Klub miłośników turystyki kamperowej - CamperTeam
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: janusz
2012-08-09, 15:18
Grecja w sezonie 2012 - planujemy!!!
Autor Wiadomość
Jary70 
stary wyga

Twój sprzęt: Ford Transit GiottiVan 60FT
Nazwa załogi: DOJARKA
Piwa: 18/13
Wysłany: 2012-01-14, 17:09   

pagand napisał/a:
Jeżeli nie pojedziemy do Chorwacji ze znajomymi, to ponownie ruszymy do Grecji. I tak jak w 2011 roku będziemy chcieli większość czasu spędzić na dziko. Z zeszłego roku zamieściliśmy relację (może mało widowiskową, ale mam nadzieję choć trochę praktyczną). jakby ktoś potrzebował jakiś informacji, to mimo, że doświadczonymi kamperowiczami nie jesteśmy, to chętnie podzielimy się zebranymi doświadczeniami z zeszłorocznego pobytu na Halkidiki.

Pagand czytałem twoją relację i miała duży wpływ na moje tegoroczne plany będę się z tobą kontaktował na PW jak można :spoko Chalkidiki I połowa lipca :-P

pagand 
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
Piwa: 22/6
Wysłany: 2012-01-15, 11:05   

Chętnie odpowiem na każde pytanie...
Postaw piwo autorowi tego posta

pagand 
weteran

Twój sprzęt: Hymer BC 584
Piwa: 22/6
Wysłany: 2012-01-15, 12:02   

Ja przed wyjazdem przygotowałem sobie dane potencjalnych miejsc postojowych, ze zdjęciami z Google Earth i koordynatami. Na każde miejsce miałem 2 - 3 zdjęcia z coraz większym zbliżeniem, tak by nie przegapić zjazdu.

Jeżeli komuś mogłoby to pomóc to mam ten plik w swoich archiwach i mogę go udostępnić. Zastrzegam jednak, że nie wszystkie miejsca w rzeczywistości okazały się godnymi zjazdu, albo możliwymi do zjechania kamperem. Ale może będzie to przydatne.

Przykład takiego zdjęcia poniżej.

Obraz1.jpg
Plik ściągnięto 147 raz(y) 112,88 KB

Janne 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Hobby Van
Nazwa załogi: J & W
Wysłany: 2012-01-15, 19:12   

WINNICZKI napisał/a:
Ufff... to wam dogrzeje, najcieplejszy termin jaki można wybrać. :spoko

WITAM
To wlasnie dlatego chcemy byc tam w cieple, czasem moze byc upalnie , ale to tylko OK. Trzeba sie dostosowac; zwiedzanie i aktywnosci przedpoludniem i wieczorami, a w srodku dnia siesta. Plusem jest wzglednie mala ilosc camperowcow z innych krajow Europy, zatem wiecej miejsc na campingach, nadal jeszcze jest zielono i kwieciscie, personel w restauracjach jeszcze mily, niezmeczony... same plusy.

Bylismy w tym samym okresie na Peloponezie, czasami bylo goraco. Kazdego dnia sloneczko, ani jednego dnia deszczowego czy pochmurnego.

Namawiamy wiec zainteresowanych grecka wyprawa na ten termin. :lol:
Wiesia i Janek

ekrecik83 
początkujący forumowicz

Twój sprzęt: Mercedes - Sprinter 2,2CDI 2002
Wysłany: 2012-03-17, 22:48   GRECJA 2012 Sierpień-Wrzesień

Serdecznie witam "Brać Kamperową"!!!!!
Nasza załoga planuje wyjazd jw. w terminie:
27 sierpień z Warszawy a reszta spraw jak się ułoży,tz trasa postoje uzgodnione i wymuszone.Chcemy pojechać najkrótszą trasą i po drodze nie zwiedzać mijanych atrakcji.Chcemy maksymalnie wykorzystać czas na zwiedzanie i odpoczynek w Grecji , gdyż urlop mamy w nie całym wymiarze .
Jesteśmy chętni na dołączenie się do kolegów którzy w tym terminie też planują wyjazd lub umówieniu się w określonych miejscach na trasie.
Z doświadczenia wiem ,że jazda "karawany"/ kilku samochodów /jest męcząca ale w obcym terenie te " męczenie" w trasie można sobie wynagrodzić na postoju. A zatem proszę o kontakt zainteresowanych tym terminem i być może uda się tę" karawanę " zorganizować.Pozdrawiam Edward.
ps.inne propozycje mile widziane -wszystkie można przedyskutować.

Kuba L. 
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
Piwa: 19/48
Wysłany: 2012-05-06, 21:36   

Witajcie, po dłuższych namysłach ustaliłem datę wyjazdu w tym roku do Grecji na 7.06.2012r. Planuję wyjazd w Czwartek 7.06 z Piaseczna i bezpośredni przejazd do granicy Węgry/Serbia, nocleg jeszcze po stronie Węgierskiej (dystans około 850km). W Sobotę przejazd przez Serbię i Macedonię wjazd do Grecji i nocleg na kempingu w Methoni wg mnie jeden z pierwszych kempingów nad morzem po wjeździe do Grecji - złożyłem zapytanie o rezerwację na noc 8.06 na 9.06 przez stronę ACSI i czekam na odpowiedź... Mam zupełnie niezobowiązujące pytanie czy ktoś z szanownych kolegów może również wybiera się w tym czase w tamte rejony?

Camper Diem 
Kombatant

Twój sprzęt: Eura Mobil
Nazwa załogi: Camper Diem!
Piwa: 59/73
Wysłany: 2012-05-06, 21:52   

my do Grecji jedziemy wprost ze zlotu dąbrowskiego. kilka dni na Chalkidiki i później na Peloponez, ale ok. 12.07 chcielibyśmy zwiedzić Ateny...
jeżeli ktoś w tym czasie wybiera się do stolicy Grecji można się tam udać wspólnie- niektórzy sugerują zwiedzanie naprzemienne z pilnowaniem samochodów :spoko

Kuba L. 
stary wyga

Twój sprzęt: Dethleffs Nomad 490BLF/Audi Q5 40TDI 204PS
Nazwa załogi: 2kubusie
Piwa: 19/48
Wysłany: 2012-05-07, 10:44   

affa jaką trasą tym razem udajecie się do Grecji?

Camper Diem 
Kombatant

Wysłany: 2012-05-07, 11:46   

jedziemy lądem. ze zlotu w Dąbrowie przez Słowację, która dla kamperów pow. 3.5 t jest chyba bezpłatna, Węgry (baseny w Kiskunmajsa), Serbię i Macedonię. na tym odcinku autostrady. potem jedziemy na Sithonię, do Meteorów, Delfy, Ateny i Peloponez ze wschodu na zachód. tutaj trochę nowych miejsc i trochę starych. powrót również lądem.

artanek
weteran

Piwa: 23/1
Wysłany: 2012-05-10, 19:06   

No chłopaki a my już od 11 kwietnia zaliczamy Albanie i Grecje .Do domu wracamy gdzies koło 20-25 czerwca.Jak dotąd nie spotkalismy żadnego kampera z Polski tylko Niemców i Francuzów oraz Włochów.Konczymy zwiedzac Peloponez gdzies za trzy dni .Zaliczymy jeszcze Korynt i kierunek dDelfy i dalej na północny zachód .Ropa po 1,57-56 euro.Droga ale co zrobic a i tak już nie wiem od miesiąca jak stoji w kraju..

Camper Diem 
Kombatant

Wysłany: 2012-05-10, 19:40   

artanek napisał/a:
Ropa po 1,57-56 euro

Ty się ciesz, że do Włoch nie pojechałeś- paliwo 15% droższe :gwm

szymek1967 
Kombatant

Twój sprzęt: VW colorado KARMANN
Nazwa załogi: rodzinka
Otrzymał 37 piw(a)
Wysłany: 2012-05-10, 20:18   

artanek dawaj relacyje z podrózy :!:

ps. ja to w zasadzie jestem na tym forumie wyłącznie dla ciebie i twojej podrózy po albanii :spoko czekam jak na zbawienie na wieści od was :)

artanek
weteran

Piwa: 23/1
Wysłany: 2012-05-10, 21:11   

szymek1967 napisał/a:
artanek dawaj relacyje z podrózy :!:

ps. ja to w zasadzie jestem na tym forumie wyłącznie dla ciebie i twojej podrózy po albanii :spoko czekam jak na zbawienie na wieści od was :)
Przez miesiąc który mija jutro zaliczamy dopiero drugi autokamping .Pierwszy był w Albani taki mały rodzinny i dzisiaj drugi na terenie Grecji .Mamy mały dostęp do internetu i relacji jako tako nie da sie pisac .Dopiero po przyjezdzie zdamy relacje .Jedno jest pewne jak na razie wszystko gra i tylko na początku mielismu troche kłopoty ale udało sie jakos je usunąc,Ważne jest że stary kamperek sprawia sie bez zarzutu i Greckie góry to dla niego mały pikus.

kmachacz 
początkujący forumowicz

Nazwa załogi: Ekipa
Wysłany: 2012-05-10, 21:17   

Czy wybiera się ktoś z Kolegów i Koleżanek do Grecji na początku lipca ?? My po okresie Chorwacji i Włoch powoli dochodzimy do wniosku, że ten kierunek mógłby być właściwym wyborem. Pozdrawiam

Roza 
zaawansowany

Twój sprzęt: Fiat Ducato Eura Mobil 770 HB
Pomogła: 2 razy
Piwa: 103/18
Wysłany: 2012-05-11, 05:44   

kmachacz napisał/a:
Czy wybiera się ktoś z Kolegów i Koleżanek do Grecji na początku lipca ??

jak powyzej napisalismy- my jedziemy
tylko plan nieco zmieniony tzn bedziemy poznawac Chalkidiki i Meteory.

Odpowiedz do tematu