|
|
Przesunięty przez: janusz 2008-06-12, 11:25 |
Aktualności z zagranicy. |
| Autor |
Wiadomość |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2014-06-04, 13:03
|
|
|
Wiem, to tylko przyklad.
Prawa nie ma , lecz ocena subiektywna.
Synowi kazał policjant wymienić oponę bo miał bąbla z boku.
W bagażniku miał zapas łysy.
zabrał dowód..
bez mantadu |
|
|
|
 |
samotny wilk
weteran W podróży jesteśmy zawsze.

Nazwa załogi: Wędrowniczek
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Wrz 2013 Piwa: 72/62 Skąd: Stolica
|
Wysłany: 2014-06-04, 13:08
|
|
|
| Bronek napisał/a: | zabrał dowód..
bez mantadu |
Na jakiej podstawie zabrał dowód, skoro prawa nie ma. Tzn. jest b e z p r a w i e.
A bąbla, to może miał ten policjant na głowie ? |
_________________ Andrzej
 |
|
|
|
 |
Bronek
Kombatant
Pomógł: 31 razy Dołączył: 06 Cze 2013 Piwa: 475/981 Skąd: Ooo
|
Wysłany: 2014-06-04, 13:16
|
|
|
Gdy masz 21 lat stary samochód po matce. Łyse opony ............... Jestes biednym studentem . Policjant nie szuka haka , a ty mimo wszystko masz trochę rozumu . To akurat w tym przypadku nie bawiłbym się w prawnika.
Dla niego to był anioł z nieba..............
Traktowanie obciętych na krotko chłopoaków , trzepanie bagażnika w poszukiwaniu marychy itd.... tak traktuje się młodych ( czasem słusznie) A tu gliniarz zadbal mi o dziecko malutkie by sobie lub innym kuku nie zrobiło. mam w tyłku prawo tu gliniarz był moim sojusznikiem.
Zamiast sie złościć kupiłem nowy komplecik gumek
| Cytat: | | Policjant posiada uprawnienia do sprawdzenia, czy auto nadaje się do jazdy. Może zatem wsiąść do samochodu i przejechać się nim w celu skontrolowania jego stanu technicznego. Mundurowy zwróci szczególną uwagę na niesprawność podstawowych podzespołów: układu kierowniczego - najczęstszą wadą są tu luzy kierownicy, układu hamulcowego - sprawdzenie, czy nie wycieka płyn hamulcowy, brak sprawnych świateł - np. rozbity klosz, przepalone żarówki, stan opon. Innymi przyczynami mogą być również braki elementów obowiązkowego wyposażenia pojazdu w części lub posiadanie elementów nieodpowiadających wymaganiom. Samochód może posiadać aktualne badania, a dowód rejestracyjny mimo to może zostać zatrzymany. | [/quote] |
|
|
|
 |
Argo
weteran
Twój sprzęt: Ford Chausson WELCOME 23
Nazwa załogi: Argonauta
Pomógł: 4 razy Dołączył: 19 Gru 2011 Piwa: 31/1 Skąd: Nowa Wola
|
Wysłany: 2014-06-04, 13:40
|
|
|
| Trwałość opony określa producent. Przy zakupie dostajesz zalecenia eksploatacyjne i tam jest napisane o trwałości opony. Zimowe max 6 lat. Polska jeszcze nie wydała przepisu nieujednolicającego wiek opony zdatnej do użycia, bez względu na markę opony. Najgorliwsi są Austriacy, w 92r zmuszony byłem kupić 2 szt zimówek, bo założyli mi szlaban na jazdę. |
|
|
|
 |
krzysioz
weteran

Twój sprzęt: Zefirek
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Piwa: 78/76 Skąd: Płóczki Dolne
|
Wysłany: 2014-06-05, 03:09
|
|
|
| Argo napisał/a: | | Polska jeszcze nie wydała przepisu nieujednolicającego wiek opony zdatnej do użycia, bez względu na markę opony. Najgorliwsi są Austriacy, w 92r zmuszony byłem kupić 2 szt zimówek, bo założyli mi szlaban na jazdę |
Ktokolwiek widzial , ktokolwiek wie ? o przepisie o dopuszczalnym wieku opon za granica? Przepisie powiadam . A jak umotywowali szlaban na jazde Ci Asutriacy? Czy jasno sie wyrazili ,ze opony sa za stare? a jak za stare to o ile?
Co innego trwalosc opony co innego przepisy ograniczajace czas jej uzycia - jesli kiedykolwiek I gdziekolwiek takowe zostaly wprowadzone w zycie. Jak na razie nikt tego jasno ni epotwierdzil.
Temat chcialem przeniec , bo to zadne aktualnosci z zagranicy jak wskazuje tytul watku. |
_________________ przewodnik górski- sudecki |
|
|
|
 |
zbyszekwoj
Kombatant

Twój sprzęt: Rapido 707F
Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Kwi 2013 Piwa: 329/223 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 2014-06-05, 06:31
|
|
|
| Ja mam rocznik od wewnątrz opony. Już widzę jak kontrolujący kładzie się pod samochód. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do ulubionych Wersja do druku
|
|