie czyli 50 zł za kampera, 25 zł za osobę i 30 zł za prąd. Ich Insta: kempingowa_przystan. Jezioro Tarnobrzeskie uwielbiam za krystaliczną wodę i z czystym sercem polecam. Ja przetestuję jak się upalnie zrobi i dam znać.

IMG_6390.png
Cennik
Plik ściągnięto 45 raz(y) 1,81 MB

Postaw piwo autorowi tego posta

Darson 
Kombatant

Twój sprzęt: MCLOUIS MC4-32
Nazwa załogi: Załoga G.
Piwa: 213/138
Wysłany: 2025-04-04, 02:20   

Policzmy...
Osobówka 15 zł +2x osoby 50 zł + namiot 3-4 osobowy, bo nikt się nie gniecie w małym 30 zł = 95 zł

Kamper 50 zł + 2x osoby 50 zł + :shock: markiza 15 zł + prąd 30 zł = 145 zł
Szału nie ma :bajer
Widzę jedno wyjście, by wyjść na swoje, przespać się wygodnie, oszwabić właściciela, nie łamiąc zasad i zapłacić 15 zl... :chytry

Przyjechać rowerem, rozbić pawilon ogrodowy i wystawić panel fotowoltaiczny :bigok
:haha:

Darson ®

mischka 
Kombatant

Twój sprzęt: Knaus
Piwa: 144/173
Wysłany: 2025-04-04, 06:48   

Darson napisał/a:
nie łamiąc zasad i zapłacić 15 zl... :chytry

Przyjechać rowerem, rozbić pawilon ogrodowy i wystawić panel fotowoltaiczny :bigok

Rozumiem że rozbijasz pawilon, wystawiasz panel i zmykasz do domu :bajer

Ciekawe czy markiza liczy się jako pawilon?
Dla mnie ceny jak na sierpień znośne (no chyba że będzie drugi cennik na sezon letni), prądu ze słupka nie potrzebuję.

orkaaa 
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Piwa: 64/2
Wysłany: 2025-04-04, 07:14   

Super że powstaje nowe miejsce gdzie będzie można pojechać. To jakaś alternatywa w tej części Polski gdzie nie ma jezior i zostają płytkie muliste zalewy albo wyrobiska po kopalniach.
Tzw jezioro tarnobrzeskie - szału nie ma. Wzdłuż brzegu dwupasmówka więc spokoju nie będzie. Atutem czysta woda bo to wyrobisko po kopalni więc jest też głęboko.
O cenach można dyskutować godzinami. Dla jednego 100 zł za noc jest akceptowalne dla innych nie.

Darson 
Kombatant

Wysłany: 2025-04-04, 07:48   

Czy spotkaliście się wcześniej żeby była dodatkowa opłata za rozłożenie markizy ?
mischka,
Cytat:
Ciekawe czy markiza liczy się jako pawilon?

Przecież jest napisane wyraźnie !
To mnie rozśmieszyło w tym cenniku. 😁

Darson ®

mischka 
Kombatant

Wysłany: 2025-04-04, 08:16   

Darson napisał/a:
Czy spotkaliście się wcześniej żeby była dodatkowa opłata za rozłożenie markizy ?

Tak spotkałem się z dodatkową opłatą za rozłożenie markizy.
Darson napisał/a:

Gdzie jest napisane wyraźnie?
Przedsionek campingowy lub pawilon to niekoniecznie markiza. Jeżdżący przyczepami korzystają z tych dobrodziejstw bardzo często, ale kamper to trochę inna bajka.
Jak zaczniesz praktykować to naoglądasz się rożnych anomalii cennikowych, uwierz mi fantazja "prezesów" nie zna granic.

Mazur 
weteran
Robert

Twój sprzęt: CI Mizar Garage , Ducato 2.8JTD
Piwa: 93/119
Wysłany: 2025-04-04, 10:13   

Nawet najmniejsza opłata za rozłożenie markizy do kampera czy przedsionka przyczepy razi w oczy. To znaczy że co ? Że miejsce przed kamperem/przyczepą jest płatne i masz siedzieć w środku ? A może nie ma problemu z całym grajdołem typu stolik, krzesła itp, ale już markiza nad nimi płatna ? Ja tego nie pojmuję. Już lepiej wygląda po prostu wyższa opłata ogółem za w/w pojazdy .

No to "przycebuluję" :szeroki_usmiech : Na parkingu też nie można rozłożyć markizy więc po co przepłacać :mrgreen: Idąc tym tokiem sprawdziłem na stronach Urzedu Tarnobrzeg cenniki. Opłata za parkingi jest ogólnie darmowa, pobierana za wjazd jedynie w okresie letnim w godzinach 8-18. Czyli stojąc jak kampery ze zdjęcia na miejscu parkingowym dostępnym na calej długości asfaltu, z leżaczkiem na plaży i bez markizy :haha: płacisz 20zł za dobę ;) Oczywiście jak jesteś samowystarczalny.

Obraz1.jpg
Plik ściągnięto 15 raz(y) 227,48 KB

tablice-jezioro-do-druku1-01.jpg
Plik ściągnięto 15 raz(y) 162,98 KB

Wyświetl szczegóły
maro88pl 
zaawansowany

Twój sprzęt: Pilote Galaxy 86MX oraz Eddis Force 460/4
Piwa: 19/46
Wysłany: 2025-04-04, 10:57   

orkaaa napisał/a:
Wzdłuż brzegu dwupasmówka więc spokoju nie będzie. Atutem czysta woda bo to wyrobisko po kopalni więc jest też głęboko.

Byłem nad tym jeziorem w zeszłym roku jadąc w Bieszczady - poza sezonem, stałem na ogólnodostępnym parkingu
https://www.camperteam.pl...pic.php?t=40745
Nie ma wcale problemu z hałasem z trasy. Przynajmniej dla mnie był on niezauważalny

Darson napisał/a:

Tak, spotkałem się. Taką opłatę w cenniku ma chociażby popularny Park 45 z Sopotu
https://www.park45.pl/cennik.php

Ja to rozumiem tak, że w przypadku kempingów bez wyznaczonych parcel płacisz typowo za zajmowaną przez swój sprzęt (rozłożony na stałe - auto, przyczepka, przedsionek, markiza) przestrzeń. Dlatego też w cenniku np. wspomnianego Camp 45 jest rozróżnienie również na wielkości kamperów.
Ostatnio zmieniony przez maro88pl 2025-04-04, 11:23, w całości zmieniany 1 raz  

Polanol 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2025-04-04, 11:20   

orkaaa napisał/a:
O cenach można dyskutować godzinami. Dla jednego 100 zł za noc jest akceptowalne dla innych nie.

No, można, można. Ja porównuję do Hiszpanii najczęściej, gdzie za 12-15 euro mam miejsce dla kampera i dwóch osób z prądem i wodą na parceli. I nie rozumiem dlaczego za to samo w Polsce często musze płacić do 35 euro, a najczęściej standard zdecydowanie w pl niższy. Dlaczego tam się da a u nas nie. Podobnie dlaczego w Madrycie, stolicy kraju, za 11-14 euro zjem obiad 2 daniowy z dużą butelką wina, butelką gaseosy do mieszania z winem, deserem i kawą, a w Polsce tyle trzeba zapłacić za butelkę wina w restauracji. No, ale to zdecydowanie odbiegam od tematu. Polska się robi drogim krajem.

Wyświetl szczegóły
orkaaa 
weteran

Twój sprzęt: Chausson 627 GA
Piwa: 64/2
Wysłany: 2025-04-04, 11:42   

Byłem nad tarnobrzeskim zimą i stałem po drugiej stronie - od skarpy na miejscu slotu koła wędkarskiego. Nie wyobrażam sobie odpoczynku w sezonie przy ruchliwej drodze gdzie miejscowi także w …. Golfach … przy dźwiękach skocznej muzyki … jadą na odpoczynek, muza na maxa towarzyszy im także na plaży …. Tak wyglądają w mojej części Polski wszystkie zalewy w sezonie.
Co do cen- u nas kampery to źródło kasy i nic tego nie zmieni. Ja zawsze jestem samowystarczalny ale czasami stoję na kempingach. We Francji na lazurowym wybrzeżu płaciłem 26 E. Kamper plac 10-15 E. U nas zwykle pole kempingowe - nie kemping - 80 zł . Na Mazurach nawet chcą 150 zł . Jaka riwiera takie ceny 😊

Darson 
Kombatant

Wysłany: 2025-04-04, 17:05   

mischka napisał/a:
Darson napisał/a:

Tak spotkałem się z dodatkową opłatą za rozłożenie markizy.
Darson napisał/a:

Gdzie jest napisane wyraźnie?
Przedsionek campingowy lub pawilon to niekoniecznie markiza. Jeżdżący przyczepami korzystają z tych dobrodziejstw bardzo często, ale kamper to trochę inna bajka.
Jak zaczniesz praktykować to naoglądasz się rożnych anomalii cennikowych, uwierz mi fantazja "prezesów" nie zna granic.

Wierzę.
I wątpię, żeby ktoś umieszczał w cenniku "przedsionek kampingowy" nie mając na myśli markizy.
Kto, oprócz markizy wozi jeszcze coś innego ?
Czy to znaczy, że jeśli nie wykupię markizy, to ktoś zaparkuje metr od drzwi wyjściowych i będziemy się obijać o siebie ?
Przecież kamper zajmuje więcej miejsca niż osobówka, i dlatego cena jest wyższa.
Po co ściema z markizą ?
Niech od razu doliczy 15 zł a nie komplikuje.
Nie ma to większego znaczenia.
Przyjeżdżąjąc kamperem mam prawo rozłożyć markizę i to powinno być uwzględnione w cenniku razem, a nie wyliczanki każdego detalu.
Jeden ma markizę 2 m szeroką, a inny 5m . I co wtedy ?
A gdzie dopłata za każde dodatkowe pół metra długości kampera w takim razie ?

Darson ®

Wyświetl szczegóły
Polanol 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2025-04-14, 23:54   

Darson napisał/a:
I wątpię, żeby ktoś umieszczał w cenniku "przedsionek kampingowy" nie mając na myśli markizy.

No i tu się mylisz ;) Napisałem do nich i nie kasują za markizę tylko za przedsionek przyczepy i duże pawilony nazwijmy je ogrodowe.

dudusie34 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Fiat Ducato
Nazwa załogi: nudziarze
Otrzymał 5 piw(a)
Wysłany: 2025-04-15, 18:58   

witam.na mazurach wzeszłym roku liczono za markizę. krzesła na szczęście nie. omijajmy takie miejsca.moja markiza nie dotyka ziemi. mocowana do boku kampera .pozdrawiam. co wy na to?.oczywiście ominąłem ten kemping.

mischka 
Kombatant

Wysłany: 2025-04-15, 19:13   

dudusie34 napisał/a:
oczywiście ominąłem ten kemping.
też bym omijał :spoko

Polanol 
początkujący forumowicz