|
|
Awaryjne tankowanie butli z gazem 11kg (10kg) |
Autor |
Wiadomość |
yamah
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus
Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 266/109 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2019-12-28, 16:28
|
|
|
koder napisał/a: | zbyszekwoj napisał/a: | Amatorzy zakładają zbiorniki do kamperów ,a potem jak im się kamper zapalił próbują go sprzedać |
Większość pożarów kamperów o jakich słyszałem było ze względu na spięcie w instalacji 12V. W sumie to nie przypominam sobie żadnego przypadku, gdy pożar zaczął się od gazu. |
Tu bym się nie zgodził..gaz też potrafi swoje,a poniżej efekt mojego awaryjnego odpalania Trumy normalnie wyrwało plastik
 |
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
 |
|
|
|
 |
andi at
Kombatant
Twój sprzęt: szukam H1L2
Pomógł: 15 razy Dołączył: 20 Lis 2008 Piwa: 80/38 Skąd: wieden
|
Wysłany: 2019-12-28, 20:49
|
|
|
Haha a przed odpaleniem zdjołeś zasłone komina .Ja taką butle już mam z 10 lat (kompozyt BP ) i tankuje na oko bo widzę ile jest gazu .A teraz do Swietego spokoju kupie tą od Gas z pływakiem .Tylko za tą co mam to zapłaciłem kaucji z 30 euro a za tą mam dać jakoś 1000 zł .Za co ? troche drutu i jakiś odcinak gazu |
|
|
|
|
 |
yamah
weteran

Twój sprzęt: CARTHAGO CHIC-S plus
Pomógł: 6 razy Dołączył: 10 Sty 2019 Piwa: 266/109 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 2019-12-28, 20:59
|
|
|
To było dużo wcześniej przed zamontowaniem butli (i nie ma to związku)..Awaria Trumy.. nie podtrzymywała płomienia i w pewnym momencie uzbierała gazu i buch |
_________________ Ten kto żyje widzi dużo..ten kto podróżuje widzi więcej
-------------------------------------------------------------------------------
był Ducato 2,5 Burstner na próbę.. Pilote Explorateur715...zostało Carthago Chic-S plus
 |
|
|
|
 |
LukF
Kombatant

Twój sprzęt: CARTHAGO MALIBU I 440 QB
Pomógł: 11 razy Dołączył: 31 Sty 2017 Piwa: 550/431 Skąd: Rybnik
|
Wysłany: 2019-12-28, 21:36
|
|
|
Tak jak wcześniej pisałem, zatankowalem 21l gazu na stacji paliw w Hiszpanii. Bez stresu i bez problemu. Truma już to przepala znaczy zmienia na ciepełko. Czyli patent działa i da się. W kolejnym kamperze też tak sobie zrobię ten wlew samochodowy |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|