Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
polecacie może jakiś kamping w chorwacji
Autor Wiadomość
olcha20 
doświadczony pisarz

Twój sprzęt: Brak :( Aktualnie przyczepa
Otrzymał 2 piw(a)
Wysłany: 2011-06-10, 12:53   

affa napisał/a:
Irek napisał/a:
niestety nie stac mnie na dwa tygodnie wakacji nad polskim morzem :mrgreen:

w takim razie po co do Chorwacji jedziesz, skoro tam jeszcze drożej?

Analizowałem to po 1000-kroć, rozmawiałem ze znajomymi co byli nie raz i zawsze mi wychodzi, że wakacje w Chorwacji wyjdą 3 razy drożej.... Czy ciepła woda tego warta.. trudno wyczuć... Fakt faktem pogoda u nas potrafi być czasem kapryśna, ale jeszcze nigdy nie miałem tak, żeby 70% spędzonego czasu nie było bardzo ładnie :)

Ale z jednym to się absolutnie nie zgodzę:

Irek napisał/a:
-nuda przy braku pogody

Tyle lat już jeżdzę nad Bałtyk, i zawsze psioczę, że za dużo czasu na tej plaży spędzamy, bo lista miejsc które chciałem odwiedzić....

A co do Chorwacji, Włoszech, czy Bułgarii

Od podróży, winietek, cen w Euro, ceny na kampingach (przynajmniej te z netu które polecacie to przerażają, bo jakby jechać w 4 osoby na 2 tyg, to w tej cenie praktycznie możn allinclusive w hotelu dostać w każdym z tych krajów.. a gdzie dopiero wyżywienie, lody, cola, za które też sobie liczą 3x więcej niż u nas.

Kiedyś tam pojadę, bo ciepłe morze kusi ale raczej nie kampem i nie z małymi dziećmi.. te kamieniste plaże.. kumpel bark miał siny 2 miechy.... :D

Przekonajcie mnie że jest inaczej (poważnie) .... bo naprawdę w tym roku chciałem jechać Czarnogóra / Chorwacja, ale po lekturze forum, konsultacjach z ludźmi co byli, zniechęciłem się poważnie.... ewentualnie we wrześniu jeszcze rozważam.
Postaw piwo autorowi tego posta

TomekW 
weteran

Twój sprzęt: bezdomny :(
Piwa: 29/5
Wysłany: 2011-06-10, 13:14   

Irek napisał/a:
(...) wiem o tym że Polska to piękny kraj ,nigdzie nie znajdziemy takich widoków jak w naszym kraju tylko my go zamało znamy zamiast jezdzic po swiecie ,warto by pojezdzic po kraju z tym się zgodzę na 100% ale raz do roku chciałbym wykompac się w ciepłym morzu ,pozostanie chyba Istria dalej nie będziemy szukac

Zdradzę Ci małą rodzinną ciekawostkę. Po dwóch sezonach w Chorwacji pojechaliśmy nad nasze morze (chłopaki w wieku 8 i 10 lat; najmłodszego nie liczę, bo jego opinia jest na razie nieprzetłumaczalna :haha: ). Spodziewałem się lawiny krytyki, że syf, zimno, deszcz, nie ma za czym nurkować, itp, itd... Wiesz, co usłyszałem? "To jest najładniejsze morze, jakie widzieliśmy!" Szokujące, prawda? :wyszczerzony:

A wracając do Chorwacji: jeżeli szukasz basenu, to jedź na Istrię; jeżeli czystego ciepłego morza - Dalmacja (osobiście polecam Primosten - nad otwartym morzem, nie kanałem).

Witold Cherubin 
weteran

Twój sprzęt: SEA/ELNAGH - Fiat Ducato 2,3 TD
Nazwa załogi: włóczykije
Piwa: 81/48
Wysłany: 2011-06-10, 14:08   

Załoga G napisał/a:
http://www.suncamp.pl/pl/pl/kempingi/chorwacja/zadar/kemping-zaton-holiday-resort/uc25-l11-n797-c16-r173-cp105237/

ja tam nie bylem tylko w Biogradzie ale masz z basenem wpislaem w google kamping z basenem w chorwacji

Natomiast w Biograd u moru jest duży ogólny basen, bardzo blisko kempingu, z którego można korzystać. :spoko

TomekW 
weteran

Wysłany: 2011-06-10, 15:12   

Witold Cherubin napisał/a:
Natomiast w Biograd u moru jest duży ogólny basen ...

... za to morze w Biogradzie nieciekawe. Wcale nie jest BIO. :wyszczerzony: Woda mętna, muliste dno.

Jak już jesteśmy przy Biogradzie, zahaczyłem tam o kemping Soline. Całe szczęście tylko dwa dni. Kemping z tych "wypasionych", drogi i zatłoczony. Z trudem znaleźliśmy miejsce, kilka parcel powyżej stanowiska do zrzutu szarej wody z kamperów. Następnego dnia, o 7 rano obudził nas "szambo-jet". Potem przyjechał drugi, trzeci, czwarty... i tak do 11! Obok nas po południu rozłożyli swoje obozowisko Holendrzy. Ustawili przyczepę, rozłożyli przedsionek, wypakowali klamoty, rozsypali na ziemi biały żwirek. Mieli co najmniej nieciekawe miny, kiedy uświadomiliśmy ich o "drobnym felerze" tego miejsca... :?

martini44 
Kombatant

Piwa: 72/168
Wysłany: 2011-06-10, 16:19   

olcha20 napisał/a:
te kamieniste plaże.. kumpel bark miał siny 2 miechy

kumpel miał bark siny ale chyba po tym jak się ochlał rakiją i powalił się na chodnik (nie wierze w jego opowieści).... faktem że żwirkowe plaże przeważają ale piaszczyste są również i to bardzo ładne np na wyspie Rab miejscowość Lopar a kemping San Marino jest umiejscowiony prawie na plaży piaszczystej..... ja tam polecam ten region dla rodzin z dziećmi..... :spoko

http://www.google.pl/sear...iw=1280&bih=909

http://www.rab-camping.co...no/photogallery

http://pl.camping.info/ch...-san-marino-134
Ostatnio zmieniony przez martini44 2011-06-10, 20:19, w całości zmieniany 1 raz  

eler1 
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Piwa: 52/128
Wysłany: 2011-06-10, 18:10   

martini44 napisał/a:
olcha20 napisał/a:
te kamieniste plaże.. kumpel bark miał siny 2 miechy

kumpel miał bark siny ale chyba po tym jak się ochlał rakiją i powalił się na chodnik (nie wierze w jego opowieści).... faktem że żwirkowe plaże przeważają ale piaszczyste są również i to bardzo ładne np na wyspie Rab miejscowość Lopar a kemping San Marino jest umiejscowiony prawie na plaży piaszczystej..... ja tam polecam ten region dla rodzin z dziećmi..... :spoko

http://www.google.pl/sear...iw=1280&bih=909

http://www.rab-camping.co...no/photogallery

Byliśmy na RAB SAN MARIO w drugiej połowie września już chłodniej i luźno brak ludzi cena za kampera prąd 2 osoby dorosłe + 2 dzieci coś około 90zł
Tutaj kilka zdjęć naszych znajomych z SAN MARINO https://picasaweb.google.com/Judyta.Norbert/Cro2# dla dzieciaków super
A co do porównań Bałtyk , Adriatyk to Chorwacja kraj z europejskimi cenami, ale tak nie można podchodzić do sprawy :spoko
Dla mnie osobiście Chorwacja to takie duże mazury z górami :bigok

Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.

martini44 
Kombatant

Piwa: 72/168
Wysłany: 2011-06-10, 20:50   

echhhh.... jak moja córa była w wieku przedszkolnym i wczesniej to tez jeździliśmy we wrześniu.... teraz niestety szkoła wymaga i musimy śmigac w sezonie....ale to nic, najważniejsze że za 2 tygodnie będę w San Marino pił karlowaćko i taplał się w adriatyku.... :spoko :spoko

eler1 
Kombatant

Twój sprzęt: kamper
Nazwa załogi: elerki
Piwa: 52/128
Wysłany: 2011-06-10, 21:04   

martini44 napisał/a:
echhhh.... jak moja córa była w wieku przedszkolnym i wczesniej to tez jeździliśmy we wrześniu.... teraz niestety szkoła wymaga i musimy śmigac w
i nas to już dopadło :gwm

Życie jest jak pudełko czekoladek nigdy nie wiadomo na co się trafi.

futro2606 
stary wyga

Twój sprzęt: RAPIDO 9090DF
Nazwa załogi: KRZYSIEK & BEATKA
Piwa: 11/8
Wysłany: 2011-06-13, 17:17   

Witam Irek mogę Ci z czystym sumieniem polecić 2 kampingi w Dalmacji:
1.Miejscowość Sparadici kemping widać z ulicy (w dole ciężki zjazd)przy samym morzu zrobione parcele cena zestaw ok 24e właściciel jeżdzi skuterkiem i pilnuje super sprawa pojechać kilkoma autami cisza spokuj piękne widoki
2.Żaborić na końcu miejscowości przed ostrym zakrętem w prawo nazywa się Jasenowa super warunki zewa łazienki +++cena ok 32e zestaw
Sam musisz wybrać :spoko

karol8382 
początkujący forumowicz

Wysłany: 2011-06-22, 10:14   

W tym miejscy była nachalna reklama... :stop:
Ostatnio zmieniony przez 48a-ELANKO 2011-06-22, 11:07, w całości zmieniany 2 razy  

TomekW 
weteran

Wysłany: 2011-06-22, 10:19   

karol8382, zanim kolejny raz zaspamujesz, przeczytaj chociaż temat wątku. Czy Giżycko leży w Chorwacji? :gwm

waldi 
stary wyga

Twój sprzęt: Fiat Dukato FFB 560 EUROPA
Nazwa załogi: grawalki
Piwa: 5/1
Wysłany: 2011-06-22, 10:56   

KAROL 8382 jestes bardzo nachalny mozesz na tym stracic :gwm

artanek
weteran

Piwa: 23/1
Wysłany: 2011-06-22, 12:52   

Macie koledzy racje .Gdzie nie wejde to post -KAROL 8382 ! To już nudne !Na Caravaning.pl to samo .

artanek
weteran

Piwa: 23/1
Wysłany: 2011-06-22, 12:59   

A ja polecam ale to już z tematem kamping na wyspie Cres i to juz na samym początku tej wyspy .Nazywa sie w Nazarene .Cisza spokój ,wszystko na miejscu i bez tłoku - ceny umiarkowane .Idealne miejsce dla zakochanych !Wiem wiem - powiedza co nie którzy sta-ry po 60 -siątce to głupstwa plecie !

Andrzej 73 
Kombatant
lawendowy

Twój sprzęt: LAIKA KREOS 4009 - 50 EDITION
Nazwa załogi: SŁONECZKA Renata i Andrzej + Patii i Matii
Piwa: 346/86
Wysłany: 2011-06-22, 20:55   

Właśnie wróciliśmy z Cro i z czystym sumieniem polecam Solaris w Sibeniku.

Kemping z basenem cena za całą czteroosobową rodzinę (córka prawie dorosła) 36E/dzień

podaję linka

http://www.topcamping.hr/...mid=138&lang=en

Super kemping jest również w Biogradzie , ale niestety bez basenu.

:spoko

Odpowiedz do tematu