Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2008-06-12, 11:25
Aktualności z zagranicy.
Autor Wiadomość
Bronek 
Kombatant

Piwa: 475/981
Wysłany: 2014-06-04, 13:03   

Wiem, to tylko przyklad.
Prawa nie ma , lecz ocena subiektywna.
Synowi kazał policjant wymienić oponę bo miał bąbla z boku.
W bagażniku miał zapas łysy.
zabrał dowód..
bez mantadu
Postaw piwo autorowi tego posta

samotny wilk 
weteran
W podróży jesteśmy zawsze.

Nazwa załogi: Wędrowniczek
Piwa: 72/62
Wysłany: 2014-06-04, 13:08   

Bronek napisał/a:
zabrał dowód..
bez mantadu

Na jakiej podstawie zabrał dowód, skoro prawa nie ma. Tzn. jest b e z p r a w i e.
A bąbla, to może miał ten policjant na głowie ?

Bronek 
Kombatant

Piwa: 475/981
Wysłany: 2014-06-04, 13:16   

Gdy masz 21 lat stary samochód po matce. Łyse opony ............... Jestes biednym studentem . Policjant nie szuka haka , a ty mimo wszystko masz trochę rozumu . To akurat w tym przypadku nie bawiłbym się w prawnika.

Dla niego to był anioł z nieba..............

Traktowanie obciętych na krotko chłopoaków , trzepanie bagażnika w poszukiwaniu marychy itd.... tak traktuje się młodych ( czasem słusznie) A tu gliniarz zadbal mi o dziecko malutkie by sobie lub innym kuku nie zrobiło. mam w tyłku prawo tu gliniarz był moim sojusznikiem.

Zamiast sie złościć kupiłem nowy komplecik gumek

Cytat:
Policjant posiada uprawnienia do sprawdzenia, czy auto nadaje się do jazdy. Może zatem wsiąść do samochodu i przejechać się nim w celu skontrolowania jego stanu technicznego. Mundurowy zwróci szczególną uwagę na niesprawność podstawowych podzespołów: układu kierowniczego - najczęstszą wadą są tu luzy kierownicy, układu hamulcowego - sprawdzenie, czy nie wycieka płyn hamulcowy, brak sprawnych świateł - np. rozbity klosz, przepalone żarówki, stan opon. Innymi przyczynami mogą być również braki elementów obowiązkowego wyposażenia pojazdu w części lub posiadanie elementów nieodpowiadających wymaganiom. Samochód może posiadać aktualne badania, a dowód rejestracyjny mimo to może zostać zatrzymany.
[/quote]

Argo 
weteran

Twój sprzęt: Ford Chausson WELCOME 23
Nazwa załogi: Argonauta
Piwa: 31/1
Wysłany: 2014-06-04, 13:40   

Trwałość opony określa producent. Przy zakupie dostajesz zalecenia eksploatacyjne i tam jest napisane o trwałości opony. Zimowe max 6 lat. Polska jeszcze nie wydała przepisu nieujednolicającego wiek opony zdatnej do użycia, bez względu na markę opony. Najgorliwsi są Austriacy, w 92r zmuszony byłem kupić 2 szt zimówek, bo założyli mi szlaban na jazdę.

krzysioz 
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Piwa: 78/76
Wysłany: 2014-06-05, 03:09   

Argo napisał/a:
Polska jeszcze nie wydała przepisu nieujednolicającego wiek opony zdatnej do użycia, bez względu na markę opony. Najgorliwsi są Austriacy, w 92r zmuszony byłem kupić 2 szt zimówek, bo założyli mi szlaban na jazdę

Ktokolwiek widzial , ktokolwiek wie ? o przepisie o dopuszczalnym wieku opon za granica? Przepisie powiadam . A jak umotywowali szlaban na jazde Ci Asutriacy? Czy jasno sie wyrazili ,ze opony sa za stare? a jak za stare to o ile?
Co innego trwalosc opony co innego przepisy ograniczajace czas jej uzycia - jesli kiedykolwiek I gdziekolwiek takowe zostaly wprowadzone w zycie. Jak na razie nikt tego jasno ni epotwierdzil.
Temat chcialem przeniec , bo to zadne aktualnosci z zagranicy jak wskazuje tytul watku.

zbyszekwoj 
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Piwa: 329/223
Wysłany: 2014-06-05, 06:31   

Ja mam rocznik od wewnątrz opony. Już widzę jak kontrolujący kładzie się pod samochód.

Odpowiedz do tematu