|
polecacie może jakiś kamping w chorwacji |
| Autor |
Wiadomość |
olcha20
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Brak :( Aktualnie przyczepa
Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Lis 2010 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 2011-06-10, 12:53
|
|
|
| affa napisał/a: | Irek napisał/a:
niestety nie stac mnie na dwa tygodnie wakacji nad polskim morzem
w takim razie po co do Chorwacji jedziesz, skoro tam jeszcze drożej? |
Analizowałem to po 1000-kroć, rozmawiałem ze znajomymi co byli nie raz i zawsze mi wychodzi, że wakacje w Chorwacji wyjdą 3 razy drożej.... Czy ciepła woda tego warta.. trudno wyczuć... Fakt faktem pogoda u nas potrafi być czasem kapryśna, ale jeszcze nigdy nie miałem tak, żeby 70% spędzonego czasu nie było bardzo ładnie
Ale z jednym to się absolutnie nie zgodzę:
| Irek napisał/a: | | -nuda przy braku pogody |
Tyle lat już jeżdzę nad Bałtyk, i zawsze psioczę, że za dużo czasu na tej plaży spędzamy, bo lista miejsc które chciałem odwiedzić....
A co do Chorwacji, Włoszech, czy Bułgarii
Od podróży, winietek, cen w Euro, ceny na kampingach (przynajmniej te z netu które polecacie to przerażają, bo jakby jechać w 4 osoby na 2 tyg, to w tej cenie praktycznie możn allinclusive w hotelu dostać w każdym z tych krajów.. a gdzie dopiero wyżywienie, lody, cola, za które też sobie liczą 3x więcej niż u nas.
Kiedyś tam pojadę, bo ciepłe morze kusi ale raczej nie kampem i nie z małymi dziećmi.. te kamieniste plaże.. kumpel bark miał siny 2 miechy.... :D
Przekonajcie mnie że jest inaczej (poważnie) .... bo naprawdę w tym roku chciałem jechać Czarnogóra / Chorwacja, ale po lekturze forum, konsultacjach z ludźmi co byli, zniechęciłem się poważnie.... ewentualnie we wrześniu jeszcze rozważam. |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Piwa: 29/5 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 2011-06-10, 13:14
|
|
|
| Irek napisał/a: | | (...) wiem o tym że Polska to piękny kraj ,nigdzie nie znajdziemy takich widoków jak w naszym kraju tylko my go zamało znamy zamiast jezdzic po swiecie ,warto by pojezdzic po kraju z tym się zgodzę na 100% ale raz do roku chciałbym wykompac się w ciepłym morzu ,pozostanie chyba Istria dalej nie będziemy szukac |
Zdradzę Ci małą rodzinną ciekawostkę. Po dwóch sezonach w Chorwacji pojechaliśmy nad nasze morze (chłopaki w wieku 8 i 10 lat; najmłodszego nie liczę, bo jego opinia jest na razie nieprzetłumaczalna ). Spodziewałem się lawiny krytyki, że syf, zimno, deszcz, nie ma za czym nurkować, itp, itd... Wiesz, co usłyszałem? "To jest najładniejsze morze, jakie widzieliśmy!" Szokujące, prawda?
A wracając do Chorwacji: jeżeli szukasz basenu, to jedź na Istrię; jeżeli czystego ciepłego morza - Dalmacja (osobiście polecam Primosten - nad otwartym morzem, nie kanałem). |
|
|
|
 |
Witold Cherubin
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Pomógł: 7 razy Dołączył: 14 Mar 2007 Piwa: 81/48 Skąd: Warszawa-Międzylesie
|
Wysłany: 2011-06-10, 14:08
|
|
|
| Załoga G napisał/a: | http://www.suncamp.pl/pl/pl/kempingi/chorwacja/zadar/kemping-zaton-holiday-resort/uc25-l11-n797-c16-r173-cp105237/
ja tam nie bylem tylko w Biogradzie ale masz z basenem wpislaem w google kamping z basenem w chorwacji |
Natomiast w Biograd u moru jest duży ogólny basen, bardzo blisko kempingu, z którego można korzystać. |
_________________ Witek |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

|
Wysłany: 2011-06-10, 15:12
|
|
|
| Witold Cherubin napisał/a: | | Natomiast w Biograd u moru jest duży ogólny basen ... |
... za to morze w Biogradzie nieciekawe. Wcale nie jest BIO. Woda mętna, muliste dno.
Jak już jesteśmy przy Biogradzie, zahaczyłem tam o kemping Soline. Całe szczęście tylko dwa dni. Kemping z tych "wypasionych", drogi i zatłoczony. Z trudem znaleźliśmy miejsce, kilka parcel powyżej stanowiska do zrzutu szarej wody z kamperów. Następnego dnia, o 7 rano obudził nas "szambo-jet". Potem przyjechał drugi, trzeci, czwarty... i tak do 11! Obok nas po południu rozłożyli swoje obozowisko Holendrzy. Ustawili przyczepę, rozłożyli przedsionek, wypakowali klamoty, rozsypali na ziemi biały żwirek. Mieli co najmniej nieciekawe miny, kiedy uświadomiliśmy ich o "drobnym felerze" tego miejsca... |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/168 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-06-10, 16:19
|
|
|
| olcha20 napisał/a: | | te kamieniste plaże.. kumpel bark miał siny 2 miechy |
kumpel miał bark siny ale chyba po tym jak się ochlał rakiją i powalił się na chodnik (nie wierze w jego opowieści).... faktem że żwirkowe plaże przeważają ale piaszczyste są również i to bardzo ładne np na wyspie Rab miejscowość Lopar a kemping San Marino jest umiejscowiony prawie na plaży piaszczystej..... ja tam polecam ten region dla rodzin z dziećmi.....
http://www.google.pl/sear...iw=1280&bih=909
http://www.rab-camping.co...no/photogallery
http://pl.camping.info/ch...-san-marino-134 |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
| Ostatnio zmieniony przez martini44 2011-06-10, 20:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/128 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2011-06-10, 18:10
|
|
|
| martini44 napisał/a: | | olcha20 napisał/a: | | te kamieniste plaże.. kumpel bark miał siny 2 miechy |
kumpel miał bark siny ale chyba po tym jak się ochlał rakiją i powalił się na chodnik (nie wierze w jego opowieści).... faktem że żwirkowe plaże przeważają ale piaszczyste są również i to bardzo ładne np na wyspie Rab miejscowość Lopar a kemping San Marino jest umiejscowiony prawie na plaży piaszczystej..... ja tam polecam ten region dla rodzin z dziećmi.....
http://www.google.pl/sear...iw=1280&bih=909
http://www.rab-camping.co...no/photogallery |
Byliśmy na RAB SAN MARIO w drugiej połowie września już chłodniej i luźno brak ludzi cena za kampera prąd 2 osoby dorosłe + 2 dzieci coś około 90zł
Tutaj kilka zdjęć naszych znajomych z SAN MARINO https://picasaweb.google.com/Judyta.Norbert/Cro2# dla dzieciaków super
A co do porównań Bałtyk , Adriatyk to Chorwacja kraj z europejskimi cenami, ale tak nie można podchodzić do sprawy
Dla mnie osobiście Chorwacja to takie duże mazury z górami |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
|
|
|
 |
martini44
Kombatant

Pomógł: 11 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Piwa: 72/168 Skąd: Mysłowice
|
Wysłany: 2011-06-10, 20:50
|
|
|
echhhh.... jak moja córa była w wieku przedszkolnym i wczesniej to tez jeździliśmy we wrześniu.... teraz niestety szkoła wymaga i musimy śmigac w sezonie....ale to nic, najważniejsze że za 2 tygodnie będę w San Marino pił karlowaćko i taplał się w adriatyku.... |
_________________ możesz ufać i liczyć na innych ale przede wszystkim ufaj i licz na siebie |
|
|
|
 |
eler1
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Sty 2007 Piwa: 52/128 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: 2011-06-10, 21:04
|
|
|
| martini44 napisał/a: | | echhhh.... jak moja córa była w wieku przedszkolnym i wczesniej to tez jeździliśmy we wrześniu.... teraz niestety szkoła wymaga i musimy śmigac w | i nas to już dopadło |
_________________ Pierwsza MAŁA KARAWANA na CT
Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.
 |
|
|
|
 |
futro2606
stary wyga

Twój sprzęt: RAPIDO 9090DF
Nazwa załogi: KRZYSIEK & BEATKA
Pomógł: 3 razy Dołączył: 02 Sty 2009 Piwa: 11/8 Skąd: BRZEG DOLNY
|
Wysłany: 2011-06-13, 17:17
|
|
|
Witam Irek mogę Ci z czystym sumieniem polecić 2 kampingi w Dalmacji:
1.Miejscowość Sparadici kemping widać z ulicy (w dole ciężki zjazd)przy samym morzu zrobione parcele cena zestaw ok 24e właściciel jeżdzi skuterkiem i pilnuje super sprawa pojechać kilkoma autami cisza spokuj piękne widoki
2.Żaborić na końcu miejscowości przed ostrym zakrętem w prawo nazywa się Jasenowa super warunki zewa łazienki +++cena ok 32e zestaw
Sam musisz wybrać |
|
|
|
 |
karol8382
początkujący forumowicz
|
Wysłany: 2011-06-22, 10:14
|
|
|
W tym miejscy była nachalna reklama... |
| Ostatnio zmieniony przez 48a-ELANKO 2011-06-22, 11:07, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
TomekW
weteran

|
Wysłany: 2011-06-22, 10:19
|
|
|
karol8382, zanim kolejny raz zaspamujesz, przeczytaj chociaż temat wątku. Czy Giżycko leży w Chorwacji? |
|
|
|
 |
waldi
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Dukato FFB 560 EUROPA
Nazwa załogi: grawalki
Pomógł: 2 razy Dołączył: 23 Mar 2009 Piwa: 5/1 Skąd: Poznan
|
Wysłany: 2011-06-22, 10:56
|
|
|
KAROL 8382 jestes bardzo nachalny mozesz na tym stracic |
|
|
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2011-06-22, 12:52
|
|
|
| Macie koledzy racje .Gdzie nie wejde to post -KAROL 8382 ! To już nudne !Na Caravaning.pl to samo . |
|
 |
artanek
weteran

|
Wysłany: 2011-06-22, 12:59
|
|
|
| A ja polecam ale to już z tematem kamping na wyspie Cres i to juz na samym początku tej wyspy .Nazywa sie w Nazarene .Cisza spokój ,wszystko na miejscu i bez tłoku - ceny umiarkowane .Idealne miejsce dla zakochanych !Wiem wiem - powiedza co nie którzy sta-ry po 60 -siątce to głupstwa plecie ! |
|
 |
Andrzej 73
Kombatant lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Pomógł: 36 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Piwa: 346/86 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |