Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 373/164 Skąd: Francja
Wysłany: 2025-09-29, 09:44 Jadę na wschód i południe Europy
Przygotowałem taki plan:
POTA trip - plan
W ramach mojego mowego hobby celem tego wyjazdu jest aktywacja parków POTA we wszystkich krajach po drodze.
POTA to jest skrót nazwy "Parks on the Air", co oznacza parki na antenie. Jest to rodzaj działalności radioamatorów, polegającej na robieniu łączności na łonie natury, w parkach. Parkiem może być park narodowy, krajobrazowy, rezerwat, obszar Natura 200, itp. Każdy taki park na swój identyfikator (kod kraju+numer). Więcej na ten temat można dowiedzieć się po polsku tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=NnY8GUK_doE
Twój sprzęt: VW T6 204KM DSG7 4MOTION Stylevan Equinox II
Nazwa załogi: Stylevanek Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lip 2015 Piwa: 373/164 Skąd: Francja
Wysłany: 2025-09-30, 09:24
Pierwsza noc jeszcze we Francji. Dzisiaj wjeżdżam do Belgii. Noc będzie chyba w Luksemburgu. Jedyny konkretny termin, który mam, to chciałbym być w Ustrzykach Górnych 9 października. Tam będzie impreza muzyczna - Czart Granie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum