|
Zorganizowanie wyjazdu CRO camperem |
| Autor |
Wiadomość |
cook74
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2009-05-15, 16:51 Zorganizowanie wyjazdu CRO camperem
|
|
|
Witam Camperowiczów,
W lipcu mam zamiar wybrać sie camperem do chorwacji. Na wstepie powiem, ze jestem w tym temacie prawie zupelnym laikiem. 2 lata temu bylem ze znajomymi w Nowej Zelandi objazdowo Camperem i od tamtego czasu marzy mi sie taka forma spedzania wakacji.
W tym roku z grupa 5 osob zdecydowalismy sie na wyjazd.
Mam kilka pytan w zwiazku z tym:
1. Czy moze ktos polecic jakas firme wypozyczajaca kampery ( jestem z Wrocławia)
2. Czy lepiej wypozyczyc kampera w polsce czy tez moze lepiej np. w czechach lub austri ?
3. Jakie sa ew. koszty na 1 osobe ( wyjazd na 2 tyg. )
4. Jakie sa koszty wynajecia w polsce ( czy oplaty za wynajecie campera za dzien to sa jedyne oplaty czy dochodza do tego jeszcze oplaty za np. km.?)
I ogolnie jesli mozna liczyc na wszelkie informacje dotyczace zorganizowania takiego wyjazdu bede bardzo wdzieczny .
Dziekuje i pozdrawiam.
ToMeK. |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 178/107 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2009-05-15, 18:08
|
|
|
Witam
zadałeś pare pytań na które napradę trudno odpowiedzieć
rozpietość cen wynajmu kampera jest naprawdę duża zależy czy od firmy czy od osoby prywatnej i od rocznika kampera w zależności czego oczekujesz
odnośnie kosztów to kalkulacja srednie spalanie ok 10l/100 km i proste po obliczeniu trasy , potem dalsze kalkulacje w zalożności od kieszeni
na początek proponuję TO
potem to już z górki
Ciekawy jestem jak spędziłeś objazdówkę po Nowej Zelandi
pozdrawiam i życzę wspaniałej podróży |
|
|
|
 |
rosiu_ro
początkujący forumowicz
Nazwa załogi: Pospolite Ruszenie
|
Wysłany: 2009-06-02, 20:04
|
|
|
Witaj
Ja wynająłem kampera z tej firmy www.finserv.pl
ale to firma z Torunia. Ceny chyba normalne (520 netto za dobę za corala 6-cio osobowego) ale kampery mają jedną zaletę - to są nowiusieńkie wozy. Byłem obejrzeć tego którego wynajmuję - 200km przebiegu , folia na siedzeniach itp. W sierpniu śmigam do CRO |
|
|
|
 |
Bim
Kombatant Jacek

Twój sprzęt: Peugeot Adriatik 2,5D 1991 rok
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Lip 2007 Piwa: 178/107 Skąd: Sandomierz
|
Wysłany: 2009-06-02, 20:18
|
|
|
| rosiu_ro napisał/a: | | Ceny chyba normalne (520 netto za dobę za corala 6-cio osobowego) | Jak najbardziej normalne zależy od klienta
| rosiu_ro napisał/a: | | Byłem obejrzeć tego którego wynajmuję - 200km przebiegu , folia na siedzeniach |
Ponegocjuju w tej cenie wynajmu ozonowanie pozbędziesz się zapachu foli
Czekamy na relację z udanego urlopu |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 89/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 2009-06-02, 20:24
|
|
|
| Cena jak dla mnie wysoka za Adrię. I zastanawia mnie jakim cudem ma w tym aucie podróżować 6 osób zgodnie z przepisami jeżeli tylko 4 miejsca (2 w kabinie i 2 w zabudowie są z pasami). Jeżeli ten samochód jest zarejestrowany na 6 osób to jest przekręt. |
|
|
|
 |
rosiu_ro
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2009-06-02, 20:25
|
|
|
| Bim napisał/a: | Ponegocjuju w tej cenie wynajmu ozonowanie pozbędziesz się zapachu foli
Czekamy na relację z udanego urlopu |
Do sierpnia ktoś już go rozdziewiczy i zapach foli umknie
Mam nadzieję że nie pojawi się żaden inny |
|
|
|
 |
Pawcio
Kombatant

Twój sprzęt: Pojazd obozowy Wacek McLouis I
Nazwa załogi: PabemanaTeam
Pomógł: 12 razy Dołączył: 29 Wrz 2008 Piwa: 141/470 Skąd: z Nienacka
|
Wysłany: 2009-06-02, 20:32
|
|
|
kaimar, ma rację. To auto nie powinno być na 6 osób. W poprzednich latach można byo jeszcze doliczyć jedną osobę na boczną kanapkę i łącznie było pięć miejsc.. Teraz już na bocznej kanapce nie wolno podróżować. |
|
|
|
 |
rosiu_ro
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2009-06-02, 20:55
|
|
|
| Pawcio napisał/a: | kaimar, ma rację. To auto nie powinno być na 6 osób. W poprzednich latach można byo jeszcze doliczyć jedną osobę na boczną kanapkę i łącznie było pięć miejsc.. Teraz już na bocznej kanapce nie wolno podróżować. |
tego nie badałem. Na stronie jest wpis o 6-ciu miejscach do jazdy. Wiem że auto jeszcze będzie modyfikowane ... muszę to zbadać jutro bo to może wiele zmienić Podczas podróży wszyscy muszą być na miejscach z pasami? nie można sobie pospać ? |
|
|
|
 |
Miłosz
trochę już popisał

Twój sprzęt: Fiat Ducato Dethleffs
Dołączył: 04 Wrz 2008 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Rzuchowa k.Tarnowa
|
Wysłany: 2009-06-03, 07:50
|
|
|
| pospać legalnie w czasie jazdy można chyba tylko w karetce pogotowia he he he ! |
|
|
|
 |
| Wyświetl szczegóły |
 |
rosiu_ro
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2009-06-03, 07:56
|
|
|
oj to moje dziewczyny będą łąmały prawo przez pierwsze dwie nocki - będziemy przemieszczać się dość intensywnie i jak je znam to pójdą spać |
|
|
|
 |
rosiu_ro
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2009-06-03, 08:00
|
|
|
| Pawcio napisał/a: | kaimar, ma rację. To auto nie powinno być na 6 osób. W poprzednich latach można byo jeszcze doliczyć jedną osobę na boczną kanapkę i łącznie było pięć miejsc.. Teraz już na bocznej kanapce nie wolno podróżować. |
zbadałem sprawę - auto poddano modyfikacji, ma założone pasy na bocznej kanapie i jest zarejestrowane na 6 osób.
przy okazji obejrzałem go raz jeszcze, piękna maszyna |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 89/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 2009-06-03, 09:48
|
|
|
| rosiu_ro napisał/a: | | zbadałem sprawę - auto poddano modyfikacji, ma założone pasy na bocznej kanapie i jest zarejestrowane na 6 osób. |
Jeżeli samochód był pierwszy raz zarejestrowany po 20 października 2007 to jest to przekręt. |
_________________ www.camperymtm.pl
www.kamperownia.pl |
|
|
|
 |
rosiu_ro
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2009-06-03, 09:59
|
|
|
| kaimar napisał/a: | | Jeżeli samochód był pierwszy raz zarejestrowany po 20 października 2007 to jest to przekręt. |
hmmm... chyba nie będę wnikał, ważne że kwity umożliwiają mi jazdę z całą paczką.
Rozumiem że w wypadku kontroli wpis w dowodzie załatwia sprawę. |
|
|
|
 |
f68
weteran

Twój sprzęt: Dethleffs Globethrotter A520
Nazwa załogi: f68
|
Wysłany: 2009-06-03, 12:36
|
|
|
| Miłosz napisał/a: | | pospać legalnie w czasie jazdy można chyba tylko w karetce pogotowia he he he ! |
masz u mnie piwo miłosz |
|
|
|
 |
darek
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: VW T3 Dehler
|
Wysłany: 2009-06-03, 16:11
|
|
|
Rany gdzie my żyjemy, nie mozna jechac bokiem, nie mozna na stojąco , nie wolno roazmawiac przez komórke , nie wolno palic ani jeść w czasie jazdy nie wolno jeździc na opale , nie wolno postawic chałupy na swojej ziemi nie pytając sie nikogo.
Matrix cycuś, chyba czas na emigrację |
|
|
|
 |
|
|