Przesunięty przez: janusz 2011-02-11, 14:27 |
Targi expoCaravaning 2010 Katowice/Chorzów - ZMIANA TERMNIU |
| Autor |
Wiadomość |
kaimar
weteran kaimar

Twój sprzęt: MOBILVETTA LAIKA CARADO RT GiottiLine
Nazwa załogi: MTM Campery
Pomógł: 17 razy Dołączył: 03 Lut 2007 Piwa: 89/3 Skąd: Czechowice-Dziedzice
|
Wysłany: 2010-04-15, 11:28 Targi expoCaravaning 2010 Katowice/Chorzów - ZMIANA TERMNIU
|
|
|
| Nie wiem ile osób wybierała się w tym roku na targi na Śląsk, ale uwaga bo są w innym miejscu niż w zeszłym roku. W tym roku mają się odbyć na terenie Międzynarodowych Targów Katowickich w dużej hali nr 3. Jest to druga strona parku WPWiK czyli nie tak daleko od Kapelusza. Ponadto organizator właśnie zmienił termin rozpoczęcia targów z 24 kwietna na 8 maja - podobno ze względu na żałobę narodową. Ale wydaje mi się że to tylko pretekst , żałoba kończy się tydzień wcześniej. Podejrzewam że problemem raczej jest zapełnienie wystawcami dość dużej hali przy bardzo wysokich cenach za metr powierzchni wystawowej. Mocno zastanawiam się nad udziałem. |
|
|
|
 |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-04-15, 13:07
|
|
|
Z powodu żałoby narodowej i przesunięcia w terminach imprez targowych, informuje się, iż został zmieniony termin targów caravaningowych "expoCaravaning 2010". Planowane w Katowicach w dniach 24-25.04.2010 roku targi caravaningowe "ExpoCaravaning 2010" zostają przesunięte na termin 8-9.05.2010 rok. Miejsce nie ulega zmianie.
Ogólnopolski zlot caravaningowy, który miał zostać zorganizowany w dniach 23-25.04.2010 roku w Katowicach zostaje również przesunięty.
Nowy termin zlotu to 7-9.05.2010 rok.
Za trudności organizator przeprasza. |
|
 |
kaimar
weteran kaimar

|
Wysłany: 2010-05-05, 09:04
|
|
|
Będę się wystawiał w hali. Zapraszam.
Ktoś się jeszcze wybiera do Katowic? |
|
|
|
 |
DARO
zaawansowany

Twój sprzęt: Elnagh,
Nazwa załogi: Daro
|
Wysłany: 2010-05-05, 09:07
|
|
|
Świetnie Napewno odwiedzę |
_________________ Daro |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2010-05-05, 09:37
|
|
|
| kaimar napisał/a: | Będę się wystawiał w hali. Zapraszam.
Ktoś się jeszcze wybiera do Katowic? | Co roku jestem bo jak bym nie mógł byc kiedy mieszkam dokładnie 8/5 km od miejsca Targów. |
|
 |
Rockers
Kombatant

Twój sprzęt: VW LT 28
Nazwa załogi: Rockersiki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sie 2008 Piwa: 23/14 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 2010-05-05, 14:47
|
|
|
myślę że też odiwedzę targi, choć nie wiem dokładnie kiedy |
|
 |
ptasznik
doświadczony pisarz
Twój sprzęt: pickup
|
Wysłany: 2010-05-10, 15:11
|
|
|
| Macie jakieś fotki z targów? Wrażenia? |
|
|
|
 |
adam180
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Giottiline
|
Wysłany: 2010-05-10, 15:38
|
|
|
Byłem, widziałem, cudów nie spotkałem.Dosyć mało wystawców jak i odwiedzających. Nie wiem co robiła u nas firma Phoenix- może myślała ,że jakiś warszawiak wpadnie z 180.000 euro i kupi jeden z ich autobusów? Oczywiście spotkałem też kolegę z forum- Kaimara (pozdrawiam )
Pozatym parę kamperów z wypożyczalni(duni,wadowscy,bońkowscy).Połowa hali targowej pozostała pusta... |
|
|
|
 |
ptasznik
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2010-05-10, 15:57
|
|
|
| adam180 napisał/a: | | Dosyć mało wystawców jak i odwiedzających. |
adam180, ja miałem podobne wrażenia po targach w Krakowie w 2009r. W moim odczuciu 90% odwiedzających to CamperTeam. Mało wystawców, skromna oferta a szkoda bo to rozwojowa branża i nie tak "ciasna" jak inne |
|
|
|
 |
mareczek
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Co nie ma więcej jak 6-m
|
Wysłany: 2010-05-10, 19:40
|
|
|
Witam
Byłem na Targach w Katowicach były to moje 4 targi moja ocena w skali od 1 do 10 to dałbym 2. szumne zapowiedzi a tu klapa.
Brak wystawców,informacji,drogo(parking 5 zł wejście 10 zł) coś szwankuje inf miedzy organizatorem i wystawcą a przedstawicielami firm Camperowych czyżby rynek Polski jeszcze nie był dla nich atrakcyjny.Czy dopiero się obudzą jak sąsiednie państwa zabiorą potencjalnych klientów.
Załanczam kilka zdjęć z targów bo i tak nie było co fotografować. mineło
http://picasaweb.google.p...atowiceMaj2010#
|
|
|
|
 |
WINNICZKI
Kombatant
Twój sprzęt: przyczepka n-126d
Nazwa załogi: Ania i Tomasz
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Paź 2007 Piwa: 76/86 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 2010-05-10, 21:38
|
|
|
Jest takie przysłowie : jak nie wiadomo,o co chodzi to znaczy,że chodzi o pie....e najlepszym dowodem jest frekwencja na tych targach..Jak organizatorzy nie pójdą po rozum do głowy i nie przestaną ŁUPIĆ wystawców i oglądaczy tak długo żadne targi nie będą istnieć w Polsce.Podobny los czeka targi w Krakowie. Ciekawe jak długo zwiedzającymi będą zlotowicze z CT(na marginesie też musieli zapłacić 30 zł haraczu za "prąd") Branża kempingowa w Polsce pięknie się rozwija,powstają nowe sklepy i przedstawicielstwa,tylko organizatorzy targów zapomnieli,że nie tylko oni potrafią liczyć pieniądze. |
_________________ Sympatyk. Nie musisz mieć w życiu wszystkiego. Wystarczy , że masz osobę , która jest dla Ciebie wszystkim.
 |
|
|
|
 |
mareczek
początkujący forumowicz
Twój sprzęt: Co nie ma więcej jak 6-m
|
Wysłany: 2010-05-11, 09:05
|
|
|
Witam
Mam Adam do ciebie pytanie czy jedyną grupa która ma być na targach to brać CT,czy targi są dla wszystkich?nie dzielmy mineło
To nie moje marudzenie tylko subiektywne odczucie i go nie zmienię targi były do kitu.
A jeśli chodzi o kobietki to jak będę chciał pooglądać to znam inne miejsca a nie targi.Tam przychodzę oglądnąć to co mnie ciekawi a tematem tych targów były campery i przyczepy.
Co się dotyczy firmy Wadowscy to zgadzam się z tobą w 100% nie odpowiedni ludzie w nie odpowiednim czasie.Ja chciałem zasięgnąć inf ale niestety dwaj panowie mieli zajęte buzie frytkami i wcale się oglądającymi nie zajmowali.A tak samo jak i ciebie ten camer mnie zainteresował mimo że stał na samym końcu wystawy. |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

|
Wysłany: 2010-05-11, 09:19
|
|
|
Adi, dlaczego mnie nie odwiedziłeś?
Byłeś u sąsiadów z lewej i z prawej. A ja jako jedyny miałem fabrycznie nowego kampera, przywiezionego na lawecie. A kamper znalazł swojego właściciela - jeszcze na targach nowy właściciel w kabinie powiesił breloczek z podobizną Św. Krzysztofa.
Targi były, owszem, mizerne, zabrakło nawet lokalnych dealerów. Ze Śląska byłem tylko ja (MTM) i Adria caravan. Co ciekawe dealer Adrii nie pokazał ani pół samochodu.
Miałem wystawione dwa samochody - jednego Millera i jedno z aut do wynajmu. Na targach miałem mieć pokazowy egzemplarz Mobilvetty K-yacht. Niestety samochód miałem zamówiony na pierwotny termin targów - w zmienionym terminie był już zarezerwowany na targi we Włoszech.
A wystawców zabrakło z powodów finansowych i organizacyjnych- fatalny kontakt z organizatorem. Targi to koszt do kilkunastu tysięcy złotych. Jeśli dealer Dethleffsa sprzedał w tym roku w sumie trzy samochody a delaer Rimora i Itineo w zeszłym 4 samochody, to skąd na to brać? Póki kryzys się nie skończy to targi tak będą wyglądały. Chyba że targi dealera będą kosztowały 2000 złotych. |
|
|
|
 |
kaimar
weteran kaimar

|
Wysłany: 2010-05-11, 09:58
|
|
|
| MTM Campery, stałem pomiędzy Niewiadowem a Phenixami |
|
|
|
 |
ptasznik
doświadczony pisarz
|
Wysłany: 2010-05-11, 14:38
|
|
|
Adi ,James Cook jest extra. Mnie najbardziej podoba się w wersji compact (bez górnego łóżka). Wygląda wtedy jak zwykły, oszklony furgon. Ale dla mnie to raczej zaleta niż wada. Cena bodajże 73.000 EURO trochę wysoka, ale cóż. Mercedes to zawsze mercedes, bez dwóch zdań a i rdzewieje pewnie jak każdy
Co do katamarana to poczekajmy na chinską podróbkę
| kaimar napisał/a: | | wystawców zabrakło z powodów finansowych i organizacyjnych- fatalny kontakt z organizatorem. Targi to koszt do kilkunastu tysięcy złotych. Jeśli dealer Dethleffsa sprzedał w tym roku w sumie trzy samochody a delaer Rimora i Itineo w zeszłym 4 samochody, to skąd na to brać? Póki kryzys się nie skończy to targi tak będą wyglądały. Chyba że targi dealera będą kosztowały 2000 złotych. |
To smutne co piszesz. Ale Kaimar jaki kryzys? Taki kryzys jak świnsko-ptasia grypa
Mareczek, dzięki za fotki |
|
|
|
 |
|
|